reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Dziewczyny pomóżcie, córka mnie zaraziła, i poprostu umieram. Do tego rośnie mi gorączka, co m zrobić? Biorę *spam*, a co z gorączką? Czym mogę ją zbic? Apap? Pisać do lekarza? Jestem 6+1
Najlepiej zadzwonić do lekarza ale wydaje mi się, że APAP będzie ok. Zdrówka! Dawaj znać jak się czujesz!

reklama
Hej, to i ja już po wizycie. Wg lekarki maleństwo rozwija się prawidłowo, wiek płodu zgodny z rozwojem. Powiedziała że tylko tętno ma trochę za wysokie i jest do kontroli za 2 tygodnie. Ale powiedziała że mam się nie denerwować, bo to jeszcze nic nie znaczy. Poprostu chce zobaczyć za 2 tyg. Mam nadzieję że będzie ok. Narazie staram się nie stresować. Może młody (nie wiem czemu ale jak tylko pomyślę o dziecku, przychodzi mi forma męska na myśl :)) się zestresowal wizyta jak ja. Powiedziała że próbuje się ruszać, więc może też z tego wynikać.
8+6 - CRL 2,21cm
Ulzylo mi po badaniu. Dalej mam przyjmować duphaston, bo jest krwiak, ponoć malutki ale jest. Zakaz mycia podłóg, okien itd.

Co do brzucha ;) jak w załączniku ... Wydyma ale nie sądzę żeby to wynikało z ciąży ;) może przed ciążą super płaskiego nie miałam, ale napewno nie taki 🤣
Moj mąż nawet wczoraj wyskoczył do mnie z pytaniem, co się tak wypinam. A ja mu na to że nie ja 🤣 tym razem to nie moja wina 🤣
Ale super 🥰🥰🥰 gratulacje 😘❤ my za tydzień w środę idziemy na usg, to Bedzie 8t+4dni i ciekawe co zobaczymy ?🤔 hihi 😁 aż się doczekać nie mogę ... 😊😊😊 A co do brzucha, to też mam wrazenie że delikatnie zaczyna się zaokraglac 😅 A poprzednieusg miałaś w którym tygodniu? I jak duży był bobas ?😀

U mnie znowu lekkie plamienie żywa czerwona krwią , niby lekarz mnie uspokoił , ze wszystko jest dobrze , ale się denerwuje ... , 😢

Witaj. U mnie podobnie, 3 ciąża, która jest niespodzianką. Mąż zachwycony, czeka na syna, bo mamy 2 córeczki. A u mnie radość miesza się z lękiem, bo myślałam o 3 dziecku ale jak najmłodsza córka trochę podrośnie, teraz ma rok i 4 miesiące. Też jestem z dziećmi sama przez większą część dnia, bo mąż późno wraca z pracy. Jeszcze teraz jak nasilają się ciążowe dolegliwości to bywa ciężko.
Ja też mam już wymioty dzień w dzień i dwie córy w domu młodsza ma rok i dwa miesiące 😁starsza 3 latka za miesiąc

Ale super 🥰🥰🥰 gratulacje 😘❤ my za tydzień w środę idziemy na usg, to Bedzie 8t+4dni i ciekawe co zobaczymy ?🤔 hihi 😁 aż się doczekać nie mogę ... 😊😊😊 A co do brzucha, to też mam wrazenie że delikatnie zaczyna się zaokraglac 😅 A poprzednieusg miałaś w którym tygodniu? I jak duży był bobas ?😀
To trzymam kciuki żebyś też wyszła spokojna po wizycie :)
U mnie poprzednie USG w 7+2 i fasolka miała 1,13cm. Kolejna wizyta za 2 tygodnie, każda jest dla mnie stresująca. Ale niestety tak to już jest i nawet z tym nie walczę. :)

Spokojnie, u mnie też była żywa krew 6 TC i minęło, a dzidzia nadal ma się dobrze. A lekarz zalecił Ci jakieś leki?
Nie nic mi nie przepisał , zalecił tylko odpoczynek i kolejna wizytę za tydzień w środę . Powiedz mi długo mialas te plamienie żywa krwią ? Aktualnie jestem w 6tc+2

Ja też mam już wymioty dzień w dzień i dwie córy w domu młodsza ma rok i dwa miesiące 😁starsza 3 latka za miesiąc
Bedzie mala roznica między dziećmi, super :)
U mnie starsza ma 11, młodsza 9, więc będzie spora różnica,ale dziewczyny już kombinują żeby babel był z nimi w pokoju 🤣
Mamy duży dom, zrobione były dla nich 2 oddzielne pokoje, a one pozmieniały i w 1 pokoju śpią razem, a w drugim zabawa i nauka 🤣

Dziewczyny pomóżcie, córka mnie zaraziła, i poprostu umieram. Do tego rośnie mi gorączka, co m zrobić? Biorę *spam*, a co z gorączką? Czym mogę ją zbic? Apap? Pisać do lekarza? Jestem 6+1
Z gorączką dzwoń do lekarza. Ja w poprzedniej ciąży co dwa miesiące łapałam przeziębienie od córki że żłobka zawsze coś przyniosła 🤦ona chorowała tydz ja 3. Ratowałam się Tantum Verde na gardło a na katar *spam*. Wiem co przeżywasz bo ja umierałam nocą ani spania ani normalnego oddychania

reklama
Bedzie mala roznica między dziećmi, super :)
U mnie starsza ma 11, młodsza 9, więc będzie spora różnica,ale dziewczyny już kombinują żeby babel był z nimi w pokoju 🤣
Mamy duży dom, zrobione były dla nich 2 oddzielne pokoje, a one pozmieniały i w 1 pokoju śpią razem, a w drugim zabawa i nauka 🤣
Fajnie że się dogadują tak😁też marzę żeby u mnie tak było 😆 Początki były ciężkie nie powiem że nie ale teraz jest super bawią się razem śpią razem nawet jeść chcą razem😆

Do góry