reklama
Hej wszystkim witam nowonabyte przyszłe marcowe mamusie u mnie w tym roku skończę 38 mam 2 córy (11 i 9 lat)
Nadal zajadam się 4 x duphaston, ale plamienia ustaly wczoraj. Mdłości są większe mniejsze, raz nie mogę patrzeć na jedzenie i wchlone serek wiejski z owocami, innym razem sałata z rzodkiewka, szczypiorkiem, pomidorkami wszystko w śmietanie i jestem happy, za chwilę wchlonne 2 x lody śnieżki, po chwili chipsy słone (tak wiem nie zdrowe, ale zjadam kilka) ale na słodkie nie za bardzo mogę patrzeć. Podobnie jak kurczak, choć kebaba bym zjadła z ogromną radością ... Szok i niedowierzanie co się ze mną dzieje.
Piersi raz bolą, raz przestają. Sennosc nie doskwiera, choć pije 1 latte machiatto łagodne dziennie, mimo że generalnie jestem mega kawoszka, tym razem wogòle mi kawy nie brakuje
Był temat terminu okresu itd. ja ostatni miałam 26.05, cykle 28, owu była na 98% 9.06. na USG byłam wg lekarza w 5tc5dc i był maleńki zarodek z bijącym serduszkiem ale to nie wyznacznik, bo czy będzie zarodek zależy kiedy doszło do zapłodnienia ja wiem mniej więcej kiedy bo monitorowałam owulację testami owulacyjnymi wg lekarza termin mam na 02 albo 03.03.2020
Nadal zajadam się 4 x duphaston, ale plamienia ustaly wczoraj. Mdłości są większe mniejsze, raz nie mogę patrzeć na jedzenie i wchlone serek wiejski z owocami, innym razem sałata z rzodkiewka, szczypiorkiem, pomidorkami wszystko w śmietanie i jestem happy, za chwilę wchlonne 2 x lody śnieżki, po chwili chipsy słone (tak wiem nie zdrowe, ale zjadam kilka) ale na słodkie nie za bardzo mogę patrzeć. Podobnie jak kurczak, choć kebaba bym zjadła z ogromną radością ... Szok i niedowierzanie co się ze mną dzieje.
Piersi raz bolą, raz przestają. Sennosc nie doskwiera, choć pije 1 latte machiatto łagodne dziennie, mimo że generalnie jestem mega kawoszka, tym razem wogòle mi kawy nie brakuje
Był temat terminu okresu itd. ja ostatni miałam 26.05, cykle 28, owu była na 98% 9.06. na USG byłam wg lekarza w 5tc5dc i był maleńki zarodek z bijącym serduszkiem ale to nie wyznacznik, bo czy będzie zarodek zależy kiedy doszło do zapłodnienia ja wiem mniej więcej kiedy bo monitorowałam owulację testami owulacyjnymi wg lekarza termin mam na 02 albo 03.03.2020
inka9012
Zaciekawiona BB
Stawiam na dziewczynę wg teorii ramziego. Tylko nie wiem czy to nie za wszesnie. Bo to niby patrzy się na kosmowke od skończonego 6 tygodnia do końca 8. U mnie w dwóch ciążach sie sprawdziłoJestem po wizycie wszystko super 6 tydzień serduszko bije jak dzwon
inka9012
Zaciekawiona BB
Super witamy nową marcowkeHej wszystkim witam nowonabyte przyszłe marcowe mamusie u mnie w tym roku skończę 38 mam 2 córy (11 i 9 lat)
Oooo też mamy dwie córy, tylko ja 4 latka i roczek i termin mamy raczej taki sam po terminie ostatniej miesiączki czyli 26.05. Tylko ja miałam owulacji raczej 12.06 bo mialam ostatnio dłuższe 31dniowe cykle. Zobaczymy co u mnie powie lekarz w czwartek.
Nowa nie nowa ale udzielam się od czasu do czasuSuper witamy nową marcowke
Oooo też mamy dwie córy, tylko ja 4 latka i roczek i termin mamy raczej taki sam po terminie ostatniej miesiączki czyli 26.05. Tylko ja miałam owulacji raczej 12.06 bo mialam ostatnio dłuższe 31dniowe cykle. Zobaczymy co u mnie powie lekarz w czwartek.
Koniecznie daj znać co lekarz powie . Ja dziś zrobiłam betę i progesteron. Jutro wyniki, oby ok
A mogę prosić jaśniej bo ja nie wiem o co chodzi heheStawiam na dziewczynę wg teorii ramziego. Tylko nie wiem czy to nie za wszesnie. Bo to niby patrzy się na kosmowke od skończonego 6 tygodnia do końca 8. U mnie w dwóch ciążach sie sprawdziło
Robaczek_w
Fanka BB :)
Absolutnie nie powinnaś się wstydzic mówić o swoich obawach. Idziesz do lekarza i oczekujesz 100% satysfakcji z niej. Co do słuchania bicia serca nie zaleca się do 8 tygodnia ale wiadomo że lekarze nie czekają tak długo. Ja mam inne chopla bo zawsze zwracam uwagę na higienę podczas badania.Czesc dziewczyny,
Ale tu produkcja postów, nie nadążam czytać i wbić sie w temat, bo jakos czasu mało
Ja mam jednego dnia lekkie objawy a innego wcale. Czuje czasem takie troche ciagnięcie po bokach, czyzby to już więzadła sie rozciagały? No i jajnik mnie czasem kujnie.
Co do płci to ja bym tak po cichutku drugą córke chciała, no ale wiadomo, byle było zdrowe
Ja mam pierwszą wizytę w czwartek, to bedzie 6+3, teoretycznie powinno byc juz widac serduszko. A wlasnie dziewczyny, slyszalyscie o tym, ze nie powinno sie właczac dzwieku serca do 12 tyg? Bo doppler nagrzewa tkanki i nie jest to do konca bezpieczne. Pamietam ze z córka moj gin mi puszczal na chwile dzwiek serca od 7tc, ale teraz jakos bardziej swiadoma jestem i chcialabym uprzedzic lekarke zeby tego nie robiła ale nie bedzie to glupio wygladac ze pouczam lekarza? idę do niej w ogóle pierwszy raz, więc może sama z siebie po prostu tego nie stosuje, nie wiem.
Cudownie [emoji3590][emoji3590]Jestem po wizycie wszystko super 6 tydzień serduszko bije jak dzwon [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Mam nadzieję z za tydzień będę widziała to samo [emoji846]
Hej. Ja byłam 5tc1dc i był pęcherzyk i pikająca kropeczki. Kolejna wizyta za 2 tygodnie.Jest tu kobietka która była u ginekologa w 5+2 Tc, co było widać?
reklama
inka9012
Zaciekawiona BB
A mogę prosić jaśniej bo ja nie wiem o co chodzi hehe
Mamaginekolog
mamaginekolog.pl