dzwoneczek8811
Fanka BB :)
to poproś lekarza żeby Ci dał zaświadczenie i bedziesz miała w razie w. Albo moze rozważ czy nie warto powiedziec w pracy np szefowi, ze jestes w ciazy ale jest to wczesny etap, nie wiesz jeszcze co bedxie sie działo i poki co chcesz normalnie pracować ale informujesz zeby wiedział jak sie sytuacja ma. Chyba, ze nie chcesz jeszcse mowić. Ja powiedziałam bo wiedziałam, ze zaraz pojawia sie wymioty i sami sie zorientują, wiec wolałam zeby dowiedzieli sie ode mnie niz z odgłosów z wc Pracuje w korpo wiec u mnie tez jest troche inna ścieżka jezeli chodzi chociazby o podział obowiązków czy wlasnie wystawienie ogłoszenia na nowego pracownika, na wszystko musza byc akcepty wyższego szczebla itd wiec ogolnie dlatego tez w moim przypadku warto było zgłosić ciaze.Ja nie chcę iść na zwolnienie ale jeśli coś by się zmieniło i poczułabym się gorzej to wolę ich najpierw uprzedzić, że jestem w ciąży i może mi się zdarzyć nieobecność. W pracy mam ostatnio bardzo dużo stresu i nie wiem jak dalej będę sobie z tym i nadgodzinami radzić a nie chce ich stawiać przed faktem z chwili na chwile.
Ale to kazdego indywidualna sprawa kiedy bedzie chciał powiedziec