reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Skroia ziemniaczana u nas działa najlepiej. Żadne bepanteny ani sudocremy nie działają, ale tez nigdy jakoś tragicznie nie był odparzony.
Właśnie dupkę zasypalam skrobią, zakupiłam też nadmanganian potasu do kąpieli oraz maść i zobaczymy.... Z pewnością to po antybiotyku bo on nigdy jeszcze się nie odparzył a teraz po 3 kupska dziennie i bah😤

Właśnie dupkę zasypalam skrobią, zakupiłam też nadmanganian potasu do kąpieli oraz maść i zobaczymy.... Z pewnością to po antybiotyku bo on nigdy jeszcze się nie odparzył a teraz po 3 kupska dziennie i bah😤
Jesli to nie pomoze to rozwaz, czy te odparzenia to odparzenia czy zmiany grzybicze. Po antybiotyku lubią sie robic grzybki, ale u dziewczynek, nie wiem jak u chlopców.

Hej hej, a zerkam ale nie pisze, właśnie jestem w pracy, jutro z Anastazja idziemy do szpitala na badanie nerek. I tak się kupujemy aby do jutra być zdrowe bo znów byłyśmy chore 😊

Powodzenia! Odezwij się jak wyjdziecie ze szpitala 😘

Cześć dziewczyny.
Cały czas brakuje mi czasu na czytanie Was i wchodzenie na forum 😞 Strasznie mi Was brakuje, tej rozmowy z Wami, ploteczek, porad. Akurat mam kiepski okres w życiu i tak chciałabym z Wami popisać... Nela ma teraz totalną mamoze, bardzo mnie potrzebuje, mojej uwagi, bliskości i przez to nie jestem w stanie w domu nic zrobić. To przez to, że chodzę do pracy i jej brakuje zabawy ze mną, bo wcześniej byłam codziennie a teraz mnie nie ma codziennie. Dodatkowo ma skok rozwojowy i idą jej zęby, trzy czworki na raz, jedna już wyszła 2 tyg temu, druga kilka dni temu się przebiła a dwie się przedzierają i jest strasznie marudna. Chodzi późno spać bo o 22 więc z wieczoru też mam nici, dlatego też nie mam czasu tu wchodzić 😞

Pati, przytulam. To minie, Nelka musi zalapac nowy rytm, zrozumieć ze mama nie znika na zawsze. Tez przez to przechodziłam ze starszą córką, pewnie z Bartkiem bedzie podobnie jak wrócę do pracy. Ale pamietaj, kurz nie zając, nie ucieknie, a dziecko cię potrzebuje 😘

Hehehhehe to u nas odwrotnie. Jak zdejmę nakrycie głowy to jeczy, żeby jej założyć. I tak ze wszystkim, zobaczy buty to już zaklada, majtki też, spodnie, czapki🤣🤣🤣

Uuu, porządnisia 😂

Pati, przytulam. To minie, Nelka musi zalapac nowy rytm, zrozumieć ze mama nie znika na zawsze. Tez przez to przechodziłam ze starszą córką, pewnie z Bartkiem bedzie podobnie jak wrócę do pracy. Ale pamietaj, kurz nie zając, nie ucieknie, a dziecko cię potrzebuje 😘
Zgadzam się, musi się przyzwyczaić. Generalnie bardzo ładnie sobie radzi, bo przez pierwszy miesiąc to wychodziłam do pracy i było ok, ale teraz od 2 tyg przez ten skok rozwojowy i ząbki to jak widzi, że teściowa przychodzi do nas by zająć się Nelą to Nela wie, że zaraz ja idę do pracy u się non stop tuli i płaczę biedna jak wychodzę 😞 A ja w pracy za nią tak bardzo tęsknię 😞 I akurat u mnie sprzątanie i inne rzeczy są na ostatnim miejscu, na pierwszym zawsze jest Nelcia i zabawa z nią, spędzenie z nią czasu. Nie przejmuje ie bałaganem, bo chcę jak najwięcej czasu spędzić z małą w wolny dzień. Teraz miałam weekend wolny, oraz dzisiaj i jutro też wolne, więc sobie odbijam ciężki tydzień w pracy. Dzisiaj cały dzień się bawiłam z małą, tak mi tego brakowało 🥺🥰 Jej tak samo ❤️
A co do tego, że mam ciężki okres w życiu to tu chodziło mi o pracę ( psychicznie) plus sprawy prywatne, absolutnie nie o to, że Nelcia ma mamoze, bo to akurat mi nie przeszkadza a raczej podoba mi się, że jest taki przytulasek i mnie ciągle potrzebuje, słodkie to jest 🥰

Cześć dziewczyny.
Cały czas brakuje mi czasu na czytanie Was i wchodzenie na forum 😞 Strasznie mi Was brakuje, tej rozmowy z Wami, ploteczek, porad. Akurat mam kiepski okres w życiu i tak chciałabym z Wami popisać... Nela ma teraz totalną mamoze, bardzo mnie potrzebuje, mojej uwagi, bliskości i przez to nie jestem w stanie w domu nic zrobić. To przez to, że chodzę do pracy i jej brakuje zabawy ze mną, bo wcześniej byłam codziennie a teraz mnie nie ma codziennie. Dodatkowo ma skok rozwojowy i idą jej zęby, trzy czworki na raz, jedna już wyszła 2 tyg temu, druga kilka dni temu się przebiła a dwie się przedzierają i jest strasznie marudna. Chodzi późno spać bo o 22 więc z wieczoru też mam nici, dlatego też nie mam czasu tu wchodzić 😞
Ja nie wróciłam do pracy a mój syn ma też masakryczną mamoze takiej jakiej nie miał jeszcze nigdy😉

U nas też tak było z odparzeniem przy antybiotyku ale tylko pierwsze dni potem już było ok.

Dawno Mary2094 nic nie pisałaś 😔
Odezwij się jeśli możesz.
I Natulia i Patii26 i karoo-kp.
Co u Was Dziewczyny???
Patii26 jak Ci wychodzi karmienie piersią i praca? Godzisz to?
Hej nie mam na nic czasu 🙁 praca zajmuje dużo czasu. Teraz jeszcze kilka dni spędziłam w szpitalu z wyrostkiem wiec byłam bez małej potem kilka dni nie mogłam jej nosić. Najgorszy czas jak do tej pory. JULKA żywe dziecko czasem aż za żywe 🤣mama nie wyrabia. I córka pokazuje pazurki potrafi się złościć i "wymusza" płaczem jak coś chce. No ale podobno to taki etap więc czekamy aż minie 😅

reklama
Hej nie mam na nic czasu 🙁 praca zajmuje dużo czasu. Teraz jeszcze kilka dni spędziłam w szpitalu z wyrostkiem wiec byłam bez małej potem kilka dni nie mogłam jej nosić. Najgorszy czas jak do tej pory. JULKA żywe dziecko czasem aż za żywe 🤣mama nie wyrabia. I córka pokazuje pazurki potrafi się złościć i "wymusza" płaczem jak coś chce. No ale podobno to taki etap więc czekamy aż minie 😅
Fajnie, że jesteście, mimo wszystko, Dziewczyny, z nami.
Fajnie, że dałyście, słówkiem, znać co u Was.
Nie da się o Was zapomnieć.
No tak, godzenie pracy i wychowania małego dziecka zabiera wiele czasu i energii.
Nie traćmy tego naszego kontaktu.
Jest taki cenny 🥰
A załączę Wam siebie i Melanię. Kocham tę kobietkę maleńką.
😜hormony wybaczcie 🙃

Ostatnia edycja:
Do góry