reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Teraz bebilon pepti. Mleko bez mleka 🙈
A to bebilon pepti to na lekkie alergie u nas niestety się nie sprawdził był dalej wysypany dlatego dostał neocate, lekarze twierdzą że już lepszego mleka nie ma dla alergików. Moja mama też mówi że tam jest wszystko tylko nie mleko 🤭A ja bym mogła mu dawać takie mleczko Eco prosto od krówki no ale cóż ..... kiedyś na pewno z tego wyrośnie😉
Czajo a jak u Was sie sprawdza pepti ? Wszystko już ok z policzkami Igi? 😉
Nas dofinansowanie do żłobka nie dotyczy więc nawet nie wiedziałam 😉

reklama
Ja wiem ze może tak ciągle wałkuje tego neurologopede, ale może warto by było sprawdzić czy problem nie tkwi w buzi? Bo czasem tak jest ze cos jest przeszkodą ze dziecko nie chce jeść i ma ten odruch wymiotny przetrwały.
Byliśmy... Ale nic nie stwierdziła. Dała tylko takie łyżeczki logopedyczne którymi nie da się karmić bo dziecko się denerwuje, że za długo to trwa i w efekcie zjada 1/3 tego co normalnie...

Kuźwa, my mamy po roczku tą szczepionkę, 29.03, ledwo wyjdzie z choroby i kataru ( ja tak samo) to na nowo będzie chora po szczepieniu 😩😩😩 Wgl jak to jest z szczepienie? Wiem, że dziecko musi być zdrowe w tym dniu. Ale np. jak ma katar to też nie można szczepić?
Jak ma niewielki katar to można ale u mnie jak dziecko miało gorączkę to min 2 tygkaze odczekać ze szczepieniem a po covidzie aż miesiąc musiał być przerwy.

Jakie zupki gotujecie dziewczyny swoim dzieciom? U mnie monotonia...
Czy karmisz piersią? Czy MM?
Moja jest bardzo duża, karmię piersią i ona je bardzo małe porcje, tzn 2cm×2 cm chleba,albo trzy łyżki jakiejś kaszki, albo 1/2 słoiczka obiadku gotowego, ćwiartkę owoca, np. jabłka. To są porcje na jeden posiłek, a nie posiłek składający się z tyłu pokarmów na raz Borówek tyko może więcej zjeść, bo ok. 6. 50 ml jakiejś potrawy to max.
Ona tylko to moje mleko je chętnie.
Też się trochę martwię, ale więcej na raz jej nie wmuszę
Może u Was też mleko na razie wystarcza?

reklama
Byliśmy... Ale nic nie stwierdziła. Dała tylko takie łyżeczki logopedyczne którymi nie da się karmić bo dziecko się denerwuje, że za długo to trwa i w efekcie zjada 1/3 tego co normalnie...
Wiem, takie szpatułki treningowe, Nastka na tym się uczyła jeść. 3 tygodnie wytrzymałam ją tym karmiąc aż zmieniliśmy to na łyżeczkę.

Do góry