reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

A czemu niby?
Sluchajcie jak tak czytam was i sama po sobie wiem ze panikary jestesmy straszne 🤦‍♀️ wiecie co te bobasy czuja? Podobno juz w 6 tc bobo odczuwac zaczyna zewnetrzne bodźce... Zeby nam sie nerwusy nie porodziły 😅 bo bedziemy jeszcze plakac z bezsilnosci🤦‍♀️
[/QUOTE]
Nie wiem o co chodzi ;)
Moja gin prywatnie robi całkowity przegląd. Zna całą moją historię, w tym chorobową, bada usg piersi, tarczycę czy nerki, które u mnie świrują w ciąży. Tym razem od samego początku, i dlatego wolę do niej chodzić jednak

reklama
Też myślałam nad porodem prywatnie, ale jednak ceny są wysokie i zastanawiam się czy warto. Plus nie chcę się nastawić tylko na jedno, bo jak coś będzie źle to i tak często trzeba w publicznym.
Tez sie tego boje... ale szpital w moim mieście jest straszny, brakuje tez personelu... Z mezem śmiejemy się, że na wszelki wypadek wyprowadzimy się gdzieś w okolice porządnego szpitala 2 miesiące przed terminem i będziemy na stand by 😂

A czemu niby?
Sluchajcie jak tak czytam was i sama po sobie wiem ze panikary jestesmy straszne 🤦‍♀️ wiecie co te bobasy czuja? Podobno juz w 6 tc bobo odczuwac zaczyna zewnetrzne bodźce... Zeby nam sie nerwusy nie porodziły 😅 bo bedziemy jeszcze plakac z bezsilnosci🤦‍♀️
Nie wiem o co chodzi ;)
Moja gin prywatnie robi całkowity przegląd. Zna całą moją historię, w tym chorobową, bada usg piersi, tarczycę czy nerki, które u mnie świrują w ciąży. Tym razem od samego początku, i dlatego wolę do niej chodzić jednak
[/QUOTE]
😅😅😅 Chodzilo mi o cos konkretnego ale nie wyszlo 🤦‍♀️😂🥴

Dziewczyny proszę pomóżcie. Odebrałam wyniki
TSH 7,504 ulU/ml
FT4 8,97 pmol/l
FT3 4,83 pmol/l
Mój lekarz twierdzi że z tarczycą w ciąży nic się nie robi i mam się przebadać po porodzie. Jestem przerażona bo naczytałam się jak bardzo niedoczynność tarczycy negatywnie wpływa na dziecko. We wtorek idę do innego lekarza. Zibacze co on powie. Ale jaki szkodliwy wpływ już jest na moje dziecko? 😭😭😭

Dziewczyny proszę pomóżcie. Odebrałam wyniki
TSH 7,504 ulU/ml
FT4 8,97 pmol/l
FT3 4,83 pmol/l
Mój lekarz twierdzi że z tarczycą w ciąży nic się nie robi i mam się przebadać po porodzie. Jestem przerażona bo naczytałam się jak bardzo niedoczynność tarczycy negatywnie wpływa na dziecko. We wtorek idę do innego lekarza. Zibacze co on powie. Ale jaki szkodliwy wpływ już jest na moje dziecko? 😭😭😭
Idz do endokrynologa napewno przepisze ci odpowiednie leki. Nie panikuj, skoro zaszłaś w ciążę to jest wszystko dobrze. Tarczyca jest bardzo wazna w ciąży. To ten lekarz twój tok jakis dziwny to niby po co by sie robiło te badania w ciazy?

Idz do endokrynologa napewno przepisze ci odpowiednie leki. Nie panikuj, skoro zaszłaś w ciążę to jest wszystko dobrze. Tarczyca jest bardzo wazna w ciąży. To ten lekarz twój tok jakis dziwny to niby po co by sie robiło te badania w ciazy?
Sama nie wiem po co kazał robić wyniki jak nic sobie z nich nie robi. A do endokrynologa trzeba mieć skierowanie?

reklama
Sama nie wiem po co kazał robić wyniki jak nic sobie z nich nie robi. A do endokrynologa trzeba mieć skierowanie?
Tak, do endokrynologa trzeba mieć skierowanie jeśli chcesz na NFZ. Najłatwiej od lekarza rodzinnego albo nawet ginekologa. Ja ogarnęłam sobie prywatnie endokrynologa, wizyta online, od razu została mi wypisana e-recepta i dalsze zalecenia. Mam rozpoznaną niedoczynność tarczycy w ciąży i na ten moment biorę letrox 75.

Do góry