reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Kochane - wytlumaczcie starej babie :) Dlaczego ciaze liczy sie od ostatniej mczki ? ;) Doskonale wiem kiedy moglam zajsc w ciaze- w koncu staramy sie o te malenstwo. Jak nic 3 tyg temu . Ale interpretacja bety i norm to 5tydz :D Za tydz mam lekarza , najlepszego w moim miescie. I mam nadzieje chociaz pecherzyk zobaczyc :)
I wiem ze z ciazami roznie bywa - ale jakie byly/ sa wasze odczucia w 5tym tyg ? ;) Bo serio poza wynikami badan i dzis dziwnym metalicznym posmaku i lekkich zawrotach glowy- nic nie czuje :(

reklama
Kochane - wytlumaczcie starej babie :) Dlaczego ciaze liczy sie od ostatniej mczki ? ;) Doskonale wiem kiedy moglam zajsc w ciaze- w koncu staramy sie o te malenstwo. Jak nic 3 tyg temu . Ale interpretacja bety i norm to 5tydz :D Za tydz mam lekarza , najlepszego w moim miescie. I mam nadzieje chociaz pecherzyk zobaczyc :)
I wiem ze z ciazami roznie bywa - ale jakie byly/ sa wasze odczucia w 5tym tyg ? ;) Bo serio poza wynikami badan i dzis dziwnym metalicznym posmaku i lekkich zawrotach glowy- nic nie czuje :(
Mój M tez sie zastanawia nad tym 🤔😜 na inne dolegliwosci przyjdzie czas. Ja tez sie doszukuje najmniejszych objawów, a tak naprawdę to gdyby nie wlasnie wynik beta i testy to moglabym je pominac. Troche mdli ale czasami tylko. I oslabiona jestem popoludniami. I wilczy apetyt ale na nic nie mam checi. Wiec rownie dobrze mohlabym uznac ze poprostu pogoda nie sprzyja 🙄
Mam nadzieje ze jeszcze bedziemy narzekac na objawy 😜

Czesc dziewczyny,
Ale tu produkcja postów, nie nadążam czytać i wbić sie w temat, bo jakos czasu mało :)
Ja mam jednego dnia lekkie objawy a innego wcale. Czuje czasem takie troche ciagnięcie po bokach, czyzby to już więzadła sie rozciagały? No i jajnik mnie czasem kujnie.

Co do płci to ja bym tak po cichutku drugą córke chciała, no ale wiadomo, byle było zdrowe :)

Ja mam pierwszą wizytę w czwartek, to bedzie 6+3, teoretycznie powinno byc juz widac serduszko. A wlasnie dziewczyny, slyszalyscie o tym, ze nie powinno sie właczac dzwieku serca do 12 tyg? Bo doppler nagrzewa tkanki i nie jest to do konca bezpieczne. Pamietam ze z córka moj gin mi puszczal na chwile dzwiek serca od 7tc, ale teraz jakos bardziej swiadoma jestem i chcialabym uprzedzic lekarke zeby tego nie robiła ale nie bedzie to glupio wygladac ze pouczam lekarza? :D idę do niej w ogóle pierwszy raz, więc może sama z siebie po prostu tego nie stosuje, nie wiem.

Czesc dziewczyny,
Ale tu produkcja postów, nie nadążam czytać i wbić sie w temat, bo jakos czasu mało :)
Ja mam jednego dnia lekkie objawy a innego wcale. Czuje czasem takie troche ciagnięcie po bokach, czyzby to już więzadła sie rozciagały? No i jajnik mnie czasem kujnie.

Co do płci to ja bym tak po cichutku drugą córke chciała, no ale wiadomo, byle było zdrowe :)

Ja mam pierwszą wizytę w czwartek, to bedzie 6+3, teoretycznie powinno byc juz widac serduszko. A wlasnie dziewczyny, slyszalyscie o tym, ze nie powinno sie właczac dzwieku serca do 12 tyg? Bo doppler nagrzewa tkanki i nie jest to do konca bezpieczne. Pamietam ze z córka moj gin mi puszczal na chwile dzwiek serca od 7tc, ale teraz jakos bardziej swiadoma jestem i chcialabym uprzedzic lekarke zeby tego nie robiła ale nie bedzie to glupio wygladac ze pouczam lekarza? :D idę do niej w ogóle pierwszy raz, więc może sama z siebie po prostu tego nie stosuje, nie wiem.
Ja ostatnio na wizycie widziałam jak bije serduszko ale bez dźwięku właśnie. Byłam w 5t+6.

reklama
Jestem po wizycie wszystko super 6 tydzień serduszko bije jak dzwon 😍😍😍😍

Załączniki

• IMG_20200710_180619.jpg
    IMG_20200710_180619.jpg
    716,1 KB · Wyświetleń: 103
Do góry