reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
A skąd wiecie gdzie dokładnie przykleić taki plaster? My idziemy od razu na początku kwietnia na tą odre świnke różyczke i może bym jej kupiła chociaż raz :) do tej pory było ok ale skoro to może być bardziej bolesne to nie wiem jak to zniose, ciężko mi jak płacze :D
A co do jedzenia jeszcze to ja nie mam pojęcia ile moje dziecko je. Przez kp nie wiem ile ml zjada a żadnej kaszki jej nie odmierzam bo robię więcej i zjadam z nią. Kanapki od każdego wysępi po gryzie, zupę kończę za nią a dolewam ciepłej jeszcze raz bo zawsze to trwa i zdąży wystygnąć... Drugie danie tak samo. Nie idzie tego zmierzyć, część jeszcze ląduje na podłodze przecież. Zobaczymy na tym szczepieniu co lekarz powie jak ją zważy :)
Ja zawsze naklejam na udo bo tylko tam szczepią. Przed tą ospa, świnką muszę jednak zadzwonić i się upewnić czy jednak nie w rączkę.

Czyli idziesz na pierwszy ogień z tą szczepionką?Dobrze, będziemy wiedzieć czego się spodziewać:)
Tak jesteśmy już po, 3 wkłucia u nas meningokoki idą razem z tymi podstawowymi. Też miałam takie wrażenie że wkłucia nie czuł ale "rozchodzenie" się już tak ale tylko chwilę zapłakał a jedno wkłucia bez bez znieczulenia . Póki co wszystko dobrze ale przy bexero profilaktycznie dałam przed syrop przeciwgorączkowy. Teraz śpi. Mierzy 75 cm i waży 9740 g 😍
I w ogóle jesteśmy po próbie z masłem, dwa dni jadł chlebek i tak ok. łyżeczki masła, niestety próba oblana, wysypana buzia . I teraz będziemy na mleku neocate junior bo pani pediatra mówi że tak nie może być i nawet na bebilon pepti za wcześnie .

A powiedz mi dzwonili do was aby się umówić na szczepienie? Ja coś czuję że będę musiała się w przychodni przypominać bo oni przez tą pandemia to w d. Mają wszystko i jak się człowiek nie upomni to zapomną.
U mnie dzwonią sami.
Ja jeszcze swojej kozy nie zaszczepiłam 😁 czekam, tak do końca kwietnia chyba. Chociaż przychodnia wydzwaniała już do mnie 😁
A jaki sens zwlekać?
Mogę czasem z Wami popisać?
Nawet musisz 🤭😉

U mnie dzwonią sami.

A jaki sens zwlekać?

Nawet musisz 🤭😉
Ze w marcu jakieś katarki, kaszelki, przeziębienia. Przejdziemy okres największych chorób i wtedy zaszczepię. Z reszta do tego szczepienia w ogóle mi nie spieszno. I nie nie boję się żadnych autyzm ów itp. Poprostu jest to bardzo silna szczepionka i slyszalam nie jedna opinie, że dziecko powinno chociaz samodzielnie chodzic. Ostatnio koleżanki corka po 8 dniach od szczepienia dostala dużej gorączki, wysypki itp. Lekarz oczywiście jej nie powiązał tego że szczepieniem, ale to typowy objaw po szczepienny bo właśnie wychodzi po 8 - 10dniach. I oczywiście zaszczepię młoda tak jak i starsza córkę jak tylko będzie cieplutko i skończy się okres chorób 😁

Tak jesteśmy już po, 3 wkłucia u nas meningokoki idą razem z tymi podstawowymi. Też miałam takie wrażenie że wkłucia nie czuł ale "rozchodzenie" się już tak ale tylko chwilę zapłakał a jedno wkłucia bez bez znieczulenia . Póki co wszystko dobrze ale przy bexero profilaktycznie dałam przed syrop przeciwgorączkowy. Teraz śpi. Mierzy 75 cm i waży 9740 g 😍
I w ogóle jesteśmy po próbie z masłem, dwa dni jadł chlebek i tak ok. łyżeczki masła, niestety próba oblana, wysypana buzia . I teraz będziemy na mleku neocate junior bo pani pediatra mówi że tak nie może być i nawet na bebilon pepti za wcześnie .
A czemu za wczesnie? My ze zwykłego bebilonu przeszliśmy na półspecjalistyczne i po kilku miesiacach poprosilam pediatre o przepisanie pepti, bo sie skóra bardzo pogorszyla i chcialam sprobowac diety w 100% bez mleka. Alergolog pozniej potwierdzila, ze musimy zyc bez mleka krowiego przez jakis czas.

