reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Zrobiłam dziś betę 18932 ale nie ma zarodka .z obliczeń wychodzi 6sty tydzień . Kompletnie tego nie rozumiem :(
Spokojnie pojawi się , u mnie w 5tc3 był tylko pęcherzyk i ciałko żółte . Dziś tez zaczyna się 6tc. Musisz uzbroić się w cierpliwość z 1.5- 2 tyg poczekać i zobaczysz zarodek z serduszkiem 🥰,

reklama
U mnie chyba najgorsze jest to uczucie że chce mi się wymiotować tak jakby z głodu i to przychodzi tak nagle że nie mogę czekać 🙈 muszę już teraz coś do buzi włożyć 😂 i jeszcze pal licho jakbym zwymiotowała a ja poporstu nie umiem i tak mnie mdli i męczy 🙈
kup sobie ten prevomit, ja wczoraj zamowilam bo juz nie daje radę :( dzisiaj mogłam troche dluzej polezec to czuje sie troche lepiej ale w tyg jak wstaje do pracy jest masakra :( i ogolnie juz mnie cały dzien mdli ale rano najgorzej :( tylko dziewczyny w tym prevomicie jest kwas foliowy to jak bierzecie osobno to odstawcie albo skonsultujcie sie z lekarzem chociaz kwasu foliowego z tego co kojarze z poprzedniej ciazy nie da sie przedawkować bo chyba z moczem jest nadmiar wydalany

kup sobie ten prevomit, ja wczoraj zamowilam bo juz nie daje radę :( dzisiaj mogłam troche dluzej polezec to czuje sie troche lepiej ale w tyg jak wstaje do pracy jest masakra :( i ogolnie juz mnie cały dzien mdli ale rano najgorzej :( tylko dziewczyny w tym prevomicie jest kwas foliowy to jak bierzecie osobno to odstawcie albo skonsultujcie sie z lekarzem chociaz kwasu foliowego z tego co kojarze z poprzedniej ciazy nie da sie przedawkować bo chyba z moczem jest nadmiar wydalany
Je biore premovit od 3 dni i dzis nawet ok ale przed wstaniem zjadlam banana 🤦‍♀️. I jakos daje rade narazie 😏. Ja mam kwas foliowy metylowany w dawce 400 plus prenatal uno tez jest kwas foliowy i lekarz nawet nie wspomnial zeby odstawic cokolwiek. Mysle ze kwas foliowy w tym preparacie jest niski. Tylko nie robcie nic na własną rękę 🤦‍♀️. Wiekszym zagrozeniem jest niedobór kwasu niż lekki nadmiar, chociaz to jest mało prawdopodobne zsby ktos przedawkowal kwas foliowy, nie slyszalam. Tez sa witaminy z grupy B. ale jezeli ktos ma watpliwosci dobrze skonsultowac to z lekarzem 😊. A jak tam wasze piersi? Moje tak bolą niemilosiernie 😅 lewy jak wstalam to myślałam że mi odpadnie 🤦‍♀️
Ale nie spie od 2 godzin i powiem wam ze te mdlosci serio lżejsze 😊 nie bede panikowac tylko sie cieszyc z tego ❤️

A propo - nie widze tego u siebie . Ale kiedy powinno sie stosowac wszelkie kremy na rozstepy ?
Nie wiem kochana bo ja mam swoje rozstępy ze względu na brzuch i tak nie małych rozmiarów i dodatkowe po poprzedniej ciąży zostały nic nie stosowałam . Więc i teraznnie stosuje żadnych medykamentow. Ale wiem że kobiety stosują od początku ciąży by skóra była jakby przygotowana na późniejsze rozciąganie. Czy to pomaga tego nie wiem. Chyba kwestia indywidualna.

reklama
Do góry