U mnie wskazaniem było miednicowe ułożenie dziecka i siedząc już na porodówce i czekając na cc jeszcze lekarz sugerował że przy takim ułożeniu można rodzic naturalnie, nie zdążyłam mu nic odpowiedzieć bo go zawołali do rodzącej. Kiedyś i owszem takie ułożenie kwalifikowało do sn, ale już od lat odeszli położnicy od tego typu rozwiązania porodu. Za duże niebezpieczeństwo zarówno dla matki jak i dziecka w trakcie takiego porodu.Ja tak nie uwazam cc, moze jezeli kobieta bez konkretnych wskazan chce cc i koniec. Ale jezeli cc jest dla niej i dla dziecka najbezpieczniejsze no to nie rozumiem takiej gadki . Nie wiem jak jest po cc ale po sn to jest takie szczescie po wyjsciu bobo ze masakra. Ja przy corce to lekarz cos do mnie gadal cos na mnie a ja do niego j ze moze sobie gadac co chce mnie juz nic nie urazi bylam w takim błogim stanie
reklama
Asiorekk89
Fanka BB :)
U mnie wczoraj 5tc3 tez był tylko pęcherzyk i ciałko żółte .. mój lekarz powiedział , ze ciąża jest młodsza i to się zgadza , u Ciebie może podobnie zatem głowa do góry bądźmy obie dobrej myśliWłaśnie wróciłam od lekarza i jest pęcherzyk ale jeszcze bez zarodka ..zmartwiłam się bo 6 tyg wychodzi ...dostałam luteinę dopochwowo ...boje się zrobić bety
Vingag
Mamusię, wróciłam od lekarza i... to już drugi temat, w którym żegnam sie za wcześnie. Na razie nie myślę, nie planuje i czekam, co przyniesie los. mam nadzieję że i do mnie w końcu sie uśmiechnie... Życzę wam wszystkim powodzenia, zdrowych dzieciaczków i łatwych porodow.
Marvelka89
No i niestety nadal sie to zdarza. A medycyna owszem poszla do przodu, jednak zalezy to i tak od lekarzy i nie wiadomo na kogo sie trafi. Ostatnio nawet ogladalam 2 kobiety w jednym szpitalu, przy jednym lekarzu rodzily na korytarzu. Niestety nie bylo pomocy jedne dzieciatko nie przezylo, drugie chore wiec jakos nie przemawia to do mnie ze medycyna poszla do przodu. Ja bede rozmawiala z moim lekarzem na ten temat. Zobaczymy jak sie wszystko potoczy. Nie powiem wolalabym rodzic sn wiedzialabym przynajmniej co mnie czeka.Rodzily tak kobiety od wieków owszem bo innego wyjścia nie miały. Wiele z nich nie przeżyło tego. Z czasem medycyna poszła do przodu by pomóc.
dzwoneczek8811
jedz bez łososia ja kocham sushi i krewetki i mam na nie mimo mdlosci wielka ochoteja jem domowo tylko. odstawiłam fastfoody, knajpki, cukrowe napoje, kawe. nic specjalnego.. najbardziej ubolewam nad moim kochanym sushi
Marvelka89
A lekarz co na to? Jezeli wiesz kiedy moglabyc owulacja no to sama mozesz sobie odpowiedziec czy mozliwosc jest ze ciaza jest mlodsza. Jezeli nie wiesz to jest duze prawdopodobienstwo ze ta ciaza jest mlodsza . Zalezy wszystko od owulacji.Właśnie wróciłam od lekarza i jest pęcherzyk ale jeszcze bez zarodka ..zmartwiłam się bo 6 tyg wychodzi ...dostałam luteinę dopochwowo ...boje się zrobić bety
Bardzo mi przykro a który to był tydzień?trzymaj się mocnoMamusię, wróciłam od lekarza i... to już drugi temat, w którym żegnam sie za wcześnie. Na razie nie myślę, nie planuje i czekam, co przyniesie los. mam nadzieję że i do mnie w końcu sie uśmiechnie... Życzę wam wszystkim powodzenia, zdrowych dzieciaczków i łatwych porodow.
Pracuje w szpitalu. Wiem co masz na myśli. Ale tutaj wina może być owszem lekarza, ale też niestety osoby odpowiedzialnej za zatrudnienia lekarzy. Bo jeśli na całą porodówkę jest jeden poloznik a trafiają się tak jak mówisz dwa jednocześnie porody to ciężko jest by oba ogarnal dobrze. Zawsze ktoś w tym chorym systemie ucierpi.No i niestety nadal sie to zdarza. A medycyna owszem poszla do przodu, jednak zalezy to i tak od lekarzy i nie wiadomo na kogo sie trafi. Ostatnio nawet ogladalam 2 kobiety w jednym szpitalu, przy jednym lekarzu rodzily na korytarzu. Niestety nie bylo pomocy jedne dzieciatko nie przezylo, drugie chore wiec jakos nie przemawia to do mnie ze medycyna poszla do przodu. Ja bede rozmawiala z moim lekarzem na ten temat. Zobaczymy jak sie wszystko potoczy. Nie powiem wolalabym rodzic sn wiedzialabym przynajmniej co mnie czeka.
reklama
dzwoneczek8811
chyba żadna z nich nie miała cc, ze tak mowia dla mnie cc równie ważna jak sn i wyczyn! Po sn dochodzi sie zaswyczaj szybko do siebie po cc moze to trwać dluzej takze te co mowia ze cc to nie porod tylko wydobyciny niech kiedys sporobuje cc to pogadamyNie mam pojęcia o sn dla mnie to jak bajki o smokach i księżniczkach, ale kto powiedział, że każda kobieta musi doświadczyć sn? Nikt a osłuchałam się w pracy, bo same baby, cc to żaden poród i dopiero sn to doświadczenie która powinna przeżyć każdą kobieta