reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Właśnie szukam fajnego miejsca dla dzieci 😁Zara zobaczę co i jak😊
My wyjeżdżamy w przyszłym tygodniu do Pobierowa do Holiday Park Resort- raj dla dzieci i dla dorosłych! Także polecam szczerze, mają ośrodki jeszcze w Ustroniu Morskim, Mielnie Rewalu i kilku innych miejscowościach.
Dziewczyny powiedzcie mi czy w tym. Momencie decydujecie się na strój dwuczęściowy czy jedno? Bo ja nie wiem właśnie. Wiadomo, że w słońcu siedzieć nie będę ale czy już zasłaniać brzuszek?

reklama
My wyjeżdżamy w przyszłym tygodniu do Pobierowa do Holiday Park Resort- raj dla dzieci i dla dorosłych! Także polecam szczerze, mają ośrodki jeszcze w Ustroniu Morskim, Mielnie Rewalu i kilku innych miejscowościach.
Dziewczyny powiedzcie mi czy w tym. Momencie decydujecie się na strój dwuczęściowy czy jedno? Bo ja nie wiem właśnie. Wiadomo, że w słońcu siedzieć nie będę ale czy już zasłaniać brzuszek?
polecam. Tam jest super :) w Mielnie jest lepszy basen i zjeżdżalnie ale za to w pobierowie masz basen podgrzewany i saunę ;) my mamy wykupione 2 wyjazdy na przyszły rok, w czerwcu do pobierowa, a w lipcu do Mielna ale chyba zrezygnujemy przez malucha, zreszta jeszcse sie okaże po porodzie :) zaloz taki w jakim bedxie sie czuła dobrze ale i tak osłaniaj sie i kremami z wysokim filtrem posmaruj ;)

polecam. Tam jest super :) w Mielnie jest lepszy basen i zjeżdżalnie ale za to w pobierowie masz basen podgrzewany i saunę ;) my mamy wykupione 2 wyjazdy na przyszły rok, w czerwcu do pobierowa, a w lipcu do Mielna ale chyba zrezygnujemy przez malucha, zreszta jeszcse sie okaże po porodzie :) zaloz taki w jakim bedxie sie czuła dobrze ale i tak osłaniaj sie i kremami z wysokim filtrem posmaruj ;)
W Mielnie nie byłam, byłam w Ustroniu Morskim i tam na pewno też jest lepszy basen:)
W przyszłym roku też mamy w planach tam jechać ale pod koniec sierpnia, żeby maluch już był ciut większy :)
Kremy obowiązkowo a co do stroju to chyba okaże się na miejscu co wybiorę :)

Jutro ja idę na wizytę u doktorka. Troszkę się obawiam czy to nie za wcześnie. Ale wykonuję dość ciężka, fizyczną pracę i nie chciałbym stracić kolejnej fasolki😢
Możesz przecież przejść na zwolnienie lekarskie, tym bardziej jeśli wykonujesz ciężka pracę fizyczna i jesteś po przejściach! Bądźmy dobrej myśli!

Jutro ja idę na wizytę u doktorka. Troszkę się obawiam czy to nie za wcześnie. Ale wykonuję dość ciężka, fizyczną pracę i nie chciałbym stracić kolejnej fasolki😢
Na zwolnienie marsz. To Twoje prawo, pamiętaj o tym. Ja idę w środę do lekarza i też chce już iść na zwolnienie. Nie mam bardzo ciężkiej pracy, ale denerwuje się tymi zakażeniami i wole siedzieć na dupsku w domu.

[/QUOTE
Na zwolnienie marsz. To Twoje prawo, pamiętaj o tym. Ja idę w środę do lekarza i też chce już iść na zwolnienie. Nie mam bardzo ciężkiej pracy, ale denerwuje się tymi zakażeniami i wole siedzieć na dupsku w domu.
ja od 5 tc teraz poszłam na l4 .. lekarz sam zapytał czy chce , wolałam nie ryzykować zważywszy na charakter pracy ( szpital psychiatryczny , agresywni pacjenci , plus combo zarazków i wirusów ) 😕 mogłabym jeszcze popracować , jednak mam historie poronień na swoim koncie plus ciąże zagrożona z córka , moje koleżanki psycholog z którymi pracujemy na tych samych stanowiskach tez pouciekały na l4 od pierwszych tygodni , jedna rok temu druga 3 lata temu

A mi się wydaje, że dziewczyny teraz trochę przesadzają z tymi L4, bo to nie tak, że każda z nas ma prawo do zwolnienia tylko z powodu ciąży.

Jeżeli ktoś rzeczywiście ma ciężką pracę i lekarz oceni, że może ona zagrażać ciąży to oczywiście rozumiem. Ale jak czytam fora to mam wrażenie, że jak się chce to każda praca jest stresująca i niebezpieczna. Pytanie czy te dziewczyny naprawdę tak się boją o ciążę, że nie są w stanie pracować czy chodzi o pewną wygodę.

reklama
Do góry