reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Cena nie jest mała bo 250 zł 🤔 właśnie nie chce później żałować że za wcześnie... Może jednak poczekam.

Tak od 2d sie zaczyna takie badanie przechodzi w 3 d i dopiero 4 d.

Dobra poczekam, będzie ciężko ale lepiej poczekać niż później żałować bo kupa kasy poszła... w sumie za 2 tygodnie mam wizytę i napewno będzie usg to i na 2d moze juz cos zobaczy
Jak ten czas leci juz 15 tydzień 🤯 jeszcze chwila i połówkowe a później to juz tak przez zimę zleci że nawet się nie obejrzymy i marzec nas zostanie...
Dokładnie tak. Dopiero wszystkie się witałyśmy tutaj a tu już niedługo połowa będzie 😁

reklama
Hej dziewczyny, znowu jakiś czas mnie tu nie było za dużo na głowie nie jestem w stanie was nadrobić ...
Wczoraj byłam na usg.
Wg om 12t5d,
wg usg 13t1d
Kość nosowa jest,
przeziernosc 1.2

Dziewczyny jak u was wyszło FHR?
Bo u nas 150. Pani dość długo męczyła i powiedziała że jest to jeszcze w normach ale zasiala we mnie te ziarno strachu i niepewność😒

Płeć oczywiście jeszcze niewiadoma..
Tez 150 😀

A bolą was piersi? Bo mnie jakoś wcale ostatnio i zaczynam świrować.

Dziewczyny jestem do niczego kolejny miesiąc. Czekam z utęsknieniem na poprawę. Bateria wyczerpana do cna. Jestem zmęczona. Jak tu żyć? Zawsze wszystko na tip-top a teraz totalna niemoc. 😶 Zaległości się piętrzą. Straciłam chęci. Deprecha jak nic.
Muszę się jakoś pozbierać, bo oszaleje chyba, jeszcze nie wiem jak. 🤔 Jeszcze tylko 1,5 roku i będzie dobrze poród, Chrzest, roczek i z górki. 🤭

A jak wasze samopoczucie??
U mnie tez zmęczenie daje się we znaki. Wstaje o 6.00 i do 12.00 funkcjonuje dobrze, później opadam z sił.Glowa ciężka, mdlosci większe popołudniu wlasnie nic mi się nie chce i w ogóle do kitu...

Ja już po prenatalnych i pappa. USG wyszło dobrze, powiedział że prawdopodobieństwo choroby jest minimalne, kość nosowa mocno widoczna, przezierność 1,0. :)
Bąbel ma 5,60 cm a wiek z USG to 12+1 (om 12+3) więc nardabia bo różnica ostatnio była większa. Serce bije mocna, przepływ krwi prawidłowy.
Leń jest tylko bo nie chciało się mu ruszać.
I nie wiem co będzie ale w sumie to najmniej ważne.
To tylko moje takie wierciochy że serca nie mógł lekarz posłuchać 🤦

Hej dziewczyny, znowu jakiś czas mnie tu nie było za dużo na głowie nie jestem w stanie was nadrobić ...
Wczoraj byłam na usg.
Wg om 12t5d,
wg usg 13t1d
Kość nosowa jest,
przeziernosc 1.2

Bo u nas 150. Pani dość długo męczyła i powiedziała że jest to jeszcze w normach ale zasiala we mnie te ziarno strachu i niepewność😒

U nas na USG w 13+1 FHR wynosiło 157 i mówił lekarz, że jest dobrze

Wczoraj byłam na usg.
Wg om 12t5d,
wg usg 13t1d
Kość nosowa jest,
przeziernosc 1.2

Ja miałam na pierwszym 140 z synem mieliśmy 170 i pytam się czy wszystko ok to powiedziała że martwilaby się gdyby było 110

U maleństwa wszystko dobrze. Ma 7,15 cm. Data porodu z USG 19 marca. Lekarz przyczepił się do mojej wagi, że nie mógł wszystkiego zobaczyć przez brzuch. Ale w opisie jest że płód jest nisko nad kośćmi spojenia.
Nie pokazał co ma między nogami ale ładnie pomachał
IMG_20200915_113538.jpg

reklama
Do góry