reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

@Marvelka89 trzymam kciuki, nie stresuj się ;)
Wiem łatwo napisać, ja jutro ale już się denerwuje i zle przeczucia mam🙁 masakra. Sama sobie mówię „limit nieszczęść wyczerpany. Będzie dobrze” a i tak nerwy są jak nie wiem co.
dzieci wiedza i się cieszą wiec jak nie daj Boże coś By się stało to nie wiem jakby to było. Wcześniej nic nie wiedzieli i ryczalam po katach przed nimi. A teraz? Kurde musi być dobrze! Zwariuje do jutra.
U mnie tez wlasnie widza dzieci. Syn to wogóle stwierdził że go ten temat nie interesuje 😅😅 no a corka starsza to i sie cieszy ale juz jej powiedzialam ze dzis sie okaze czy Andżej dalej tam jest 🤦‍♀️ żeby w razie co wybrnąć jakoś. Ale z drugiej strony ja mdlosci mam caly czas i czuje ogólnie że jest książkowo no ale i stres dalej jest jeszcze 4 godziny chyba sie położę zeby szybciej zlecialo 🥴
Za wszystkie tez trzymam kciuki ✊✊✊✊

reklama
Hej, ja też wczoraj miałam usg i pobieranie krwi pod kątem testu PAPP-A. Dziś mam jedynie "suche" wyniki krwi i oczywiście świruje, bo nie mam wyniku, jak sugerowane w moim tygodniu 😖 na usg lekarz powiedział, że wszystko w porządku, mamy kość nosową i prawidłową przezierność. Ale kurcze zestresowały mnie te wyniki 🥺😩 oby opis był jak najszybciej 🙏
Ja sie zastanawiam czy dalej je robic 🤦‍♀️ jak czytam to u kazdej jakies odbicia od normy sa... I po co tak sie stresowac a mysle ze to i tak nic nie zmieni 🤭 jak sie lekarz uprze to zrobie jak nie to odpuszczę...

Hej, ja też wczoraj miałam usg i pobieranie krwi pod kątem testu PAPP-A. Dziś mam jedynie "suche" wyniki krwi i oczywiście świruje, bo nie mam wyniku, jak sugerowane w moim tygodniu 😖 na usg lekarz powiedział, że wszystko w porządku, mamy kość nosową i prawidłową przezierność. Ale kurcze zestresowały mnie te wyniki 🥺😩 oby opis był jak najszybciej 🙏
Kompletnie tego nie czytaj. Jak dostaniesz interpretacje wyniku to będziesz miała czarno na białym co i jak. Daj znać :)

Kompletnie tego nie czytaj. Jak dostaniesz interpretacje wyniku to będziesz miała czarno na białym co i jak. Daj znać :)
Dobrze dziękuję bardzo 😘
Nie ma co się nakręcać, wiem, ale to jest mimowolne 😒
P.s. maluch dostał czkawki i widziałam to na monitorze 😅 niesamowita sprawa 🥰 płeć nieznana, bo się wstydzioch odwrócił plecami do nas 😅

Dobrze dziękuję bardzo 😘
Nie ma co się nakręcać, wiem, ale to jest mimowolne 😒
P.s. maluch dostał czkawki i widziałam to na monitorze 😅 niesamowita sprawa 🥰 płeć nieznana, bo się wstydzioch odwrócił plecami do nas 😅
Ojaaa ale super. Nam machał :D mam nagranie i tak się przywitał ze wszystkimi ciociami i wujkami :)

Załączniki

• received_1487799851408637.png
    received_1487799851408637.png
    170,7 KB · Wyświetleń: 97
Ja biorę symvital mama u mnie 12+3. Zapomniałam zapytać jakie brać witaminy po I trymestrze.
Ja też je biorę, wcześniej brałam mamma dha premium czy jakoś tak, ale zrezygnowałam z nich że względu na to że nie ma tam żelaza a te mają naprawdę fajny skład i w miarę niska cenę. A tak to do tego jeszcze magnez (zawsze jak macie wybór to wybierajcie lek a nie suplement), i żurawit.

Kurcze to można tak szybko mieć wyniki z pappa? Ja robiłam dzisiaj to powiedzieli że najwcześniej pierwsze wyniki dostanę za 2 tyg, i dopiero je przekaze dla lekarza do opracowania..

Dziewczyny jak samopoczucie w tym tygodniu? [emoji6] Ustępują powoli objawy pierwszego trymestru?
Ja dziś niesamowicie dobrze się czuje. Jestem 14+2 . Nie wiem czy to zasługa magicznego 2trymestru czy tego że jem regularnie co 3 godziny, ale czuję się jak nowonarodzona. Nawet zaplanowałam na jutro mycie okien [emoji846]

Myślę że cukrzyca ciążowa nie jest najgorszą rzeczą jaka mnie spotkała. Na początku ciężko mi było z tą myślą, ale teraz widzę że chyba wyjdzie mi to na zdrowie. Oby tylko z Dzidzia było wszystko ok. Będę się trzymała zdrowej diety, dla maluszka. Nie sądziłam że coś kiedyś mnie zmusi do regularnego odżywiania, a jednak [emoji846]

Ja dziś niesamowicie dobrze się czuje. Jestem 14+2 . Nie wiem czy to zasługa magicznego 2trymestru czy tego że jem regularnie co 3 godziny, ale czuję się jak nowonarodzona. Nawet zaplanowałam na jutro mycie okien [emoji846]

Myślę że cukrzyca ciążowa nie jest najgorszą rzeczą jaka mnie spotkała. Na początku ciężko mi było z tą myślą, ale teraz widzę że chyba wyjdzie mi to na zdrowie. Oby tylko z Dzidzia było wszystko ok. Będę się trzymała zdrowej diety, dla maluszka. Nie sądziłam że coś kiedyś mnie zmusi do regularnego odżywiania, a jednak [emoji846]

Gdyby nie to że syn się tak pochorował i jestem nie wyspana mogłabym też góry przenosić hehe mamy ten sam czas ciążowy i mi w tej ciąży cukier dość się uspokoił.

reklama
Do góry