reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Sporo czytalam na ten temat u mnie wiem ze to wyznacznik 😒 ale kazda kobieta inaczej reaguje. Znam tez kobiety ktore wcale nie mialy mdlosci. Jedna w 4 miesiacu sie dowiedziala o ciazy bo nic zero nawet krwawienie miala normalne. Dopiero jak brzuch zaczął rosnac to w pracy stwierdzili ze powinna sie zbadac i ciaza 😅. Zdrowa dziewczynka z tej ciazy jest. Takze wyznacznik to nie jest ale kazda zna swoj organizm. I wiadomo w pierwszej ciazy nie bedziesz wiedziec co cie czeka ale w drugiej czy kolejnej juz mozesz oczekiwac. U mnie przy 6 ciążach, 2 dzieci i teraz mdlosci byly i sa przy straconych 3 nie bylo tego. Takze stwierdzam smialo ze u mnie to wyznacznik...

Dlatego mówię, każda ciąża ma inną ale nakręcanie się że u kogoś zanik objawów spowodował poronienie, jest totalnie bez sensu. Tak samo jak ostatnio czytałam artykuł o tym, że nadmierne wymioty w ciąży są objawem chorobowym, który należy leczyć a nie "przetrzymać" i uznawać za normę :)

reklama
Bierzecie już jakieś witaminy? Ja zakupiłam sobie MAMADHA PREMIUM +. Nie mogę znaleźć nigdzie od którego tygodnia najlepiej je zacząć przyjmować. U mnie aktualnie jest 14+1, więc to dopiero 14tyg.

Łożysko z przodu nisko, to nie łozysko przodujace :) mam tak samo, super że prenatalne wyszły dobrze i dla mnie jest to aż niesamowite że dzięki Twojej nadziei i upartosci można powiedzieć, "oszukaliscie system" i dobrze sie rozwijacie ❤

O dziękuję, to jeszcze lepiej. Już myślałam, że się ostało. 😘

Ostatnia edycja:
@Marvelka89 trzymam kciuki, nie stresuj się ;)
Wiem łatwo napisać, ja jutro ale już się denerwuje i zle przeczucia mam🙁 masakra. Sama sobie mówię „limit nieszczęść wyczerpany. Będzie dobrze” a i tak nerwy są jak nie wiem co.
dzieci wiedza i się cieszą wiec jak nie daj Boże coś By się stało to nie wiem jakby to było. Wcześniej nic nie wiedzieli i ryczalam po katach przed nimi. A teraz? Kurde musi być dobrze! Zwariuje do jutra.

Mój mąż zawsze mówi jak mnie coś zaboli albo się zegne w pół z bolu: Witek co ty odpierdzielasz 😃 uparł się na tego Witka że nie wiem, tak często mówi o dzidzi witek że aż sama w myślach zaczęłam go tak nazywać 😛 a jak będzie psikus to będzie Urszulka 😃
Ojej my też dla dziewczynki chcemy dać imię Urszula. A dla synka nie mamy pomysłu.
Chociaż mówimy okruszek 😄. I ja myślę że to może być synek takie przeczucie.

To ze ja jestem zakręcona to wiem ale żeby aż tak 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Tak czytam o tym teście pappa
I sobie myśle czemu ja nie mam. No tak najpierw trzeba doczytać jak u nas się to nazywa a później przezywać. Oczywiście ze miałam. Mało tego na wizycie tłumaczyła mi jak głupiej wszystko a ja dopiero teraz doszłam do tego ze to o to chodziło. Wszystkie ulotki właśnie wyjęłam. I napisane czarno na białym 🙈 po prostu inaczej na to mówią. Po usg wizyta i wtedy omówienie tych wyników. Może zamiast się denerwować zacznę słuchac co do mnie mówią. A uwierzcie ze znam język i się dogaduje ale jednak człowiek się tak stresuje ze nie wie co do niego mówią

Bierzecie już jakieś witaminy? Ja zakupiłam sobie MAMADHA PREMIUM +. Nie mogę znaleźć nigdzie od którego tygodnia najlepiej je zacząć przyjmować. U mnie aktualnie jest 14+1, więc to dopiero 14tyg.
Ja biorę symvital mama u mnie 12+3. Zapomniałam zapytać jakie brać witaminy po I trymestrze.

reklama
Hej, ja też wczoraj miałam usg i pobieranie krwi pod kątem testu PAPP-A. Dziś mam jedynie "suche" wyniki krwi i oczywiście świruje, bo nie mam wyniku, jak sugerowane w moim tygodniu 😖 na usg lekarz powiedział, że wszystko w porządku, mamy kość nosową i prawidłową przezierność. Ale kurcze zestresowały mnie te wyniki 🥺😩 oby opis był jak najszybciej 🙏

Do góry