reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2021

Mnie od słodkiego odrzuca... kanapka z nutella prawie się cofnęła... od jutra 6tydz i zaczyna się 🤢 ale damy rade dziewczyny 😀
No ja mam manie że po 4 rano śledź w śmietanie musi być 🤦‍♀️🤦‍♀️ mój mąż się śmieje że zaczyna się to robić tradycja haha ale tylko tak z samego rana w ciągu nie nie dam rady zjeść śledzia 🤷‍♀️🤷‍♀️

reklama
A tego to nie wiem czasami mlodsza jest ciaza na usg ze względu na pozniejsza owulacje. Ja mam regularne cykle i wlasnie zawsze ta owulacja była od 12 do 16 dnia cyklu. Raczej w tak mlodej ciazy lekarze licza ją od ostatniej @. Dopiero pozniej na podstawie usg. 😁

Ja gdzieś czytałam ze jak jest zapłodnienie to wtedy zarodek liczą jako 2tydz... a ze ja miałam okres 8.06 to od daty miesiączki powinien być 3 tydz a tu jednak nie... i teraz liczę tak od 2 tygodnia i ładnie wychodzi 😀
Przepraszam za spójność ale mam wrażenie ze mi cześć mózgu gdzieś wyparowało 🤣

A ja zaczynam się nakręcać po tej wczorajszej wizycie😔 jeszcze zaczęłam myśleć że ja przecież prawie wogole nie mam objawów ciąży, jedyne co to codzienny ból głowy (w sumie nie wiem czy to nie od tej dziwnej pogody) i zgaga.. Chyba się za bardzo zakręcam😔 umówiłam się do innego lekarza na poniedziałek na 11, zobaczymy co powie..

Dziewczyny, czy któraś z was bierze duphaston 4 razy dziennie? 😞 czy to nie za dużo? 5t2d
Jeśli lekarz tak zalecił to ja bym brała wg jego zaleceń.
Ktoś tu pytał o coś na zgage. Mi w każdej ciąży towarzyszy praktycznie przez całą ciążę i jedyne co działa to tabletki lub mleczko gaviscon z apteki dla kobiet w ciąży. Smak okropny ale czasem wystarczy pół tabletki wyssaci dwa dni spokoju. Za to dzieci rodzą mi się z czuprynkami hehe

Cześć dziewczyny! Sorry że nie pisałam, ale ogólnie czuje się średnio. Cały czas chce mi się spać i od rana do popołudnia mam gule w gardle i mdłości (nie wymiotuje, ale mam uczucie takie jakbym miała coś na żołądku). Tragedia. Mam nadzieje, że szybko minie pierwszy trymestr (za mną 7tc). Rano zanim wstanę muszę coś zjeść bo inaczej tragedia. Idę na badania z krwi w poniedziałek i nie wiem jak mam to zrobić, żeby tak dojechać na czczo:(

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny! Sorry że nie pisałam, ale ogólnie czuje się średnio. Cały czas chce mi się spać i od rana do popołudnia mam gule w gardle i mdłości (nie wymiotuje, ale mam uczucie takie jakbym miała coś na żołądku). Tragedia. Mam nadzieje, że szybko minie pierwszy trymestr (za mną 7tc). Rano zanim wstanę muszę coś zjeść bo inaczej tragedia. Idę na badania z krwi w poniedziałek i nie wiem jak mam to zrobić, żeby tak dojechać na czczo:(

Ja dzisiaj miałam na czczo to dosłownie prawie jak wstałam tak poszłam na badania 😀 a po powrocie do korytka 😀

HEJ HEJ DZIEWCZYNY WAŻNE !!!
Dzis schylajac się po ubranie w momecie kiedy wstawalam poczulam silny klujacy bol w pochwie momentami nie do wytrzymania trwal 5 min az sie poryczalam z tego bólu polozylam się nadal go mocno czułam po czym nagle minął mialam rowniez uczucie parcia jestem w 7 tyg i 3 dniu ciąży.Nie plamie .Ginekologa mam na 21 lipca czy któraś z Was tak miala czy to jest normalne ????Z gory dziękuję za kazda odpowiedz.
Zdążyło mi się takie mocne ukrycia/ szarpniecia/ciągnięcia np jak kichalam musiałam w tedy przybrać odpowiednią pozycję żeby tego unikać albo jak źle wstałam.

reklama
Do góry