reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Ubranka z Reserved wg mnie wypadają większe. Mam na myśli kurtki, bluzy i sukienki.
Nie polecam za od nich body - zupełnie nierozciągliwe.
Reserved ma te ciuszki bardzo nierówne, jedne super, inne beznadziejne.

Ja ostatnio pokochałam ubranka z Nini, jakość i obsługa w sklepie pierwsza klasa.
I druga moja miłość to Ekotuptusie, no miodzio tak obłędnie pachną mięciutką skórką, kupiłam Melanii 3 pary.
Za to "rozczarowały mnie te Attipasy, bo poci się stópka i mocno kosmaci się skarpetka. No, ale wynosimy 😄
Ja attipasow nie kupiłam ale jak ubieram mu buty za przeszło 200 zł a on się tarza w ziemi w ogrodzie to serce mnie boli😬😉 no ale tańszych butów dla mojego syna nie było , liczę tylko na to że kolejne to już będą tańsze
A może zęby na horyzoncie?Bo moja tak miała jak się nowe pojawiały:)

Moja jak się dopomina dokładki to też się zastanawiam czy wszystko w porządku?:)

O tak, popieram...@Fabryczna zrób to dla nas:)

Śliczny:)A jaki był smak?Oj robisz ochotę na coś słodkiego a miało być "od poniedziałku nie jem słodyczy"🤣

Nawet nie strasz....ja mam nadzieję, że u mojej ten etap zostanie pominięty🤣
Ja daje to mleko przed drzemką jak wiem , że mi pójdzie spać i nie jest to w tym momencie na pewno 11 tylko bliżej 13:)a dzisiaj to było 10 min temu🤣
Mój to ostatnio zasypia w dzień w wózku na spacerze albo w aucie . Tak jak mówiłaś przy mleku coraz rzadziej 🙄

@Fabryczna w Biedronce jest konkurs na książkę dla dzieci. Może byś spróbowała coś naskrobać. Z Twoim talentem na bank byś wygrała, a my miałybyśmy co dzieciom czytać. Rzucam temat: o tym jak motyl Eustachy chciał przelecieć cały las🤔🤪
Nawiązujesz do mojego hobby z motylami i ostatnich erotiko-tematów? 😂 nie wiem czy bajka o przeleceniu cslego lasu bylaby dla dzieci 🙈

Mamy mini sukces nocnikowy! Mini jak mini siku, które po 15 minutach odgniatania tyłka na plastikowym tronie wylądowało na dnie tego zacnego mebla 😁 mam nadzieję, że uczciliśmy to z Tomkiem należycie. Było wielkie i pełne podziwu "OOOOOO", pokazywanie palcem, tłumaczenie, dlaczego nie może zrobić ciap ciap (przynajmniej wiem, że na pewno zauważył kałużę...szukam pozytywów 🙈), żewne gratulacje, brawa, przytulańce, poklepywanie po plecach z uznaniem, pełne czci oderwanie kawałka papieru toaletowego i wrzucenie doń, a na koniec wylanie ścieka do toalety i dwukrotne spuszczenie wody z najwyższymi honorami, niczym przy zwodowaniu Santa Maríi Kolumba.
Jutro powtarzamy imprezę.

Czyli zaczynają się fanaberie 🤣. Mój pije bardzo dużo mleka, tak z litr.
Powiedz @Mary2094 czy Nastka znowu chodzi? I jak w żłobku się odnajduje?
Tak, cały czas z gilem już kolejny tydzień chodzi (już chyba 3 razy byłam u lekarza I w żłobku wiedzą że już nie zaraza ale się jej i mężowi cały czas ciągnie odkrztuszanie, mi dopiero przeszło, cholera wie co to za badziew się do nas przywlokł, bo zaraz miesiąc bedzie jak nie mogą wyjść z tego gluta), a trochę marudzi jak ją Panie zabierają, lecz same Panie mówią że szybko się adaptuje i chętnie chce być wśród dzieci 😊

Moja kuzynka mi ostatnio mówiła że jej syn po roczku zrobił się niejadkiem i dopiero teraz jak ma dwa lata to coś zaczyna jeść 🙈a ile razy dziennie dajesz mleko ? Bo ja jeszcze trzy , rano wieczór i ok. 11 przed drzemką ale już od jutra chyba zacznę rezygnować z tego o 11 bo raz że mało go już pije a potem i tak nie idzie na drzemk więc to chyba znak że pora przestać. Rano pije 240 ml a wieczorem 210 ml.
Ło matko, u nas mleko tylko na noc już ostatnio. Chodzi o cyca, coś się rozstać oby dwie nie możemy. Mąż oczywiście wyzywa mnie. Chyba od następnego tygodnia zaczniemy kończyć całkiem KP, bo teraz mąż ma nocki więc jak coś nie przejmie mi jej, a ja się uginać będę.

Ja jak zaczęłam oglądać w sylwestra to teraz już 10 sezon idzie, niestety ostatni🙈 za jakiś czas zaczniemy od początku. Ponadczasowy serial, córka też się wkręciła. Ta starsza🤪
Ja książkę kupiłam (kolejną zresztą) o kulisach serialu - Pokolenie Przyjaciół, próbuje w wolnych chwilach coś poczytać 😃 a mi mój telewizor nie pozwala na pobranie HBO Max bo już nie aktualizuje ze wzgledu na starosc nowych aplikacji i jestem załamana bo na telefonie nie chce oglądać, a anteny od Polsatu jeszcze nie zamontowałam tutaj, tak bym miała na Comedy Central

reklama
Mamy mini sukces nocnikowy! Mini jak mini siku, które po 15 minutach odgniatania tyłka na plastikowym tronie wylądowało na dnie tego zacnego mebla 😁 mam nadzieję, że uczciliśmy to z Tomkiem należycie. Było wielkie i pełne podziwu "OOOOOO", pokazywanie palcem, tłumaczenie, dlaczego nie może zrobić ciap ciap (przynajmniej wiem, że na pewno zauważył kałużę...szukam pozytywów 🙈), żewne gratulacje, brawa, przytulańce, poklepywanie po plecach z uznaniem, pełne czci oderwanie kawałka papieru toaletowego i wrzucenie doń, a na koniec wylanie ścieka do toalety i dwukrotne spuszczenie wody z najwyższymi honorami, niczym przy zwodowaniu Santa Maríi Kolumba.
Jutro powtarzamy imprezę.

Spróbujcie zaraz po obudzeniu się np. z drzemki, od razu po przyjściu ze spaceru, po wypiciu mleka, tak z 15 min po. U nas max 2 pieluchy dziennie, trzecia na noc. Ale za dnia często ją wysadzamy. Życzę powodzenia i brawa dla maluszka 👏

Do góry