reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

No ja mam manie że po 4 rano śledź w śmietanie musi być 🤦‍♀️🤦‍♀️ mój mąż się śmieje że zaczyna się to robić tradycja haha ale tylko tak z samego rana w ciągu nie nie dam rady zjeść śledzia 🤷‍♀️🤷‍♀️
Ani słowa o sledziach, jem ostatnio na okrągło... Jak ta ciąża potrwa daj boże 9 miesięcy, to zabraknie śledzi w Bałtyku, jak nic...

reklama
MamaTolka daj znac kochana co i jak! Ja mam na 20:00 dopiero także ja tez się stresuje bo nie wiem czego się spodziewać :)
Czekam przed gabinetem. Opóźnienie jest jeszcze 3 osoby przede mna, a miałam na 13:10 stresuje się tak że ledwo oddycham. A jeszcze te cholerne maseczki nie pomagają [emoji6] dam znać na pewno

POMOCY!! Dziewczyny dziś mam ginekologa jak już pisałam wczensiej, pracuje w sklepie nikt nie wie ze jestem w ciąży(oprócz nmojej przyjaciółki która tez tam pracuje)nikt się nigdy nie chce zamienić stad tez stwierdzałem ze przecież mogę wziąć urlop na rzadanie. Tak tez zrobiłam zadzwoniłam do szefowej dzisiaj powiedziałam ze mam wizytę u lekarza i nie moe przyjść do pracy.. nic nie mówiła konkretnego, ładnie przeprosiłam a teraz przyjaciółka mi pisze ze szefowa przekalaza dziewczyna ze za to ze nie przyszłam dziś do pracy wyciągnie konsekwencje ( zwolni mnie) czy ona ma takie prawo?!!! Czy jak nie będzie jeszcze bicia serduszka mogę wziąć zwolnienie ze np złe się czuje bardzzo? Nie wiem co robić,płakać mi się chce!😢😢😢😢

A tego to nie wiem czasami mlodsza jest ciaza na usg ze względu na pozniejsza owulacje. Ja mam regularne cykle i wlasnie zawsze ta owulacja była od 12 do 16 dnia cyklu. Raczej w tak mlodej ciazy lekarze licza ją od ostatniej @. Dopiero pozniej na podstawie usg. 😁
Właśnie zastanawiam się czy jak pójdę w następnym tyg to mi coś powie...

POMOCY!! Dziewczyny dziś mam ginekologa jak już pisałam wczensiej, pracuje w sklepie nikt nie wie ze jestem w ciąży(oprócz nmojej przyjaciółki która tez tam pracuje)nikt się nigdy nie chce zamienić stad tez stwierdzałem ze przecież mogę wziąć urlop na rzadanie. Tak tez zrobiłam zadzwoniłam do szefowej dzisiaj powiedziałam ze mam wizytę u lekarza i nie moe przyjść do pracy.. nic nie mówiła konkretnego, ładnie przeprosiłam a teraz przyjaciółka mi pisze ze szefowa przekalaza dziewczyna ze za to ze nie przyszłam dziś do pracy wyciągnie konsekwencje ( zwolni mnie) czy ona ma takie prawo?!!! Czy jak nie będzie jeszcze bicia serduszka mogę wziąć zwolnienie ze np złe się czuje bardzzo? Nie wiem co robić,płakać mi się chce!😢😢😢😢
Zawsze możesz spróbować wziąć chorobowe. Powiedz że dużo dźwigasz w pracy i że się boisz.

Hahahaha myślałam że tylko ja tak 😂😂😂
Ja zaczęłam rano wymioty a to dopiero początek🤦w poprzedniej ciąży dopiero w 7 t mi się zaczęło. A ja przerabiałam na początku jajka nagminnie potem ser biały i jogurty potem pasztety 😆za to mięsa przez 9 miesięcy nie jadłam i nie robiłam 😊 Mój znowu ubolewa że mięso będzie musiał sam robić 🤣

Ja gdzieś czytałam ze jak jest zapłodnienie to wtedy zarodek liczą jako 2tydz... a ze ja miałam okres 8.06 to od daty miesiączki powinien być 3 tydz a tu jednak nie... i teraz liczę tak od 2 tygodnia i ładnie wychodzi 😀
Przepraszam za spójność ale mam wrażenie ze mi cześć mózgu gdzieś wyparowało 🤣
Ja przez obie ciążę głowę miałam nie wiadomo gdzie nic nie pamiętałam a najbardziej to słów zapominałam. I nigdy nie umiałam się wysłowić.

reklama
Jeśli lekarz tak zalecił to ja bym brała wg jego zaleceń.
Ktoś tu pytał o coś na zgage. Mi w każdej ciąży towarzyszy praktycznie przez całą ciążę i jedyne co działa to tabletki lub mleczko gaviscon z apteki dla kobiet w ciąży. Smak okropny ale czasem wystarczy pół tabletki wyssaci dwa dni spokoju. Za to dzieci rodzą mi się z czuprynkami hehe
Ja zgagę w pierwszej ciąży miałam okropną. Tabletki jadłam jak cukierki. Rennie tylko działało ale pierwsza córka do roku łysa a druga włochata że szok😀

Do góry