Asiorekk89
Fanka BB :)
Kiedy mialas ostatnia @? Bo chyba jesteśmy tak samo z terminem
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kiedy mialas ostatnia @? Bo chyba jesteśmy tak samo z terminem
Ja ostatnią @ miałam 28 maja. Ale przez choroby tarczycy miałam strasznie rozregulowane cykle, o czym zupełnie zapomniałam i ciąża to trochę niespodziankaKiedy mialas ostatnia @? Bo chyba jesteśmy tak samo z terminem
To ja 14 czerwca OM , według kalkulatora i OM 6 tc , według moich obliczeń ( tez wiem kiedy zaszłam w ciąże ... ) 2 tyg mniej i to by się zgadzało z ostatnim usgJa ostatnią @ miałam 28 maja. Ale przez choroby tarczycy miałam strasznie rozregulowane cykle, o czym zupełnie zapomniałam i ciąża to trochę niespodzianka
Ale wiem, kiedy zaszłam, bo mój mąż był tylko na jeden weekend w czerwcu i lipcu
Ja z wizytą jeszcze czekam nie chce się stresować, że za szybko poszłam i jeszcze mało widać. Jedyne co to jestem w stałym kontakcie z endokrynologiemTo ja 14 czerwca OM , według kalkulatora i OM 6 tc , według moich obliczeń ( tez wiem kiedy zaszłam w ciąże ... ) 2 tyg mniej i to by się zgadzało z ostatnim usg
A jak Crl ? Pytam bo mam dokladnie tak samo jak ty Tysiace obaw ... slyszalam serduszko . Lekarz potwierdzil zywa ciaze I mega sie ciesze . Ale tez boje. U mnie dzis 6,5 tygodnia crl 0,81cm az boje sie szukac w necie :/
Zarówno w pierwszej jak i w drugiej ciąży smarowałam się zwykła oliwką dla dzieci do ciała i zero roztępów także polecam a smarować się zaczęłam od 10 tygA propo - nie widze tego u siebie . Ale kiedy powinno sie stosowac wszelkie kremy na rozstepy ?
No właśnie ja pamietam, ze kwasu nie da sie przedawkować, jak bedxie za duzo to z moczem wyjdzie. W premovicie jest 400 czyli taka dawka standardowa jaka kazda ciężarna powinna przyjmować. Ja mam w symvital mama tez chyba 400 wlasnie. U mnie mdlosci okropne, a o cyckach juz nawet nie chce mi sie mowić bo od 3 tyg mega mega bolą ale miałam w zeszłym roku usg bo zawsze przed okresem miałam okropne bole i okazało sie, ze mam piersi prawie w całości z gruczołów zbudowane, a bardzo mało tkanki mięśniowej lekarz mi badał tydzien temu to stwierdził ze czuc, ze nabrzmiałe gruczoły takze z tym bolem juz nic nie zrobie, czekam az minieJe biore premovit od 3 dni i dzis nawet ok ale przed wstaniem zjadlam banana . I jakos daje rade narazie . Ja mam kwas foliowy metylowany w dawce 400 plus prenatal uno tez jest kwas foliowy i lekarz nawet nie wspomnial zeby odstawic cokolwiek. Mysle ze kwas foliowy w tym preparacie jest niski. Tylko nie robcie nic na własną rękę . Wiekszym zagrozeniem jest niedobór kwasu niż lekki nadmiar, chociaz to jest mało prawdopodobne zsby ktos przedawkowal kwas foliowy, nie slyszalam. Tez sa witaminy z grupy B. ale jezeli ktos ma watpliwosci dobrze skonsultowac to z lekarzem . A jak tam wasze piersi? Moje tak bolą niemilosiernie lewy jak wstalam to myślałam że mi odpadnie
Ale nie spie od 2 godzin i powiem wam ze te mdlosci serio lżejsze nie bede panikowac tylko sie cieszyc z tego
najlepiej od początku skore nawilżać ale to nie tylko w ciazy. Jak nie bedxiesz miała nawilżone to zadne kremy na rozstępy stosowane w ciazy Ci nie pomogą pij wodę i regularnie nawilżaj skoreA propo - nie widze tego u siebie . Ale kiedy powinno sie stosowac wszelkie kremy na rozstepy ?