Po 20 tygodniu wykonuje się to badanie bynajmniej tak miałam w obu ciążach słodkie w huk ledwo przełknąć idzie ale na szczęście nie zwróciłam i szybko poszło zależy jak organizm zareagujeDziewczyny miałyście już robione podstawowe badania w ciąży? Min.glukoze? Czytam na necie i piszą ze bedzzie trzeba ja wypić a po niej mogą być mdłości i zawroty głowy.. serio jest aż tak strasznie??
reklama
Poziomka1982
Zaangażowana w BB
Hej kobietki jestem po wizycie i serduszko bije !!!! ale wydzielina lekarzowi nie podoba się ( nazwał kawowa) i mam leżeć, nie zginać się przy laptopie, prowadzić tryb telewizyjno- kanapowy. Luteina 2 razy dopochwowo rano i wieczorem. USG wszystko ok, szyjka ok. Po luteinie mogę dostać mdłości ale mówi, że ma też pacjentki, które nie mają żadnych dolegliwości. Kolejna wizyta 18.08. Dał mi tylko przekaz na prenatalne.
Nie miałam objawow ale u mnie jest antybiotyk do momentu wizyty z lekarzem chorób zakaźnych bo z synem miałam takie same wyniki leków nie brałam wiec zobaczymy ale wolę brać niż płuc sobie w brodę.Antybiotyk z powodu toksoplazmozy? Miałas jakieś objawy ?
Ja dostałam dziś skierowanie. Żeby zrobić je na kilka dni przed umówioną wizytą.Dziewczyny miałyście już robione podstawowe badania w ciąży? Min.glukoze? Czytam na necie i piszą ze bedzzie trzeba ja wypić a po niej mogą być mdłości i zawroty głowy.. serio jest aż tak strasznie??
Robaczek_w
Fanka BB :)
Tak może być. Najlepiej jak byś była z kimś. Jeśli mówisz o krzywej cukrowej. Każda kobieta inaczej to badanie przechodzi. Ja nie wymiotuje ale jestem na pograniczu. W głowie mi się kręci i jest mi strasznie słabo.Ja dostałam dziś skierowanie. Żeby zrobić je na kilka dni przed umówioną wizytą.
W pierwszej ciąży wypiłam jednym łyczkiem te słodkie świństwo Ale widziałam dziewczyny, które źle zniosły to badanie. Obawiam się, że teraz będzie gorzej, bo źle reaguje na słodkie rzeczyJa dostałam dziś skierowanie. Żeby zrobić je na kilka dni przed umówioną wizytą.
Robaczek_w
Fanka BB :)
Rozumiem, trzymam kciuki :-)Nie miałam objawow ale u mnie jest antybiotyk do momentu wizyty z lekarzem chorób zakaźnych bo z synem miałam takie same wyniki leków nie brałam wiec zobaczymy ale wolę brać niż płuc sobie w brodę.
Dziękuję przyda się bo się cholernie martwieRozumiem, trzymam kciuki :-)
reklama
Wiem o czym mówisz bo miałam identycznie i w drugiej ciąży miałam przez to hemoglobinę i żelazo za małe i non stop kłucie. Trzymaj się jestem z TobąMnie dzis z pracy przywieźli bo tak wymiotowalam i sie złe czułam, ze nie dałam rady dluzej siedzieć. Od czwartku zaczęły sie wymioty i to nie poranne tylko cały dzien mdlosci i wymioty poprzednie dwie ciaze miałam to samo i to nie do 2 trymestru tylko całe ;((( mam dosyc a to dopiero początek.. jutro nie ide do pracy, mam odpocząć, zreszta nie mam siły na nic