Ze w marcu jakieś katarki, kaszelki, przeziębienia. Przejdziemy okres największych chorób i wtedy zaszczepię. Z reszta do tego szczepienia w ogóle mi nie spieszno. I nie nie boję się żadnych autyzm ów itp. Poprostu jest to bardzo silna szczepionka i slyszalam nie jedna opinie, że dziecko powinno chociaz samodzielnie chodzic. Ostatnio koleżanki corka po 8 dniach od szczepienia dostala dużej gorączki, wysypki itp. Lekarz oczywiście jej nie powiązał tego że szczepieniem, ale to typowy objaw po szczepienny bo właśnie wychodzi po 8 - 10dniach. I oczywiście zaszczepię młoda tak jak i starsza córkę jak tylko będzie cieplutko i skończy się okres chorób 😁
Przypomniało mi się, że dziś nas pediatra ostrzegała, że nawet po 7-10 dniach może przyjść wysypka jak po trzydniówce, czyli drobne różowe plamki po niemal całym ciele. Ale nie słyszałam, by dziecko musiało chodzić, może chodzi o to, że chodzące dziecko prędzej rozprowadzi sobie szczepionke w mięśniach ud, niż takie leżące? Ale to bez sensu, bo przy raczkowaniu lub pełzaniu też się nogi ruszają intensywnie.
Mały śpi jak zabity od godziny, aż ide sprawdzic czy nie ma gorączki 😅

Przypomniało mi się, że dziś nas pediatra ostrzegała, że nawet po 7-10 dniach może przyjść wysypka jak po trzydniówce, czyli drobne różowe plamki po niemal całym ciele. Ale nie słyszałam, by dziecko musiało chodzić, może chodzi o to, że chodzące dziecko prędzej rozprowadzi sobie szczepionke w mięśniach ud, niż takie leżące? Ale to bez sensu, bo przy raczkowaniu lub pełzaniu też się nogi ruszają intensywnie.
Bardziej chodzi o widzenie świata z tej perspektywy stojącej. Jak się dowiem dokładnie o co chodziło to napisze 😁może to też głupota nie wiem. Moja Hanka chodzi juz od 3 dobrych miesięcy 😂 o to chociaż u ciebie pediatra informuje o takich rzeczach więc super! U nas teraz jak nie zeby, to katary 😂 starsza teraz jelitowke miala więc czekam aż ta mała będzie miała 😂 takze moze sie wyrobie na szczepienie w kwietniu 😂 jeszcxe chce isc zaszczepić dziewczyny na kleszczowe zapalenie mózgowe. Bo całe wakacje siedzimy nad jeziorkiem więc zawsse się boję tych kleszczy.

A to dla mnie najważniejsze ,że teraz jest zdrowy i może przyjąć szczepienie a te choróbska to tak znienacka się pojawiają że nigdy nie wiadomo kiedy zachorujesz 😅 A z tym chodzeniem to w ogóle ciekawa teoria

A czemu za wczesnie? My ze zwykłego bebilonu przeszliśmy na półspecjalistyczne i po kilku miesiacach poprosilam pediatre o przepisanie pepti, bo sie skóra bardzo pogorszyla i chcialam sprobowac diety w 100% bez mleka. Alergolog pozniej potwierdzila, ze musimy zyc bez mleka krowiego przez jakis czas.
Za wcześnie w sensie, że ma jeszcze zbyt mocna alergie. To jakie mleko teraz pije?
Mój też śpi już przeszło godzinę 😅

reklama
A to dla mnie najważniejsze ,że teraz jest zdrowy i może przyjąć szczepienie a te choróbska to tak znienacka się pojawiają że nigdy nie wiadomo kiedy zachorujesz 😅 A z tym chodzeniem to w ogóle ciekawa teoria

Za wcześnie w sensie, że ma jeszcze zbyt mocna alergie. To jakie mleko teraz pije?
Mój też śpi już przeszło godzinę 😅
Poczułam motywację 😂i umówiłam ją na szczepienie na 31 marca 😂 będę miała z głowy. I starsza idzie na kleszczowe od razu. A hania musi poczekać trochę od szczepienia

Do góry