reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2021

Ja też jutro USG, pierwsze. Denerwuje się bo dookoła mnie ostatnio albo poronienia albo ciąże z komplikacjami. :(
Niestety taka jest rzeczywistosc, ja osobiscie wole wiedziec co moze sie zdarzyć niz nie, w trzeciej ciazy a pierwszej straconej bylam zielona, zaskoczona, i strasznie to przyjelam w nastepnych mialam ta swiadomosc i bylo o tyle lzej ze wiedzialam ile kobiet sie z tym mierzy. Ale mimo obaw i niepewnosci trzeba sie cieszyc ze jest wszystko wporzadku 😜 dziewczyny jeszcze troche i najbardziej zagrozony okres minie 😁

reklama
Dziewczyny - a jak wygladaja wasze ksiazeczki ciazowe ? Gdy o to zapytalam lekarza powiedzial ze nie bawi sie w jakies ksiazeczki zaginane itp jtd. Dal mi wynik badania ze zdjeciem i powiedzial ze to moja karta ciazy . Jak to jest ? Starajac sie o becikowe - beda akceptowac kolekcje wynikow badan ?

Dziewczyny - a jak wygladaja wasze ksiazeczki ciazowe ? Gdy o to zapytalam lekarza powiedzial ze nie bawi sie w jakies ksiazeczki zaginane itp jtd. Dal mi wynik badania ze zdjeciem i powiedzial ze to moja karta ciazy . Jak to jest ? Starajac sie o becikowe - beda akceptowac kolekcje wynikow badan ?
Ja zawsze położnej dawałam kartę ciąży i ona wpisywała od kiedy byłam pod opieką lekarza w te swoje papiery. Ona wszystko wypełnia i mąż ma to tylko zanieść potem jak skończy wizyty położna

Czy na USG byliście z partnerami? W ogóle wpuszczono ich do przychodni/kliniki? Zastanawiam się czy ciągnąć tego mojego cudaka...
Niestety w naszej poradni też nie wpuszczają towarzyszących osób mąż jakoś to musiał znieść że nie był przy pierwszej wizycie ale powiedział że przy porodzie musi być chodź by się waliło i paliło 😊 w dwóch poprzednich porodach był pępowinę przeciął także mam nadzieję że do marca pozwolą 😊

Czy na USG byliście z partnerami? W ogóle wpuszczono ich do przychodni/kliniki? Zastanawiam się czy ciągnąć tego mojego cudaka...
Niestety sama byłam , nie wpuszczają do gabinetu mojego lekarza osób towarzyszących ... 😢, straszne to teraz jest w dobie koronawirusa , tak samo z porodami , kobieta rodzi sama również bez osoby towarzyszącej , mam tylko cicha nadzieje ze może sytuacja do nowego roku się ustabilizuje ...., bo smutno będzie rodzic tak samej ....

reklama
W mojej karcie jest wszytko nr tygodnia waga ciśnienie puls dziecka zalecenia wypisane wyniki badań itd. W szpitalu dostaniesz takie zaświadczenie od kiedy byłaś pod opieką lekarza prwadzącego i to tylko będzie potrzebne do becikowego

Do góry