reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Jest któraś z Was w pierwszej ciąży? Chyba do mnie powoli dociera, że będę mamusią :)

Ja też w pierwszej. Do mnie zaczęło docierać dwa dni temu jak zobaczyłam zarodek i serduszko, wcześniej niby zdawałam sobie sprawę ale chyba nie tak do końca. Mąż chyba bardziej świadomy sytuacji, ale on się zawsze dłużej mentalnie przygotowuje do jakiejś decyzji i później jest już gotowy, a ja wiem czego chcę, ale emocjonalnie przetrawiam to po fakcie.

Ogólnie się cieszymy, bo dzidziuś planowany, ale i tak nas trochę zaskoczył 😀. Spodziewaliśmy się że zejdzie trochę dłużej, a tu pierwszy cykl od odstawienia tabletek i to tak na styk z owulacją (ja właściwie byłam pewna, że już po). Dlatego jak pierwszy test wyszedł negatywny to poinformowałam męża, że jest tak jak myśleliśmy i nawet tego nie przeżyłam. Ale coś mnie tknęło i postanowiłam zrobić drugi po paru dniach, a tu jednak dwie kreski. Więc jak to kobieta zmieniłam wersję i oznajmiłam 'no że chyba jednak będziemy rodzicami'.

reklama
Jak któraś z Was już potrzebuje nowego stanika, albo po prostu chciałaby wygodniejszy to byłam dzisiaj w H&M i mają na promocji biustonosze ciążowe i do karmienia 👙.

U mnie były tylko 2 modele do wyboru, ale rozmiarów sporo. Za dwupak zapłaciłam 40 zł.

Dziewczyny, zrobiłam drugą betę i wyniki ma takie :
28.07 - 17 555
30.07 - 24 425
Badanie równo po 48 h. Z wyliczeń wychodzi mi, że to 6 tydzien. Czytałam, że powyżej 6000 podwojenie następuje w czasie dłuższym niż 96 h. U mnie przyrost wynosi 39% czyli rzeczywiście podwojenie nastąpi lekko powyżej 96h. Czy wszystko jest ok? Do wizyty jeszcze daleko, z to pierwsza ciąża i lekko się stresuję...
Beta teraz nieco wolniej będzie przyrastała , także wszystko jest w porządku . 😘 ja jestem w 6tc+ 5
I więcej bety robić nie będę , na tym etapie bardziej diagnostyczne jest badanie usg . Dzisiaj jak byłam na innych badaniach zleconych przez mojego gin , pani w laboratorium pyta „ No i gdzie tu Panią kuć ? wszędzie ślady po tych ostatnich pobraniach do bety „ 🤣🤣 z 7x ja robiłam 🤣

Beta teraz nieco wolniej będzie przyrastała , także wszystko jest w porządku . 😘 ja jestem w 6tc+ 5
I więcej bety robić nie będę , na tym etapie bardziej diagnostyczne jest badanie usg . Dzisiaj jak byłam na innych badaniach zleconych przez mojego gin , pani w laboratorium pyta „ No i gdzie tu Panią kuć ? wszędzie ślady po tych ostatnich pobraniach do bety „ 🤣🤣 z 7x ja robiłam 🤣
Wow, 7x 😁 ja mam nieregularne cykle i dopiero w poniedziałek mnie olśniło, że ponad 40dniowy cykl to nawet jak na mnie sporo i zrobiłam test, a tam od razu gruba mocna krecha 😉 stąd te moje pierwsze bety są od razu takie spore. Badanie mam dopiero 11.08, ale po betach jestem w miarę spokojna, więc pozostaje cierpliwie czekać 😊

reklama
Wow, 7x 😁 ja mam nieregularne cykle i dopiero w poniedziałek mnie olśniło, że ponad 40dniowy cykl to nawet jak na mnie sporo i zrobiłam test, a tam od razu gruba mocna krecha 😉 stąd te moje pierwsze bety są od razu takie spore. Badanie mam dopiero 11.08, ale po betach jestem w miarę spokojna, więc pozostaje cierpliwie czekać 😊
Moja pierwsza to było 9 🤣 , ale czułam ze jestem w ciąży mimo , ze każy mówił , ze to biochemiczna być może .
ja mam krótkie cykle 24-25 i regularne

Do góry