reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Jeśli nic się nie będzie działo, to pójdę do lekarza 31 lipca, wolę pójść później, bo ostatnim razem też byłam za wcześnie i był stres :) teraz czekam cierpliwie, chociaż niepewność mnie już zabija... :)

Ja mam problem z tą cierpliwością, ciezko mi wytrzymać i to bardzo, ale damy radę ☺️ Masz rację żeby iść trochę później jak się nic nie będzie działo. Ja poszłam przez to plamienie wcześniej, planowałam iść dopiero za tydzień :) 31.07 to już bodajże 7 tydzień to już będzie widać, chociaż mam koleżankę, która zobaczyła maluszka i usłyszała serduszko dopiero w 8 tygodniu, a wcześniej nic.

reklama
Ma która pomysł o co chodzi? Bo ja dalej nie mogę dojść o co chodzi 😐

I jeszcze ze strony parenting.pl

| Wiek ciąży | Pęcherzyk ciążowy | CRL |
| 7 tydzień 1 dzień | 19 mm | 7 mm |
| 7 tydzień 2 dzień | 21 mm | 8 mm |
| 7 tydzień 3 dzień | 22 mm | 9 mm |
| 7 tydzień 4 dzień | 23 mm | 10 mm |
| 7 tydzień 5 dzień | 24 mm | 11 mm |
| 7 tydzień 6 dzień | 25 mm | 12 mm |

Może tamci lekarze mieli różne widełki wprowadzone do USG jak przy wynikach hcg w różnych labolatoriach.
Ten pierwszy dr był bliższy wymiarów z tej tabelki.

Ma która pomysł o co chodzi? Bo ja dalej nie mogę dojść o co chodzi 😐
Wszystko zależy może nie od samego sprzętu lekarza ale od tego jak postawi kursor i zmierzy zarodek. A tym bardziej jak jedna ciążę prowadził kto inny a druga kto inny. Chociaż dla mnie nie ma to znaczenia tylko wlasnie operator sprzetu. Nawet jakby dwóch lekarzy jeden po drugim w tym samym tygodniu wykonał pomiar to wartości by się różniły.

Cześć Kochane , moja wczorajsza beta 1231, w środę mam wizytę u ginekologa według obliczeń to 5tc+1d czy jest szansa , ze lekarz na usg w środę coś zobaczy ?😬
U mnie dzisiaj jest 5+1 we środę będzie 5+4 i liczę na to ze będzie ładnie już coś widać 😀Bo lekarz tez właśnie we środę 😁

U mnie dzisiaj jest 5+1 we środę będzie 5+4 i liczę na to ze będzie ładnie już coś widać 😀Bo lekarz tez właśnie we środę 😁
Oooo to będziemy na terminie tak samo 😘🤪 liczę na to , ze chociaż pęcherzyk będzie już widoczny na USG , bo na echo serduszka przyjdzie jeszcze poczekać ze 2 tyg🤪

reklama
Do góry