reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2021

Jeśli nic się nie będzie działo, to pójdę do lekarza 31 lipca, wolę pójść później, bo ostatnim razem też byłam za wcześnie i był stres :) teraz czekam cierpliwie, chociaż niepewność mnie już zabija... :)

Ja mam problem z tą cierpliwością, ciezko mi wytrzymać i to bardzo, ale damy radę ☺️ Masz rację żeby iść trochę później jak się nic nie będzie działo. Ja poszłam przez to plamienie wcześniej, planowałam iść dopiero za tydzień :) 31.07 to już bodajże 7 tydzień to już będzie widać, chociaż mam koleżankę, która zobaczyła maluszka i usłyszała serduszko dopiero w 8 tygodniu, a wcześniej nic.

reklama
Ma która pomysł o co chodzi? Bo ja dalej nie mogę dojść o co chodzi 😐

I jeszcze ze strony parenting.pl

| Wiek ciąży | Pęcherzyk ciążowy | CRL |
| 7 tydzień 1 dzień | 19 mm | 7 mm |
| 7 tydzień 2 dzień | 21 mm | 8 mm |
| 7 tydzień 3 dzień | 22 mm | 9 mm |
| 7 tydzień 4 dzień | 23 mm | 10 mm |
| 7 tydzień 5 dzień | 24 mm | 11 mm |
| 7 tydzień 6 dzień | 25 mm | 12 mm |

Może tamci lekarze mieli różne widełki wprowadzone do USG jak przy wynikach hcg w różnych labolatoriach.
Ten pierwszy dr był bliższy wymiarów z tej tabelki.

Ma która pomysł o co chodzi? Bo ja dalej nie mogę dojść o co chodzi 😐
Wszystko zależy może nie od samego sprzętu lekarza ale od tego jak postawi kursor i zmierzy zarodek. A tym bardziej jak jedna ciążę prowadził kto inny a druga kto inny. Chociaż dla mnie nie ma to znaczenia tylko wlasnie operator sprzetu. Nawet jakby dwóch lekarzy jeden po drugim w tym samym tygodniu wykonał pomiar to wartości by się różniły.

Cześć Kochane , moja wczorajsza beta 1231, w środę mam wizytę u ginekologa według obliczeń to 5tc+1d czy jest szansa , ze lekarz na usg w środę coś zobaczy ?😬
U mnie dzisiaj jest 5+1 we środę będzie 5+4 i liczę na to ze będzie ładnie już coś widać 😀Bo lekarz tez właśnie we środę 😁

U mnie dzisiaj jest 5+1 we środę będzie 5+4 i liczę na to ze będzie ładnie już coś widać 😀Bo lekarz tez właśnie we środę 😁
Oooo to będziemy na terminie tak samo 😘🤪 liczę na to , ze chociaż pęcherzyk będzie już widoczny na USG , bo na echo serduszka przyjdzie jeszcze poczekać ze 2 tyg🤪

reklama
Do góry