reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Kurczę nie wiem kiedy Domi ma dokładnie urodzinki ale Wszystkiego Najlepszego z Okazji Pierwszych Urodzinek🎂😘
Rośnij zdrowo gwiazdeczko i pokaż rodzeństwu kto w domu rządzi:)
Tost wygląda mega smacznie...śliczny:)Oj zjadłoby się kawałeczek:)
🍰🍭🍾🥂

Nie ma sprawy, ciężko spamiętać wszystkie daty😊 ale szacun czajo za tak poprawny kalendarz, naprawdę dużo dat znałaś 👍👍👍 Domi 15go kończyła rok. To ja zawsze pytałam Lipyyyy, który mamy tydzień 🤣🤣🤣 a właśnie Lipaaa, który teraz???🤪🤪
Prócz rzygu rzygu mamy jeszcze jedną historię do zapamiętania roczku- przy odśpiewaniu 100lat, na koniec pada pytanie "a kto?"...moja mama...."Hania"( córka mojej siostry)😄😄😄wszyscy w śmiech, bo Hania stoi przy stole, 5 latek ma i zdziwiona co się dzieje, czy to właśnie ona ma urodziny😄😄😄 na szczęście mamy dystans do tego, ale filmik nagrany i Domi może się przyda kiedyś 🤣🤣🤣będzie szantażować babcię 🤪🤪🤪

reklama
Dziś też robiłam młodemu. Daję marchew, pietruszkę, ziemniak czy batat. Ja np. skrapiam oliwą, dodaję trochę ziół typu oregano, bazylią i do piekarnika max 30 min w 180 st. Mi wychodzą bardziej miękkie ale nie rozciapane, takie w sam raz. Oczywiście ja zawsze zjadam więcej niż młody😁
O ja tez już robiłam te frytki ,bardzo dobre aż byłam w szoku i się zastanawiałam czemu nigdy wcześniej nie wpadłam na pomysł żeby tak robić frytki😅jakieś piekłam jeszcze buraczki dla mnie miał taki słodkawy smak.

Prezentów dużo nie było, bo Gości też niewiele. Ale zebrana kasa będzie wydana na dużą
hustawkę, taką na 2 stanowiska (starsza już nie może się doczekać). Poza tym mamy bujak Hipcio+na kółkach i to na razie preferuje młoda i basen- będzie przydatny w lato, na tarasie
20220328_191549.jpg
20220328_191512.jpg

Muszę Was sporo nadrobić, ale wedle obietnic wysyłam tort Nelki 😉 smakowal obłędnie 🥰
Zobacz załącznik 1384025

My też już po imprezie roczkowej, tort był przepyszny, na naturalnych skladnikach, goście zadowoleni z gościny, Domi zszokowana, bo rzadko kiedy jest u nas tyle ludzi😁😁😁 babcie widziała 3 mce temu to możecie sobie wyobrazić jej reakcję
Zobacz załącznik 1384161

Kupiłam Domi piękne ubranko, ale nawet nie zdążyłam zrobić zdjęcia, bo po 20min Tatuś nakarmil ją faworkami od babci, wlasnej roboty (przepyszne 😊) i Domi zakrztusila sie i zwymiotowała na spódniczkę i rajtuzki🙈🙈🙈zostało tylko body🤪🤪🤪 dobre i to👍👍👍
Zobacz załącznik 1384162

Piękny był ten rok
Zobacz załącznik 1384164
Zobacz załącznik 1384166

No i zrobilyscie mi dziewczyny apetyt na ciacho 😂

Domi, spóźnione życzenia urodzinowe - rośnij zdrowo Księżniczko 🎂🥳🎊
A dla ciebie mamusiu 🌹 z tej okazji 😁

Ubranka z Reserved wg mnie wypadają większe. Mam na myśli kurtki, bluzy i sukienki.
Nie polecam za od nich body - zupełnie nierozciągliwe.
Reserved ma te ciuszki bardzo nierówne, jedne super, inne beznadziejne.

Ja ostatnio pokochałam ubranka z Nini, jakość i obsługa w sklepie pierwsza klasa.
I druga moja miłość to Ekotuptusie, no miodzio tak obłędnie pachną mięciutką skórką, kupiłam Melanii 3 pary.
Za to "rozczarowały mnie te Attipasy, bo poci się stópka i mocno kosmaci się skarpetka. No, ale wynosimy 😄

My nadal buty ble, tylko goła stopa lub sama skarpeta 😃

Ja robiłam z marchewki, ziemniaka, buraka,batata...najbardziej jej spasowały te z ziemniaków:)
Wychodzą mięciutkie jak się je nie przeciągnie za bardzo:)Trzeba próbować w trakcie bo ziemniak ziemniakowi np nie równy i dlatego podczas przygotowania trzeba uwzględnić porcję do próbowania:)
Skrapiam oliwą lub olejem rzepakowym, ja osobiście posypuję ziołami prowansalskimi i czasami papryką słodką i na papier do pieczenia...i piekę tak jak @Mama Mia! ok 30 min w 180 st lub w 200 st ok 15-20 min jak nie mam czasu:)I też czasami tak jak @Mama Mia! więcej ląduje w mojej buzi niż Igi...(dlatego uwzględniam podczas przygotowania swoje potrzeby też:))I szczerze w szoku jestem , że są tak pyszne bez soli:)

Kurczę nie wiem kiedy Domi ma dokładnie urodzinki ale Wszystkiego Najlepszego z Okazji Pierwszych Urodzinek🎂😘
Rośnij zdrowo gwiazdeczko i pokaż rodzeństwu kto w domu rządzi:)
Tost wygląda mega smacznie...śliczny:)Oj zjadłoby się kawałeczek:)
🍰🍭🍾🥂
Pyszne są takie frytasy. U mnie bardzo często bo to pewniak, że zje. 😁I ja też lubię 😁ja dodaje jeszcze suszony czosnek 😁 ja pokochałam frytasy z marchewki😁😁

Coś Ty, blokada. Na tych kilku krokach był koniec. Nie wiem czy coś się nie stało bo byłam w pracy ze się zblokowała.
U nas nauka chodzenia odbyła się "bez blokady"😉obecnie uczy się biegać aż nieraz ma się ochotę powiedzieć " dziecko zwolnij"😉 w butach już sobie radzi ale początki byly kiepskie (jakby nogi miał z betonu ), najgorzej jest na nierównym terenie co chwilę fikołki🙈 a teraz tak śmiesznie bo już przynosi buty żeby iść dada😉

reklama
Do góry