reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

a czyli podajesz dwa terminy i pierwszy ten z om tylko zastrzegasz ze w usg jest inny ? Ja tak robiłam w poprzedniej ciazy bo miałam 2 tyg różnicy ale i tak przy przyjęciu do szpitala wyliczyli mi z om 38 czy 39tc i zrobili cc mimo ze ciaza naprawde była młodsza ;/
No właśnie, właśnie :( tego chciałabym uniknąć u mnie jest więcej niż dwa tygodnie różnicy

reklama
Ja podobnie mam mówić z usg. Moje cykle bardzo nieregularne. A ten przed poczęciem to wogole, do zapłodnienia doszło w 35dniu cyklu
ja miałam cykle po 42-45 dni ;/ dlatego nie braliśmy pod uwage wtedy ze nam sie udało bo juz chwile sie staraliśmy.. zdążyliśmy zrobic badanie nasienia, badanie powrozka nasiennego czy cos, moje hormony i maz miał jechac badać swoje. Ale wiedzieliśmy juz ze ja bede musiała beac tabletki ja ustabilizowanie hormonow plus u meza cos tam z plemnikami tez było wiec ja odpuściłam psychicznie bo wiedziałam, ze narazie w takim razie nie wyjdzie i nagle sie udało 😂moj lekarz sam w to nie mogl uwierzyć bo te moje badania wskazywały, ze poki co nie było szans. Ale musiałam zrobic test zanim do niego po tabsy pojde bo powiedział ze zanim mi je wypisze mam zrobic test. Takie to zycie przewrotne :) ale wlasnoe te cykle bardzo długie miała wiec różnica tez duza była

Ja podobnie mam mówić z usg. Moje cykle bardzo nieregularne. A ten przed poczęciem to wogole, do zapłodnienia doszło w 35dniu cyklu
ja miałam cykle po 42-45 dni ;/ dlatego nie braliśmy pod uwage wtedy ze nam sie udało bo juz chwile sie staraliśmy.. zdążyliśmy zrobic badanie nasienia, badanie powrozka nasiennego czy cos, moje hormony i maz miał jechac badać swoje. Ale wiedzieliśmy juz ze ja bede musiała beac tabletki ja ustabilizowanie hormonow plus u meza cos tam z plemnikami tez było wiec ja odpuściłam psychicznie bo wiedziałam, ze narazie w takim razie nie wyjdzie i nagle sie udało 😂moj lekarz sam w to nie mogl uwierzyć bo te moje badania wskazywały, ze poki co nie było szans. Ale musiałam zrobic test zanim do niego po tabsy pojde bo powiedział ze zanim mi je wypisze mam zrobic test. Takie to zycie przewrotne :) ale wlasnoe te cykle bardzo długie miałam wiec różnica tez duza była między terminem z om i usg. I miałam na kazdym usg i na dokumentacji z kazdego prenatalnego wskazanie tej różnicy a w szpitalu i tak zrobili wg om ;/

Mojej rodzinie nie mówimy bo po 1 mamy kiepski A właściwie żaden kontakt a 2 i tak powiedzą że mąż mnie zmusił a ja nic nie robię tylko dzieci rodze... teściowej powiemy jak będziemy znać płeć
Wybacz że to powiem ale masz straszna rodzinę i w takim razie się nie dziwię. Mam nadzieję że twoja teściowa nadrabia za całą twoją rodzinę 😊

Dziewczyny a czy któraś z was bierze pod uwagę aborcję jeśli prenatalne wyszłyby źle i płód miałby spore wady genetyczne?... Oczywiście dbamy o siebie więc myślę że nasze płodziki są zdrowiutkie wszystkie :)

reklama
ja w poprzednich obu ciążach leżałam kilka razy w szpitalu i tez wlasnie w trakcie trwania ciazy liczyli mi wszyscy lekarze z om. Tak samo jak lekarz usg robi to wpisuje dane pacjentki i tam wpisuje date ostatniej miesiączki :) takze co do tygodni to ja bym sie nie sugerowala tygodniami z usg bo te z usg tez mogą ulec zmianie a te z om nie ma szans zeby sie zmieniły :)
Dokładnie tak😊

Do góry