reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Ja pewnie tez, najwcześniej ok 16. Pozytyw również pojawił się w 24 dc przy cyklach 27/28 wiec szok 😳
I doskonale rozumiem Twój strach, przeszłam to samo - w poprzedniej ciąży słaby przyrost bety, wizyty u lekarza które świadczyły o tym ze jest zle ale i tak wracałam do domu z nadzieja dopóki beta nie zaczęła spadać... nie przeżyje tego drugi raz. Trzymam za nas kciuki ❤
Kiedys nusi sie udac 🙏😘✊

reklama
Dziewczyny A ja mam dwa różne pytania :)
1. Czy pijecie kawę w ciąży?
Ja W pierwszej całkowicie zrezygnowałam w trakcie karmienia też, położna mówiła mi że zaraz po karmieniu latte mozna wypić. Ale ja tylko czarną, nie lubię z mlekiem. A teraz nie wyobrażam sobie całkowicie zrezygnować chociaż z jednej małej czarnej rano :)
2. Używacie kremów do Ciała przeciw rozstępom dedykowanym dla kobiet w ciąży?
Znów w pierwszej używałam od początku z apteki A teraz kupiłam w rosmannie z Perfecty.
A jak to u Was jest ? :)

Ja W pierwszej całkowicie zrezygnowałam w trakcie karmienia też, położna mówiła mi że zaraz po karmieniu latte mozna wypić. Ale ja tylko czarną, nie lubię z mlekiem. A teraz nie wyobrażam sobie całkowicie zrezygnować chociaż z jednej małej czarnej rano :)
Znów w pierwszej używałam od początku z apteki A teraz kupiłam w rosmannie z Perfecty.
Mnie w pierwszych dwóch ciążach odrzuciło od kawy do ok 6 msc, potem piłam małą słabą rozpuszczalna z mlekiem.
Co do kremów nie używałam, jedynie jak mi się przypomniało oliwka smarowałam.

Witam nowe marcoweczki 😘

Co do kremów jestem zielona ale tez się chętnie dowiem ;) a co do kawy to na szczęście nie smakuje mi jak dawniej ale rano cappuccino z ekspresu musi być 😎 więcej mleka niż kawy ale jest 😜

Słyszałam ze mustella jest dobra ale nie sprawdzałam 🤷🏻‍♀️

Karmiłam syna bardzo długo. cały czas przy kp piłam dwie kawy. W ciąży pierwszej mnie odrzuciło od kawy,nie piłam całą ciążę. To był też jeden z pierwszych objawów, że mi kawa nie smakowała. Teraz kawa to jak druga religia. Pije dwie dziennie czyli taka dawkę jaką można. Latte z ekspresu. Pilabym trzy ale nie chce przesadzić. Więc wolę pozostać przy dwóch.

Karmiłam syna bardzo długo. cały czas przy kp piłam dwie kawy. W ciąży pierwszej mnie odrzuciło od kawy,nie piłam całą ciążę. To był też jeden z pierwszych objawów, że mi kawa nie smakowała. Teraz kawa to jak druga religia. Pije dwie dziennie czyli taka dawkę jaką można. Latte z ekspresu. Pilabym trzy ale nie chce przesadzić. Więc wolę pozostać przy dwóch.
Mnie odrzuca od kawy, ale muszę choć 1 wypić bo mam baaardzo niskie ciśnienie. A że lubię kawę chciałam się przerzucić na imię z mlekiem, ale niestety od niej też mnie odrzuca ;)
Mnie odrzuca od kurczaka, choć wczoraj byłam na imprezie rodzinnej i zjadłam 3 podudzia że smakiem. Ale jak mam wybierać wolę kebaba, lasagne 🤣, grilla, a w z moimi dziewczynami na samą myśl o mięsie miałam drgawki 🤣

Mnie odrzuca od kawy, ale muszę choć 1 wypić bo mam baaardzo niskie ciśnienie. A że lubię kawę chciałam się przerzucić na imię z mlekiem, ale niestety od niej też mnie odrzuca ;)
Mnie odrzuca od kurczaka, choć wczoraj byłam na imprezie rodzinnej i zjadłam 3 podudzia że smakiem. Ale jak mam wybierać wolę kebaba, lasagne 🤣, grilla, a w z moimi dziewczynami na samą myśl o mięsie miałam drgawki 🤣
O tak ja kurczaka mam totalnie na nie czuję zapach to już jest źle 🤢 ale ostatnio kebaba jadłam aż. Mi się uszy trzesły aż wstyd 🤦🤦

reklama
Do góry