reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Ja też jutro USG, pierwsze. Denerwuje się bo dookoła mnie ostatnio albo poronienia albo ciąże z komplikacjami. :(
Niestety taka jest rzeczywistosc, ja osobiscie wole wiedziec co moze sie zdarzyć niz nie, w trzeciej ciazy a pierwszej straconej bylam zielona, zaskoczona, i strasznie to przyjelam w nastepnych mialam ta swiadomosc i bylo o tyle lzej ze wiedzialam ile kobiet sie z tym mierzy. Ale mimo obaw i niepewnosci trzeba sie cieszyc ze jest wszystko wporzadku 😜 dziewczyny jeszcze troche i najbardziej zagrozony okres minie 😁

reklama
Dziewczyny - a jak wygladaja wasze ksiazeczki ciazowe ? Gdy o to zapytalam lekarza powiedzial ze nie bawi sie w jakies ksiazeczki zaginane itp jtd. Dal mi wynik badania ze zdjeciem i powiedzial ze to moja karta ciazy . Jak to jest ? Starajac sie o becikowe - beda akceptowac kolekcje wynikow badan ?

Dziewczyny - a jak wygladaja wasze ksiazeczki ciazowe ? Gdy o to zapytalam lekarza powiedzial ze nie bawi sie w jakies ksiazeczki zaginane itp jtd. Dal mi wynik badania ze zdjeciem i powiedzial ze to moja karta ciazy . Jak to jest ? Starajac sie o becikowe - beda akceptowac kolekcje wynikow badan ?
Ja zawsze położnej dawałam kartę ciąży i ona wpisywała od kiedy byłam pod opieką lekarza w te swoje papiery. Ona wszystko wypełnia i mąż ma to tylko zanieść potem jak skończy wizyty położna

Czy na USG byliście z partnerami? W ogóle wpuszczono ich do przychodni/kliniki? Zastanawiam się czy ciągnąć tego mojego cudaka...
Niestety w naszej poradni też nie wpuszczają towarzyszących osób mąż jakoś to musiał znieść że nie był przy pierwszej wizycie ale powiedział że przy porodzie musi być chodź by się waliło i paliło 😊 w dwóch poprzednich porodach był pępowinę przeciął także mam nadzieję że do marca pozwolą 😊

Czy na USG byliście z partnerami? W ogóle wpuszczono ich do przychodni/kliniki? Zastanawiam się czy ciągnąć tego mojego cudaka...
Niestety sama byłam , nie wpuszczają do gabinetu mojego lekarza osób towarzyszących ... 😢, straszne to teraz jest w dobie koronawirusa , tak samo z porodami , kobieta rodzi sama również bez osoby towarzyszącej , mam tylko cicha nadzieje ze może sytuacja do nowego roku się ustabilizuje ...., bo smutno będzie rodzic tak samej ....

reklama
W mojej karcie jest wszytko nr tygodnia waga ciśnienie puls dziecka zalecenia wypisane wyniki badań itd. W szpitalu dostaniesz takie zaświadczenie od kiedy byłaś pod opieką lekarza prwadzącego i to tylko będzie potrzebne do becikowego

Do góry