reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
No właśnie... Ja też się zmartwiłam ale tak jak dziewczyny pisały, nie my jedne bierzemy acard. I pewnie faktycznie działa cuda na łożysko :)
Potwierdzam dawke 150, dwoch lekarzy mi potwierdzilo, prowadzacy ciaze mi napisal: Tak oczywiście proszę brać. Są różne markery ewentualnej hipotrofii natomiast nie są pewne dlatego Acard jest w profilaktyce. 150 mg na noc do 36 tygodnia ciąży. Jest to bezpieczne i dla Pani i dla dziecka.

Mój mąż też ma brata ale ma jednego syna 😀 A co wy byście chcieli czy to obojętne
Obojętne ze względu że ta ciąża jest można powiedzieć cudem 😁, ale tak 10 procent bardziej bym chciała córeczkę 😜 w sumie chyba właśnie dlatego że u męża same chlopaki i napewno nutka zazdrosci by była 😂 ale jak będzie chłopak to się nie zmartwię nawet na sekundę❤️❤️

A jakie macie podejście do farbowania włosów? Myslalam żeby w drugim trymestrze udać się do fryzjera 😊 ale w sumie nie wiem ja nie mam zdania na ten temat wiem że córka uczyłam się na fryzjerkę i wtedy pracowałam przy farbach całą ciążę i nie było problemu 😊

Dziewczyny, wyniki prenatalnych wyszly dobrze. Niskie ryzyko trisomii. Nie ma śladu w opisie o ciąży na bliźnie czy łożysku wrastającym... Jedynie tylko łożysko na przedniej ścianie nisko. Ale przodujące już nie jest takim problemem. Mam nadzieję, że się przemieści jak ciąża z blizny. 😇

Czy mi się wydaje czy część dziewczyn już nie odzywa się... może przeszły na FB... :eek:

Ja miałam w opisie łożysko na tylniej ścianie nisko, wiesz może czy to coś niepokojącego?

Dziewczyny a jakie dokumenty dostajecie po wizycie u lekarza? Albo po prenatalnych? Ja zawsze dostaje tylko zdjęcie, po prenatalnych tak samo. Znaczy lekarz mówił co i jak, pokazywał tłumaczył, ale tak jak piszecie że dostajecie opis czy cos takiego to ja nigdy nie dostałam...

reklama
Do góry