reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Spyr
Sprytnie, czyli wrzucasz dziecko do kartonowego pudła, robisz dziury na powietrze i z głowy? :D żartuję oczywscie, pomysł do wypróbowania ;)
Najpierw robisz dziury na powietrze, a pozniej wrzucasz dziecko, w przeciwnym razie tezeba uwazac zeby nie uszkodzic dziecka 😅 warto tez pomyslec nad dziurą na poidelko z woda.

reklama
Dawno Mary2094 nic nie pisałaś 😔
Odezwij się jeśli możesz.
I Natulia i Patii26 i karoo-kp.
Co u Was Dziewczyny???
Patii26 jak Ci wychodzi karmienie piersią i praca? Godzisz to?
Hej hej, a zerkam ale nie pisze, właśnie jestem w pracy, jutro z Anastazja idziemy do szpitala na badanie nerek. I tak się kupujemy aby do jutra być zdrowe bo znów byłyśmy chore 😊

Cześć dziewczyny.
Cały czas brakuje mi czasu na czytanie Was i wchodzenie na forum 😞 Strasznie mi Was brakuje, tej rozmowy z Wami, ploteczek, porad. Akurat mam kiepski okres w życiu i tak chciałabym z Wami popisać... Nela ma teraz totalną mamoze, bardzo mnie potrzebuje, mojej uwagi, bliskości i przez to nie jestem w stanie w domu nic zrobić. To przez to, że chodzę do pracy i jej brakuje zabawy ze mną, bo wcześniej byłam codziennie a teraz mnie nie ma codziennie. Dodatkowo ma skok rozwojowy i idą jej zęby, trzy czworki na raz, jedna już wyszła 2 tyg temu, druga kilka dni temu się przebiła a dwie się przedzierają i jest strasznie marudna. Chodzi późno spać bo o 22 więc z wieczoru też mam nici, dlatego też nie mam czasu tu wchodzić 😞

Na ospę nie szczepię na kleszcze też nie. Tzn u starszego rozważam szczepienie na odkleszczowe zap.op mózg. bo on często po lasach biega i na biwaki latem jeździ. Najwięcej tych zakażeń jest w Warmińsko Mazurskim i chyba Podlaskim więc tam mieszkając też bym rozważała szczepienie u malucha.
Jest jeszcze borelioza- też jest groźna w skutkach. Na ospe raczej będziemy szczepić ale to jak pójdzie do przedszkola. O ile zdążymy. Pamiętam, że starsza córka poszła do przedszkola a w lutym już ospę złapała. Są dwa rzuty ospy- ok.lutego i ok.czerwca. Syn poszedł do żłobka od lutego i zaraz w czerwcu ospa

Jest jeszcze borelioza- też jest groźna w skutkach. Na ospe raczej będziemy szczepić ale to jak pójdzie do przedszkola. O ile zdążymy. Pamiętam, że starsza córka poszła do przedszkola a w lutym już ospę złapała. Są dwa rzuty ospy- ok.lutego i ok.czerwca. Syn poszedł do żłobka od lutego i zaraz w czerwcu ospa
No z tym, że na bolerioze nie ma niestety szczepionki.....

reklama
Melania ma też (podobno) taką długą drzemkę do 2-2,5 h.
I to mnie irytuje (😅) , bo chodzę do pracy gdzie halas i 100pytań do... I ciągle ruch... , a ona budzi się z tych drzemek właśnie gdy przekraczam próg domu.
Zadowolony Tatuś lub Babcia oświadczają, że "pięknie pospała" i jest znów gotowa odkrywać świat, ale od teraz to wyłącznie z mamą i to najlepiej z wysokości 160cm lub jeśli na wolnym powietrzu to w tempie biegowym.....

Oj, padam na pysk.

Byle do wakacji 😆
To później wracaj z pracy😁😁😁 idź na zakupy, do parku itp chwila tylko dla siebie😊😊😊

Do góry