reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Nie mam pojęcia o sn dla mnie to jak bajki o smokach i księżniczkach, ale kto powiedział, że każda kobieta musi doświadczyć sn? Nikt😊 a osłuchałam się w pracy, bo same baby, cc to żaden poród i dopiero sn to doświadczenie która powinna przeżyć każdą kobieta😜
Ja tak nie uwazam cc, moze jezeli kobieta bez konkretnych wskazan chce cc i koniec. Ale jezeli cc jest dla niej i dla dziecka najbezpieczniejsze no to nie rozumiem takiej gadki 😊. Nie wiem jak jest po cc ale po sn to jest takie szczescie po wyjsciu bobo ze masakra. Ja przy corce to lekarz cos do mnie gadal cos na mnie a ja do niego j ze moze sobie gadac co chce mnie juz nic nie urazi bylam w takim błogim stanie 😅😅

Ja tak nie uwazam cc, moze jezeli kobieta bez konkretnych wskazan chce cc i koniec. Ale jezeli cc jest dla niej i dla dziecka najbezpieczniejsze no to nie rozumiem takiej gadki 😊. Nie wiem jak jest po cc ale po sn to jest takie szczescie po wyjsciu bobo ze masakra. Ja przy corce to lekarz cos do mnie gadal cos na mnie a ja do niego j ze moze sobie gadac co chce mnie juz nic nie urazi bylam w takim błogim stanie 😅😅
Ja miałam 1 i 2 ze wskazań, 3 już musiała być. No i teraz też będzie cc. I ani razu to nie był mój wybór 😊

Kochane- powiedzcie mi jak zdrowo jesc w ciazy? I co jecie dobrego ? ;) Moze glupie pytanie. Ale ... z reguly nie chce mi sie jesc . Zmuszam sie bo to co ja jem , je tez fasola przeciez . :)
Bardzo staram się jeść zdrowo. Chociaż z ciążowych zachcianek to najlepiej zupka chińska by mi się marzyła [emoji6] najlepiej przyjmują mi się warzywa pokrojone w słupki i sos jogurtowy albo czosnkowy. A na obiad różne warzywne zupy. Albo krem albo zwykłe. Właśnie zjadłam z pomidorami chilli i kukurydza. Na kolację sałatki np z kaszą kus kus pomidorem cebulką i mozzarellą. I owoce. Dużo owoców. Nektarynki i czereśnie, albo borówki jako deser.

Hejka dziewczyny, mdłości nie odpuszczają a stają sie coraz gorsze... Dzis rano wzięłam premovit na mdłości, i wiecie co tak jakby troche lżej. Calkowicie nie ustaly 🙄 ale moge funkcjonowac jakos... Ktoras z was brala to na mdlosci?
ja brałam w poprzedniej ciazy i tutaj którejś z Was polecalam (przepraszam ale jeszcze Was nie zapamiętuje 🙈). Mi czasami chwilowo pomagały (przede wszystkim na poczatku) ale z czasem im cześciej brałam tym miałam wrazenie większe, ze przestają dzialac :( ale ja cała ciaze miałam mdlosci i wymioty

Ja tak nie uwazam cc, moze jezeli kobieta bez konkretnych wskazan chce cc i koniec. Ale jezeli cc jest dla niej i dla dziecka najbezpieczniejsze no to nie rozumiem takiej gadki [emoji4]. Nie wiem jak jest po cc ale po sn to jest takie szczescie po wyjsciu bobo ze masakra. Ja przy corce to lekarz cos do mnie gadal cos na mnie a ja do niego j ze moze sobie gadac co chce mnie juz nic nie urazi bylam w takim błogim stanie [emoji28][emoji28]
To samo miałam [emoji846] mega ciężki i długi poród. A jak tylko się urodził taka ulga że się śmiałam, zagadywalam wszystkich, kazałam sobie robić zdjęcia [emoji85][emoji6] położne się ze mnie śmiały... Niestety nie potrwało to długo bo komplikacje się pojawiły i u mnie i u synka i uśmiech zgasł... Ale fakt ulga po tym jak się urodzi jest nie do opisania

reklama
Do góry