reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Kiedy mialas ostatnia @? Bo chyba jesteśmy tak samo z terminem 🤪
Ja ostatnią @ miałam 28 maja. Ale przez choroby tarczycy miałam strasznie rozregulowane cykle, o czym zupełnie zapomniałam i ciąża to trochę niespodzianka😂😂😂
Ale wiem, kiedy zaszłam, bo mój mąż był tylko na jeden weekend w czerwcu i lipcu 😀

Ja ostatnią @ miałam 28 maja. Ale przez choroby tarczycy miałam strasznie rozregulowane cykle, o czym zupełnie zapomniałam i ciąża to trochę niespodzianka😂😂😂
Ale wiem, kiedy zaszłam, bo mój mąż był tylko na jeden weekend w czerwcu i lipcu 😀
To ja 14 czerwca OM , według kalkulatora i OM 6 tc , według moich obliczeń ( tez wiem kiedy zaszłam w ciąże ... ) 2 tyg mniej 🤪i to by się zgadzało z ostatnim usg

To ja 14 czerwca OM , według kalkulatora i OM 6 tc , według moich obliczeń ( tez wiem kiedy zaszłam w ciąże ... ) 2 tyg mniej 🤪i to by się zgadzało z ostatnim usg
Ja z wizytą jeszcze czekam 😀 nie chce się stresować, że za szybko poszłam i jeszcze mało widać. Jedyne co to jestem w stałym kontakcie z endokrynologiem 😊

Ostatnia edycja:
A jak Crl ? Pytam bo mam dokladnie tak samo jak ty :) Tysiace obaw ... slyszalam serduszko . Lekarz potwierdzil zywa ciaze :) I mega sie ciesze . Ale tez boje. U mnie dzis 6,5 tygodnia :) crl 0,81cm :) az boje sie szukac w necie :/

Crl mojego dzidziutka wynosi też 0.81 :) lekarz powiedział że jak na ten czas to akurat

Ja również stosowałam zwykłą oliwke. Rozstępów nie miałam ale tak na dobrą sprawę czy rozstępy będą czy nie zależy tylko od naszego ciała. Smarowaniem możemy jedynie załagodzić ich powstawanie.

Je biore premovit od 3 dni i dzis nawet ok ale przed wstaniem zjadlam banana 🤦‍♀️. I jakos daje rade narazie 😏. Ja mam kwas foliowy metylowany w dawce 400 plus prenatal uno tez jest kwas foliowy i lekarz nawet nie wspomnial zeby odstawic cokolwiek. Mysle ze kwas foliowy w tym preparacie jest niski. Tylko nie robcie nic na własną rękę 🤦‍♀️. Wiekszym zagrozeniem jest niedobór kwasu niż lekki nadmiar, chociaz to jest mało prawdopodobne zsby ktos przedawkowal kwas foliowy, nie slyszalam. Tez sa witaminy z grupy B. ale jezeli ktos ma watpliwosci dobrze skonsultowac to z lekarzem 😊. A jak tam wasze piersi? Moje tak bolą niemilosiernie 😅 lewy jak wstalam to myślałam że mi odpadnie 🤦‍♀️
Ale nie spie od 2 godzin i powiem wam ze te mdlosci serio lżejsze 😊 nie bede panikowac tylko sie cieszyc z tego ❤️
No właśnie ja pamietam, ze kwasu nie da sie przedawkować, jak bedxie za duzo to z moczem wyjdzie. W premovicie jest 400 czyli taka dawka standardowa jaka kazda ciężarna powinna przyjmować. Ja mam w symvital mama tez chyba 400 wlasnie. U mnie mdlosci okropne, a o cyckach juz nawet nie chce mi sie mowić bo od 3 tyg mega mega bolą ale miałam w zeszłym roku usg bo zawsze przed okresem miałam okropne bole i okazało sie, ze mam piersi prawie w całości z gruczołów zbudowane, a bardzo mało tkanki mięśniowej :( lekarz mi badał tydzien temu to stwierdził ze czuc, ze nabrzmiałe gruczoły takze z tym bolem juz nic nie zrobie, czekam az minie :(

reklama
Do góry