reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Na becikowe tez się nie załapie , zawsze te ustawowo przyjęte widełki dochodu będą nam przekraczać .... , jak jesteś ubezpieczona dodatkowo w ubezpieczalni , z tego co kojarzę z tytułu urodzenia dziecka tez przysługuje jakaś kwota , ale to zależy od pakietu ubezpieczenia jaki ma się wykupiony

Dziewczyny - a jak wygladaja wasze ksiazeczki ciazowe ? Gdy o to zapytalam lekarza powiedzial ze nie bawi sie w jakies ksiazeczki zaginane itp jtd. Dal mi wynik badania ze zdjeciem i powiedzial ze to moja karta ciazy . Jak to jest ? Starajac sie o becikowe - beda akceptowac kolekcje wynikow badan ?
Założył normalnie mi kartę ciąży

Dzisiaj założyli mi kartę ciąży 9+4.
Maluch podskakiwał i machał do mnie łapkami i nóżkami, ma 27mm. 😍😍😍  Wygląda na zadowolonego.
Ze skrajności w skrajność. W piątek dr sugerował przerwanie ciąży. Wczoraj zrezygnowałam ze szpitala.
Dzisiaj u dr na miejscu wszystko ok (tego się po nim spodziewałam, bo jest mocno "wyluzowany". Tym razem mnie to cieszy). :biggrin2:
Kolejna wizyta 1 września rano. Trochę niefortunnie, bo rozpoczęcie roku. :wink:
W między czasie 21 sierpnia USG prenatalne u dr, który skierował mnie do szpitala. :sorry:
Na razie nie myślę o poprzedniej diagnozie.

Cześć mamusie
Co.do.forum dobrze że jest i że można pisać też o swoich zmartwieniach ...sama jestem w 3 ciąży (1 ciężko przebiegła', w styczniu stracilam e 5 tyg) A ta ciąża jako.jedyna zaczęła.się tygodniowym.plamieniem A na usg widziałam.tylko.pęcherzyk i ciałko.żółte przez.co.nie mam.karty ciąży...boję się czy zobacze serduszko na następnej wizycie A dopiero będzie za 3 tyg
Nie oszczędzam.sie ostatnio dużo pracy biegania jeszcze sama z 2 maluchów...mam zal.wieczorami ze nie odpoczelam więcej

Co.do objawów to.wrócił bol piersi A tak to jakbym w ciąży nie była...

Mam.pytanie do mamuś które mają już i chlopca i dziewczynke czy wasze ciążę się jakoś różniły?

Cześć mamusie
Co.do.forum dobrze że jest i że można pisać też o swoich zmartwieniach ...sama jestem w 3 ciąży (1 ciężko przebiegła', w styczniu stracilam e 5 tyg) A ta ciąża jako.jedyna zaczęła.się tygodniowym.plamieniem A na usg widziałam.tylko.pęcherzyk i ciałko.żółte przez.co.nie mam.karty ciąży...boję się czy zobacze serduszko na następnej wizycie A dopiero będzie za 3 tyg
Nie oszczędzam.sie ostatnio dużo pracy biegania jeszcze sama z 2 maluchów...mam zal.wieczorami ze nie odpoczelam więcej

Mam.pytanie do mamuś które mają już i chlopca i dziewczynke czy wasze ciążę się jakoś różniły?
Kochana ja już po raz kolejny plamie .. raz kawa z mlekiem , raz różowe upławy .. lekarz mnie uspokoił , ze wszystko jest ok , odnośnie pojawienia się zarodka ja z bijącym serduszkiem widziałam w tej ciąży 6+2 a w ciąży z córka 8 tc dopiero , wszystko będzie dobrze ❤️

Cześć mamusie

Ja mam chłopca i dwie dziewczynki i specjalnych różnic nie widziałam, wszystkie ciąże podobne🙂

Kochana ja już po raz kolejny plamie .. raz kawa z mlekiem , raz różowe upławy .. lekarz mnie uspokoił , ze wszystko jest ok , odnośnie pojawienia się zarodka ja z bijącym serduszkiem widziałam w tej ciąży 6+2 a w ciąży z córka 8 tc dopiero , wszystko będzie dobrze ❤
Też kilka dni miałam różowe upławy. Lekarz zalecił mi magnez i rutinoskorbin 3×2. Na razie spokój

Też kilka dni miałam różowe upławy. Lekarz zalecił mi magnez i rutinoskorbin 3×2. Na razie spokój
Miałam przeszło tydzień spokój i znowu od wczoraj , tylko dzisiaj bardziej taka Jasna kawa z mlekiem , wczoraj były lekko różowe ... zastanawiam się czy to może być od nadżerki której nie zdążyłam przed ciąża usunąć ? 😫

reklama
Miałam przeszło tydzień spokój i znowu od wczoraj , tylko dzisiaj bardziej taka Jasna kawa z mlekiem , wczoraj były lekko różowe ... zastanawiam się czy to może być od nadżerki której nie zdążyłam przed ciąża usunąć ? 😫
Też mam nadżerkę, ale ginekolog cały czas mi mówiła, że nie ma potrzeby usuwania

Do góry