Marvelka89
Fanka BB :)
Ja mialam 96 przy tej samej normie i nic lekarz nie kazal z tym robicDziewczyny wszystkie badania mam super oprócz glukozy na czczo , mój wynik to 100, norma do 99 mam się martwić ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja mialam 96 przy tej samej normie i nic lekarz nie kazal z tym robicDziewczyny wszystkie badania mam super oprócz glukozy na czczo , mój wynik to 100, norma do 99 mam się martwić ?
Mam lekko podwyższona , ale jednak , nigdy nie miałam problemów związanych z cukrem .. w poprzedniej ciąży równieżJa mialam 96 przy tej samej normie i nic lekarz nie kazal z tym robic
Jaaaa!!!! I w ogóle jeszcze to do mnie nie dociera. Jutro pierwsza wizyta u ginekologa zobaczymy co tam zobaczę! Badania narazie mam dobre. Mam nadzieje , że serduszko będzie bić A narazie to myślę dużo o tym czy mója mała maltanka która jest rozpieszczona zaakceptuje braciszka albo siostrzyczkę bo narazie sama jest czasem traktowana jak dzieckoJest któraś z Was w pierwszej ciąży? Chyba do mnie powoli dociera, że będę mamusią
Dzieki. Zorientuje się jak to u mnie w mieście wygląda.Tak, do endokrynologa trzeba mieć skierowanie jeśli chcesz na NFZ. Najłatwiej od lekarza rodzinnego albo nawet ginekologa. Ja ogarnęłam sobie prywatnie endokrynologa, wizyta online, od razu została mi wypisana e-recepta i dalsze zalecenia. Mam rozpoznaną niedoczynność tarczycy w ciąży i na ten moment biorę letrox 75.
Przy idealnych cyckach bedzie sie zgadzal, a przynajmniej powinnien
[/QUOTE
Zgadza się i wszystko jest ok
Tarczyce się leczy powinnaś jak najszybciej iść do endokrynologa. Nie czytaj w necie to Co nie pomoże.Dziewczyny proszę pomóżcie. Odebrałam wyniki
TSH 7,504 ulU/ml
FT4 8,97 pmol/l
FT3 4,83 pmol/l
Mój lekarz twierdzi że z tarczycą w ciąży nic się nie robi i mam się przebadać po porodzie. Jestem przerażona bo naczytałam się jak bardzo niedoczynność tarczycy negatywnie wpływa na dziecko. We wtorek idę do innego lekarza. Zibacze co on powie. Ale jaki szkodliwy wpływ już jest na moje dziecko?
Według wyników masz cukrzyce ciążową. Norma w ciąży jest do 92.Mam lekko podwyższona , ale jednak , nigdy nie miałam problemów związanych z cukrem .. w poprzedniej ciąży również
Mamy podobnie ja dzisiaj od 3:25 nie śpię normalnie dzień wydaje się taki długi ze szok tez mdłości mi ustały jedynie to co piersi śpię i jem tzn ciagle mi się chce jeść ale moja buzia nie chce współpracowaćDziewczyny trochę się uspokoiłam. Myśle, że nie powinnam patrzeć na OM.
Jeśli pęcherzyk na usg pokrywa się z beta to wszystko jest oki i tego się będę trzymać.
Nie mam mdłości. Nic a nic. Bolą mnie piersi za to.. zobaczymy. Mam okropne problemy ze snem. Wstaje o 4:45 i nie mogę zasnąć dalej ..
Powinnaś brać eutyrox, i to powinien Ci przypisać nawet ginekolog. Sugeruje zmiane lekarzaDziewczyny proszę pomóżcie. Odebrałam wyniki
TSH 7,504 ulU/ml
FT4 8,97 pmol/l
FT3 4,83 pmol/l
Mój lekarz twierdzi że z tarczycą w ciąży nic się nie robi i mam się przebadać po porodzie. Jestem przerażona bo naczytałam się jak bardzo niedoczynność tarczycy negatywnie wpływa na dziecko. We wtorek idę do innego lekarza. Zibacze co on powie. Ale jaki szkodliwy wpływ już jest na moje dziecko?