reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Ja w żadne bzdurne zabobony nie wierzę. Żadnej czerwonej kokardy nie miałam i na bank mieć nie będę. Choć jak mój super hiper hajnid ryczał którąś dobe to faktycznie się zastanawiałam czy mu tej główki czymś nie przetrzeć [emoji6] oczywiście w formie żartu. Samo przeszło lizać nikt nie musiał. W czasach covidowych nie zalecam lizania czół przez obce baby [emoji6]

Wydaje mi się że jak ktoś w to wierzy to samo zrobienie czegokolwiek uspokaja matkę przez co i dziecko jest automatycznie spokojniejsze.

reklama
Ja w żadne bzdurne zabobony nie wierzę. Żadnej czerwonej kokardy nie miałam i na bank mieć nie będę. Choć jak mój super hiper hajnid ryczał którąś dobe to faktycznie się zastanawiałam czy mu tej główki czymś nie przetrzeć [emoji6] oczywiście w formie żartu. Samo przeszło lizać nikt nie musiał. W czasach covidowych nie zalecam lizania czół przez obce baby [emoji6]

Wydaje mi się że jak ktoś w to wierzy to samo zrobienie czegokolwiek uspokaja matkę przez co i dziecko jest automatycznie spokojniejsze.
Zgadzam się z Tobą

Żeby ktoś uroku na dziecko nie rzucił ;)
Ja nie miałam kokardki ani w wózku ani nigdzie.

moja koleżanka miała gdzie się tylko dało a i tak twierdziła ze ktoś rzucił urok na córkę i coś tam musiała robić ze stanikiem 😂 ale nie pamietam co. Przekładać dziecko przez niego czy coś takiego
To ja zacofana bo nie wiem o co chodzi😂

Myślę że faktycznie bardziej to matkę uspokaja😁a przypomniało mi się że też coś o lusterku mi babcia mówiła ale to jak w pierwszej ciąży byłam więc też nie pamiętam co i jak

Tylko się nie śmiejcie 😋 Ja nie miałam kokardki śmieszne to dla mnie było i jest nadal. Pewnego raz poszłam rano na spacer i jakaś babka zajrzała mu do wózka i jak tylko wróciliśmy do domu to zaczął ryczeć. Nic nie pomagało kompletnie nic i tak do wieczora nie spał nie jadł chciałam już jechać na pogotowie. Zadzwoniłam do swojej mamy a ta do mnie a czoło oblizalas i plulas przez ramię mówię że nie bo w to nie wierzę i to nie działa!!! ale tak marudziła żebym to zrobiła no i cóż przecież nie zaszkodzi. Wiecie jakie miał słone czoło jakbym sól lizała a najlepsze że pomogło przestał płakać i poszedł spac
O kurcze dobre to nie słyszałam czyli to przez ten niby urok?

Myślę że faktycznie bardziej to matkę uspokaja😁a przypomniało mi się że też coś o lusterku mi babcia mówiła ale to jak w pierwszej ciąży byłam więc też nie pamiętam co i jak
Ja to słyszałam jeszcze żeby włosów nie farbować w ciąży bo dziecko będzie rude. Żeby nie patrzeć przez dziurkę od klucza bo dziecko będzie miało zeza itd...

Ja to się kiedyś pokłóciłam prawie z koleżanka ale to akurat nie o zabobon chodzi tylko o to ze jak dziecko ma czuprynkę tzn ze mama miała mega zgagę w ciąży. Mój drugi syn urodził się czarny tzn czarne włoski 😊 miał ich naprawdę mnóstwo nawet na uszach 😱 długie geste itp. Przyszła koleżanka i mówi ze musiałam mieć straszna zgagę a ja na to ze w ogóle nigdy nie miałam nawet w ciąży, nie wiem co to zgaga. A ta do mnie ze kłamie bo dziecko ma mnóstwo włosów wiec się śmiać zaczęłam a ona zebym lepiej się nie śmiała bo jak nie miałam to może podmienili w szpitalu 🙈🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

pierwsza moja reakcja jak mi go pokazali była „Boże ile włosów” - męża taka sama wiec na pewnie nie podmieniony

No to mój jak mial 2 miesiace to sasiadka go wystraszyła bo spojrzała w wózek i wiecie zachwyt, a ten sie obudził i mialam problem ze 3 miesiące... Non stop płacz, a na jej widok to się zaniósł aż 😬 oj spać nie chciał i wogole ja byłam bezradna. I dziwnym zbiegiem okoliczności zaczęło sie wlasnie wtedy to wszystko, a przez pierwsze dwa miesiące zero płaczu no aniołek był. Wszyscy mowili że to wlasnie przez nią... Teraz jej będę unikać 😅
Unikaj jak ognia 🤣

Ja to słyszałam jeszcze żeby włosów nie farbować w ciąży bo dziecko będzie rude. Żeby nie patrzeć przez dziurkę od klucza bo dziecko będzie miało zeza itd...

Ja to się kiedyś pokłóciłam prawie z koleżanka ale to akurat nie o zabobon chodzi tylko o to ze jak dziecko ma czuprynkę tzn ze mama miała mega zgagę w ciąży. Mój drugi syn urodził się czarny tzn czarne włoski 😊 miał ich naprawdę mnóstwo nawet na uszach 😱 długie geste itp. Przyszła koleżanka i mówi ze musiałam mieć straszna zgagę a ja na to ze w ogóle nigdy nie miałam nawet w ciąży, nie wiem co to zgaga. A ta do mnie ze kłamie bo dziecko ma mnóstwo włosów wiec się śmiać zaczęłam a ona zebym lepiej się nie śmiała bo jak nie miałam to może podmienili w szpitalu 🙈🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Aha😂brawo dla koleżanki 🤣tak apropo zgagi to ja miałam straszna w pierwszej ciąży normalnie spać się nie dało tak mnie piekło a córa łysa jak kolano do roczku😂

reklama
Do góry