reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Też tak myślę, chyba bym się za dużo tym bawila🙉też się zastanawiam czy kupić
Z jednej strony tez o tym myślę ale właśnie z drugiej strony jak wspomniałaś tak jak Twoje koleżanki bym nie wyczuła tętna bo by gdzieś się małe schowało i juz bym ześwirowała. Tym bardziej że jak ostatnio leżałam w szpitalu byłam świadkiem sytuacji że dwie pielęgniarki rano badając detektorem nie mogły znaleźć dziecka że aż musiał przyjść lekarz i zrobić usg ( dziewczyna chwile wcześniej czuła ruchy dziecka wiec byla spokojna, sprzęt zawiódł) i już była stresowa sytuacja

Z jednej strony tez o tym myślę ale właśnie z drugiej strony jak wspomniałaś tak jak Twoje koleżanki bym nie wyczuła tętna bo by gdzieś się małe schowało i juz bym ześwirowała. Tym bardziej że jak ostatnio leżałam w szpitalu byłam świadkiem sytuacji że dwie pielęgniarki rano badając detektorem nie mogły znaleźć dziecka że aż musiał przyjść lekarz i zrobić usg ( dziewczyna chwile wcześniej czuła ruchy dziecka wiec byla spokojna, sprzęt zawiódł) i już była stresowa sytuacja
Dokładnie, często się zdarza z tym że nie mozna znalesc, już to słyszałam nieraz😱dlatego jeszcze nie kupilam

Ja w końcu tego detektora nie kupiłam, bo słyszałam już akcje że dziewczyny znalesc nie mogły tętna i do szpitala,
Ja kupiłam, by czuć się spokojniejsza(byłam) i ponieważ po dogłębnej analizie materiałów na ten temat nie znalazłam żadnego przekonujacego, dla mnie, argumentu by go nie kupować
a jaki masz można, wiedzieć jakiej firmy?
Mam Jumper JPD-100E
Szybko znajdujesz tętno po przyłożeniu?
Ja jestem dziś 17 plus 5 to dzień dalej od Ciebie.
Obecnie tak, na początku (mam to urządzenie od ok.10tc) zlokalizowanie tętna maleństwa zajmowało nieco więcej czasu, ale na szczęście zawsze się udawało :D

Też tak myślę, chyba bym się za dużo tym bawila🙉też się zastanawiam czy kupić
U mnie za każdym razem, od początku, wykrywaniem tętna zajmuje się mój mąż. Wspólnie ustaliliśmy, że używamy detektora nie częściej niż co drugi dzień(raz) i tego sie trzymamy. Obecnie używamy go nawet rzadziej, bo coraz mniej mi jest to potrzebne-szczególnie po komentarzu mojej ginakolog, że maleństwo ma wyjątkowo mocne serce :D

Pomocy ;( dziewczyny nie mogę pozbyć się grzybicy pochwy już 3 raz antybiotyk biorę , macie jakieś pomysły jak się pozbyć dziadostwa ? Byłam u endokrynologa i poleciała mi globulki Lactovaginal ? Czy któraś stosowała ?

Dziewczyny macie jakieś domowe sposoby na przeziębienie? Się w nocy przegrzałam od grzejnika a dziś już trochę cieknie z nosa i w gardle troche drapie (uprzedzam- nie covid, w domu siedzę😂)
Ja robię taki miks do herbaty pijemy cała rodzina ; do słoika wkładam cytrynę w plastrach , limonkę , imbir goździki i na to miód potem kolejna warstwa itd. Zamykam wkładam do lodówki i na 2 dzień gotowe dolewam do herbaty i omija nas grypa :)na jesień robię konfitury i soki z aronii , żurawiny na zimę w sam raz do herbatek :) polecam

Ja robię taki miks do herbaty pijemy cała rodzina ; do słoika wkładam cytrynę w plastrach , limonkę , imbir goździki i na to miód potem kolejna warstwa itd. Zamykam wkładam do lodówki i na 2 dzień gotowe dolewam do herbaty i omija nas grypa :)na jesień robię konfitury i soki z aronii , żurawiny na zimę w sam raz do herbatek :) polecam
Ja już kolejny dzień walczę i jutro już dzwonie do POZ, tym bardziej że zaczyna mnie w klatce boleć. Już lecze w domu się czym moge.

Pomocy ;( dziewczyny nie mogę pozbyć się grzybicy pochwy już 3 raz antybiotyk biorę , macie jakieś pomysły jak się pozbyć dziadostwa ? Byłam u endokrynologa i poleciała mi globulki Lactovaginal ? Czy któraś stosowała ?
U mnie jakaś infekcja już drugi miesiąc antybiotyk biorę i nie czuje różnicy też mam dość 😵

reklama
U mnie jakaś infekcja już drugi miesiąc antybiotyk biorę i nie czuje różnicy też mam dość 😵
A próbowałyście gynazol i brać provag? Bo mi powiem to pomogło a też miałam jeden miesiąc przez grzybice przewalony i brałam wszystko co mozliwe. I faktycznie ten provag wspomogl to wszystko ze do dziś cisza

Do góry