reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Hej dziewczyny, jak to jest u Was? Jestem dziś, 17plus 5 i czułam już wczoraj ruchy dziecka jeszcze słabo i może raz i wcześniej z 3 dni temu też, dziś np nic nie czuję, łożysko mam na przedniej ścianie, więc to może tłumić (tak czytam) Też tak macie że na tym etapie czułyście ruchy nieregularnie? Ja termin koniec 25.03.
Z córką byłym w ciąży 15lat😱 temu i szczerze nie pamiętam jak to było, liczyło się ruchy chyba już po 28tc.
Nie martw się, na tym etapie ciąży to zupełnie naturalne, zwłaszcza, że masz łoźysko położone na przedniej ścianie macicy. Najszybciej ruchy dziecka czują kobiety z łożyskiem położonym na tylnej ścianie, ale to też zależy od budowy kobiety. Każdy malec porusza się w swoim tempie:) a ruchy należy liczyć dopiero pod koniec ciąży. Ja jestem w 21tc +4 i teraz czuje już kopniaczki, ale zdarzają się też ciche dni. Pozdrawiam i życzę spokoju. Nie warto martwić się na zapas:)

reklama
A próbowałyście gynazol i brać provag? Bo mi powiem to pomogło a też miałam jeden miesiąc przez grzybice przewalony i brałam wszystko co mozliwe. I faktycznie ten provag wspomogl to wszystko ze do dziś cisza
Nie tego nie ale to pewnie na receptę prawda? Teraz biorę nystatyna przez 10 dni wcześniej coś brałam na m... już nie pamiętam nazwy.. Jak mam 32 lata nigdy nie miałam żadnej infekcji ani we wcześniejszych ciążach a tu zawsze musi być ten pierwszy raz 😏

Nie tego nie ale to pewnie na receptę prawda? Teraz biorę nystatyna przez 10 dni wcześniej coś brałam na m... już nie pamiętam nazwy.. Jak mam 32 lata nigdy nie miałam żadnej infekcji ani we wcześniejszych ciążach a tu zawsze musi być ten pierwszy raz 😏
Tak na receptę i ginekolog jest w stanie to przepisac, jest to masc w formie aplikatora dopochwowego i daje się tego jedna dawkę i powinien być spokoj. Trzeba się liczyć z cena bo gynazol kosztuje powyżej 3 dych. A provag kupicie bez recepty ale też kolo 4 dych za kuracje, ale mi pomogło. Bo u mnie każde leczenie po 3 dniach kończyło się mocnym bolem podbrzusza jak stosowałam tabsy dopochwowe

Tak na receptę i ginekolog jest w stanie to przepisac, jest to masc w formie aplikatora dopochwowego i daje się tego jedna dawkę i powinien być spokoj. Trzeba się liczyć z cena bo gynazol kosztuje powyżej 3 dych. A provag kupicie bez recepty ale też kolo 4 dych za kuracje, ale mi pomogło. Bo u mnie każde leczenie po 3 dniach kończyło się mocnym bolem podbrzusza jak stosowałam tabsy dopochwowe
Mnie tak przez to krocze ciągnie że jak dłużej na nogach stoję to później tylko leżenie pomaga wspomnę gin o gynazol jak poprawy nie będzie ale wizyta dopiero 12 listopada i spróbuję provag wszystko aby pomogło dzięki za radę 😁

Mnie tak przez to krocze ciągnie że jak dłużej na nogach stoję to później tylko leżenie pomaga wspomnę gin o gynazol jak poprawy nie będzie ale wizyta dopiero 12 listopada i spróbuję provag wszystko aby pomogło dzięki za radę 😁
Ja czułam taki ból w miednicy ze sie wystraszyłam i lezalam w szpitalu bo myślałam że coś z maleństwem a to tak grzybica sie rozwinęła wiec wiem co czujesz

Nie martw się, na tym etapie ciąży to zupełnie naturalne, zwłaszcza, że masz łoźysko położone na przedniej ścianie macicy. Najszybciej ruchy dziecka czują kobiety z łożyskiem położonym na tylnej ścianie, ale to też zależy od budowy kobiety. Każdy malec porusza się w swoim tempie:) a ruchy należy liczyć dopiero pod koniec ciąży. Ja jestem w 21tc +4 i teraz czuje już kopniaczki, ale zdarzają się też ciche dni. Pozdrawiam i życzę spokoju. Nie warto martwić się na zapas:)
, dzięki za odpowiedz👌Poczułam dziś 17plus 6 takie rozpychanie, wybrzuszanie nawet, ale rano jak na, placach leżałam, także na tym etapie to nieregularne jeszcze.

U mnie pływanie od 18 tygodnia czuć. Wczoraj wieczorem mąż przytulił policzek do brzucha i pierwszy raz poczuł właśnie to pływanie, a dziś w nocy, jak nie mogłam spać, miałam taki mocno wypchnięty brzuch i pierwszy raz poczułam kopniaka na zewnątrz. Wszystko w swoim czasie przychodzi :)

U mnie pływanie od 18 tygodnia czuć. Wczoraj wieczorem mąż przytulił policzek do brzucha i pierwszy raz poczuł właśnie to pływanie, a dziś w nocy, jak nie mogłam spać, miałam taki mocno wypchnięty brzuch i pierwszy raz poczułam kopniaka na zewnątrz. Wszystko w swoim czasie przychodzi :)
U mnie przez łożysko na przedniej ścianie właśnie czuję wypchnięcia nieregularne i też plywanie😁wczoraj byłam u lekarza miałam wizytę i pytałam wszystko prawidłowo, na tym etapie i z takim łożysk.iem, które tłumi ruchy.
Ja dziś 18plus 1

U mnie przez łożysko na przedniej ścianie właśnie czuję wypchnięcia nieregularne i też plywanie😁wczoraj byłam u lekarza miałam wizytę i pytałam wszystko prawidłowo, na tym etapie i z takim łożysk.iem, które tłumi ruchy.
Ja dziś 18plus 1
U mnie tez przednia ściana, więc gdzies z tyłu głowy miałam, że sobie poczekam, a tu proszę :)

reklama
Hej jestem tutaj nowa. Jestem w 19 tygodniu. Tak wracając do przyziębienia . Pijecie herbatę z imbirem ? Mam cukrzycę ciążowa i niestety leczę się tylko czosnkiem, cytryną itd... Mój ginekolog powiedział że mogę brać witaminę C w tabletkach albo rutinoskorbin. Jak jest u Was z przyziębieniem ? 😀😀😀

Do góry