reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Ja jakoś tak jak kiedyś dojrzałam wózki cybex tak postanowiłam sobie że jak będę miała dziecko to tylko taki wózek kupię, i teraz jak porównuje z innymi to jakoś nie mogę zmienić zdania, nie wiem czemu ale są takie ładne i funkcjonalne. Mają ogromny wybór, obczajcie sobie 😛 znaczy według mnie ogromny bo to moja pierwsza ciąża więc się nie znam za bardzo, może któraś z was miała i się wypowie?
mi sie wizualnie podobaja cybexy ale patrz na koła, bo one sa wazne a np priam i mios maja tragiczne :/ mam koleżankę ktora miała priama tego co lewandowscy i tak jak szybko kupiła tak szybko go sprzedawała bo z niemowlakiem nie dawała rady nim jeździć tak jej w gondoli latał :( i mały on był. Ale np balios mi sie bardzo jako spacerowka podoba. Mi sie zawsze cybexy i mutsy podobały!

reklama
Dziewczyny a jakie poduchy ciążowe polecacie? Nie wiem czy każda jest tak samo wygodna, trochę nie wiem jak w niej przekręcić się na drugi bok w nocy 😛 lepsze są takie w literę u czy w c? Czuje że to będzie zakup życia, całe życie muszę wkładać poduszkę między nogi, i budować podparcie przy plecach, inaczej nie zasnę, ale głupio mi było kupować taka poduszkę ale w końcu jest okazja 😃
to jestes taka jak ja i uwierz mi, ze to bedzie Twoj zakup zycia :) wlasnie niedawno na fb pisalysmy z dziewczynami o nich. Ja miałam z motherhood w poprzedniej ciazy i została ze mna jeszcse dobry rok po ciazy. Teraz zastanawiałam sie jaka kupic ale koleżanka powiedziała zeby poczekac z 2 tyg az urodzi i mi pożyczy bo tez ma ta z motherhood. Na internecie jest ich duzo i rożnych firm porównaj sobie tylko wymiary bo ja dopiero wlasnie ostatnio sprawdziłam, ze one mogą miec rożny wymiar w zależności od tego jakiej jest firmy. I ja polecam w literę c, uwierz mi ze sie przewrócisz bez problemu nawet sobie miedzy nogi i pod głowę wygodnie włożysz poduche jak juz na drugiej stronie bedxiesz lezala 😂obracasz sie tak jakby wewnątrz poduchy przynajmniej ja tak miałam

Ale cudowne są te zdjęcia 😍 Ja mam prenatalne dwa dni po Tobie i już na samą myśl jest mi nie dobrze. Mam mieć test pappa czego nie chcialam bo tylko nerwy
Ja tez mam negatywny stosunek do pappa ale nikt mnie nie pytał, mam zrobić i koniec 🤷🏻‍♀️ Tez się denerwuje... dzisiaj miałam zwykła wizyte po 3 tyg i cała noc nie spałam, myślałam ze mi głowa pęknie 🥴

A wy dziewczyny w ogóle czujecie ze jesteście w ciazy? Ja gdyby nie to ze czasami mam mdłości i gdyby nie te zdjęcie z usg to bym nie wiedziała 🙂dobrze się czuje brzuszek lekko zaokrąglony ale to jak po dobrym jedzeniu.
Nie, poza tym że jestem bardzo marudna i brzuszek rośnie. To nie czuje.

Ja tez mam negatywny stosunek do pappa ale nikt mnie nie pytał, mam zrobić i koniec 🤷🏻‍♀️ Tez się denerwuje... dzisiaj miałam zwykła wizyte po 3 tyg i cała noc nie spałam, myślałam ze mi głowa pęknie 🥴
Ja miałam tak samo nikt się nie pytał czy chce. 😒

Co myślicie o zakupie detektora tętna? Może któraś ma albo miała jeżeli tak to czy żałuję że kupiła.
Jak byłam w ciąży to nie kupiłam i nawet nie myślałam o tym bo nie wierzyłam do końca że się uda i że się urodzi cały i zdrowy

Ja miałam tak samo nikt się nie pytał czy chce. 😒

Co myślicie o zakupie detektora tętna? Może któraś ma albo miała jeżeli tak to czy żałuję że kupiła.
Jak byłam w ciąży to nie kupiłam i nawet nie myślałam o tym bo nie wierzyłam do końca że się uda i że się urodzi cały i zdrowy
Jutro ma przyjść do mnie, zamówiłam pare dni temu 🙃 miałam w drugiej ciąży. I polecam ale można się tez zdenerwować bo nie tak łatwo złapać serduszko w tygodniach 12-16. Lepiej zacząć później używać. A później już ruchy wiec rzadko używałam. Dałam koleżance. Ostatnio zamówiłam bo super okazja się trafiła, nawet porównałam z cenami w Polsce ten sam i tu kupiłam za 1/3 ceny.

reklama
Do góry