reklama
Figola3
Fanka BB :)
Hahahhahaha to było tak: "ty szmaciarzu"A mi się przypomniała historyjka:
"- Ruszaj/jedź szmaciarzu".
Przyznawać się Dziewczyny czyje to dziecko było
Canis lupus
Może być coś na rzeczy, bo to już za długo trwa, a przecież ciekawość dzieci jest silniejsza od lęku, więc może to i o napięcie mięśniowe chodzi. Warto sprawdzić, zwłaszcza, że chodzi do żłobka, a to dopinguje maluchy.No to Anastazja zaczyna być w tyle z tym chodzeniem. Nie chce za cholerę się puścić. Jedynie chce chodzić jak jej podam rękę. Chyba fizjo znów wjedzie. Chociaż myślę że to obniżone u niej napięcie robi swoje.
Canis lupus
Z opisów wynika, że każde chodzi na swój sposób. U nas z kolei nigdy nie było problemu z kolanami, bo Remek raczkował w pozycji niedźwiedzia, czyli bez podparcia na kolanach.Biegi ??? No to to już wogóle poza moją wyobraźnią, w sumie słuszna rada
Raczkuje już 5 miesiąc, długo, dzięki za odpowiedzi, myślałam, że do chodzenia na dobre to jeszcze ze 2 miesiące będą
Canis lupus
W sumie to zazdroszczę, bo mycie podłóg Ci odpadaMój przestał czworakować jak tylko nauczył się wstawać bez podparcia. Bo na początku jak już tak w miarę sprawnie chodził to jeszcze nie umiał wstawać i musiał na czterech dojść do czegoś żeby sie złapać i wstać. Myślę, że ok. tydzien trwała jego nauka szybkiego i sprawnego wstawania. Od tego momentu już bardzo rzadko chodzi na kolanach. Niestety znalazł inną rozrywkę. Od około tygodnia kładzie się plackiem na podłodze, odpycha się rączkami i froteruje podłogę... Więc zamiast spodni brudnych tylko na kolanach mam dziecko w brudnych ubraniach i czystą podłogę
Canis lupus
U nas je wszystko sam, daję do ręki widelec, bo łyżeczka to tylko służy za armatkę. Zupy i twarożek wiejski sama podaję, ale widzę że woli sam zajadaćAlez jedza te wasze maluchy… zazdroszcze. Moja to najchetniej gladziutkie by jadla i zeby ją karmic… i i tak wybrzydza. Mam pytanie jak dajecie takie posilki co wy jecie obiadowe i wlasnie nalesniki czy kabapki? Karmicie lyzeczką widelczykiem czy same jedzą?
Canis lupus
U nas zabawa w berka to ta ulubiona, zwłaszcza jak dołączy pies to wszyscy biegamy wokół łóżeczka.Może zbyt czesto po prostu bawimy się w uciekanie i łapanie i dlatego zaczyna zapieprzać jak motorek
Ja pojechałam sama na pewniaka, bo przecież 6letnie dziecko juz kumate, można wymieniać się argumentami itp prawda okazała się zupełnie inna.Ja jak jaxe na szczepienie z dwójką to nie ma zmiłuj, mąż jedzie z nami. Moze sobie tylko wybrac z którym dzieckiem idzie do gabinetu
Mary2094
I rejestruje ją do fizjo, bo martwi mnie to bardzo.Może być coś na rzeczy, bo to już za długo trwa, a przecież ciekawość dzieci jest silniejsza od lęku, więc może to i o napięcie mięśniowe chodzi. Warto sprawdzić, zwłaszcza, że chodzi do żłobka, a to dopinguje maluchy.
reklama
Daj znać jak będziecie po wizycie, bo sama jestem ciekawa co Wam powie. Obstawiam, że powie, że wszystko jest ok deadline na chodzenie jest do 18 miesiąca życia, a Nastka i tak zrobiła postępy, bo tak puszcza się i stoi chyba dopiero od tygodnia-dwóch, prawda?I rejestruje ją do fizjo, bo martwi mnie to bardzo.