reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Dziewczyny, dostałam wynik PAPPA. Trisomnie ok, ale martwią mnie wysokie ryzyka preeklampsji i zahamowania wzrostu oraz przedwczesnego porodu. Któraś miała wysokie ryzyka? Wizyta u lekarza za tydzień dopiero.

reklama
Ja to słyszałam jeszcze żeby włosów nie farbować w ciąży bo dziecko będzie rude. Żeby nie patrzeć przez dziurkę od klucza bo dziecko będzie miało zeza itd...

Ja to się kiedyś pokłóciłam prawie z koleżanka ale to akurat nie o zabobon chodzi tylko o to ze jak dziecko ma czuprynkę tzn ze mama miała mega zgagę w ciąży. Mój drugi syn urodził się czarny tzn czarne włoski 😊 miał ich naprawdę mnóstwo nawet na uszach 😱 długie geste itp. Przyszła koleżanka i mówi ze musiałam mieć straszna zgagę a ja na to ze w ogóle nigdy nie miałam nawet w ciąży, nie wiem co to zgaga. A ta do mnie ze kłamie bo dziecko ma mnóstwo włosów wiec się śmiać zaczęłam a ona zebym lepiej się nie śmiała bo jak nie miałam to może podmienili w szpitalu 🙈🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

pierwsza moja reakcja jak mi go pokazali była „Boże ile włosów” - męża taka sama wiec na pewnie nie podmieniony
O boshe.. ja się urodziłam kudłata.
Sama miałam na początku zgagę i moja mama też tak gada że na pewno urodzi się kudłate

A i tak hit ... Matka była kiedyś u wróżki i ta jej powiedziala że będzie miała jedną wnuczkę. Więc ona już zna płeć. Caly czas gada że będę mieć córkę. Ogólnie normalnie mnie drażni ale w ciąży to już podwójnie. Haha

O boshe.. ja się urodziłam kudłata.
Sama miałam na początku zgagę i moja mama też tak gada że na pewno urodzi się kudłate

A i tak hit ... Matka była kiedyś u wróżki i ta jej powiedziala że będzie miała jedną wnuczkę. Więc ona już zna płeć. Caly czas gada że będę mieć córkę. Ogólnie normalnie mnie drażni ale w ciąży to już podwójnie. Haha
Rozumiem bo ja narazie nie mówię właśnie przez to żeby mi ciśnienia nie podnosiła 😆

reklama
Dziewczyny, dostałam wynik PAPPA. Trisomnie ok, ale martwią mnie wysokie ryzyka preeklampsji i zahamowania wzrostu oraz przedwczesnego porodu. Któraś miała wysokie ryzyka? Wizyta u lekarza za tydzień dopiero.
Ja tez robiłam test pappa ale wyniki będę miała dopiero przy następnej wizycie 25.09 trochę czasu minie ale wole tak niż się denerwować jak będą jakieś złe . Ale nie sądzicie ze te ryzyko jest na wyrost czy to nie są tylko przypuszczenia? To koja pierwsza ciąża i nie wiem co o nich myśleć

Do góry