reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Na becikowe tez się nie załapie , zawsze te ustawowo przyjęte widełki dochodu będą nam przekraczać .... , jak jesteś ubezpieczona dodatkowo w ubezpieczalni , z tego co kojarzę z tytułu urodzenia dziecka tez przysługuje jakaś kwota , ale to zależy od pakietu ubezpieczenia jaki ma się wykupiony

Dziewczyny - a jak wygladaja wasze ksiazeczki ciazowe ? Gdy o to zapytalam lekarza powiedzial ze nie bawi sie w jakies ksiazeczki zaginane itp jtd. Dal mi wynik badania ze zdjeciem i powiedzial ze to moja karta ciazy . Jak to jest ? Starajac sie o becikowe - beda akceptowac kolekcje wynikow badan ?
Założył normalnie mi kartę ciąży

Dzisiaj założyli mi kartę ciąży 9+4.
Maluch podskakiwał i machał do mnie łapkami i nóżkami, ma 27mm. 😍😍😍  Wygląda na zadowolonego.
Ze skrajności w skrajność. W piątek dr sugerował przerwanie ciąży. Wczoraj zrezygnowałam ze szpitala.
Dzisiaj u dr na miejscu wszystko ok (tego się po nim spodziewałam, bo jest mocno "wyluzowany". Tym razem mnie to cieszy). :biggrin2:
Kolejna wizyta 1 września rano. Trochę niefortunnie, bo rozpoczęcie roku. :wink:
W między czasie 21 sierpnia USG prenatalne u dr, który skierował mnie do szpitala. :sorry:
Na razie nie myślę o poprzedniej diagnozie.

Cześć mamusie
Co.do.forum dobrze że jest i że można pisać też o swoich zmartwieniach ...sama jestem w 3 ciąży (1 ciężko przebiegła', w styczniu stracilam e 5 tyg) A ta ciąża jako.jedyna zaczęła.się tygodniowym.plamieniem A na usg widziałam.tylko.pęcherzyk i ciałko.żółte przez.co.nie mam.karty ciąży...boję się czy zobacze serduszko na następnej wizycie A dopiero będzie za 3 tyg
Nie oszczędzam.sie ostatnio dużo pracy biegania jeszcze sama z 2 maluchów...mam zal.wieczorami ze nie odpoczelam więcej

Co.do objawów to.wrócił bol piersi A tak to jakbym w ciąży nie była...

Mam.pytanie do mamuś które mają już i chlopca i dziewczynke czy wasze ciążę się jakoś różniły?

Cześć mamusie
Co.do.forum dobrze że jest i że można pisać też o swoich zmartwieniach ...sama jestem w 3 ciąży (1 ciężko przebiegła', w styczniu stracilam e 5 tyg) A ta ciąża jako.jedyna zaczęła.się tygodniowym.plamieniem A na usg widziałam.tylko.pęcherzyk i ciałko.żółte przez.co.nie mam.karty ciąży...boję się czy zobacze serduszko na następnej wizycie A dopiero będzie za 3 tyg
Nie oszczędzam.sie ostatnio dużo pracy biegania jeszcze sama z 2 maluchów...mam zal.wieczorami ze nie odpoczelam więcej

Mam.pytanie do mamuś które mają już i chlopca i dziewczynke czy wasze ciążę się jakoś różniły?
Kochana ja już po raz kolejny plamie .. raz kawa z mlekiem , raz różowe upławy .. lekarz mnie uspokoił , ze wszystko jest ok , odnośnie pojawienia się zarodka ja z bijącym serduszkiem widziałam w tej ciąży 6+2 a w ciąży z córka 8 tc dopiero , wszystko będzie dobrze ❤️

Cześć mamusie

Ja mam chłopca i dwie dziewczynki i specjalnych różnic nie widziałam, wszystkie ciąże podobne🙂

Kochana ja już po raz kolejny plamie .. raz kawa z mlekiem , raz różowe upławy .. lekarz mnie uspokoił , ze wszystko jest ok , odnośnie pojawienia się zarodka ja z bijącym serduszkiem widziałam w tej ciąży 6+2 a w ciąży z córka 8 tc dopiero , wszystko będzie dobrze ❤
Też kilka dni miałam różowe upławy. Lekarz zalecił mi magnez i rutinoskorbin 3×2. Na razie spokój

Też kilka dni miałam różowe upławy. Lekarz zalecił mi magnez i rutinoskorbin 3×2. Na razie spokój
Miałam przeszło tydzień spokój i znowu od wczoraj , tylko dzisiaj bardziej taka Jasna kawa z mlekiem , wczoraj były lekko różowe ... zastanawiam się czy to może być od nadżerki której nie zdążyłam przed ciąża usunąć ? 😫

reklama
Miałam przeszło tydzień spokój i znowu od wczoraj , tylko dzisiaj bardziej taka Jasna kawa z mlekiem , wczoraj były lekko różowe ... zastanawiam się czy to może być od nadżerki której nie zdążyłam przed ciąża usunąć ? 😫
Też mam nadżerkę, ale ginekolog cały czas mi mówiła, że nie ma potrzeby usuwania

Do góry