reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

chyba żadna z nich nie miała cc, ze tak mowia 🙈dla mnie cc równie ważna jak sn i wyczyn! Po sn dochodzi sie zaswyczaj szybko do siebie po cc moze to trwać dluzej takze te co mowia ze cc to nie porod tylko wydobyciny niech kiedys sporobuje cc to pogadamy 😂
Patrz już ich ten zaszczyt nie kopnie bo większość w wieku mojej mamy😉 jak dla mnie czy sn czy cc to jest poród tylko dwa różne sposoby i tyle. 😊

reklama
Właśnie wróciłam od lekarza i jest pęcherzyk ale jeszcze bez zarodka ..zmartwiłam się bo 6 tyg wychodzi ...dostałam luteinę dopochwowo ...boje się zrobić bety :(
a jakie mialas długie cykle? U mnie tez ciaza młodsza ale tylko koło tygodnia. Za to poprzednia miałam prawie 2 tyg młodsza :/ ale cykle 40-42 dniowe. Nie martw sie na zapas!

Bardzo staram się jeść zdrowo. Chociaż z ciążowych zachcianek to najlepiej zupka chińska by mi się marzyła [emoji6] najlepiej przyjmują mi się warzywa pokrojone w słupki i sos jogurtowy albo czosnkowy. A na obiad różne warzywne zupy. Albo krem albo zwykłe. Właśnie zjadłam z pomidorami chilli i kukurydza. Na kolację sałatki np z kaszą kus kus pomidorem cebulką i mozzarellą. I owoce. Dużo owoców. Nektarynki i czereśnie, albo borówki jako deser.
O jaaa podziwiam 🤭. Ja staram sie jeść domowo, mysle że tak jest też dobrze. Ale nie wmusilabym w siebie tyle warzyw 🤦‍♀️. Pomidor odpada ogórek zielony też, cebula o matko na sam zapach mi słabo... Wlasnie zrobiłam sobie salatke ryż papryka kukurydza ogorek kiszony i jogurt naturalny sól pieprz do tego jakże fantastyczna konserwa 🤷‍♀️😅😅. Jeszcze na poczatku pilam koktajl ze szpinakiem jednak sie chyba przejadlam 😏 za jakis czas znowu spróbuję. Owoce tak, wchodzą dosyc dobrze natomiast warzywa ewentualnie gotowane w sosie ale na surowo niestety nie 🙄.

Nie mam pojęcia o sn dla mnie to jak bajki o smokach i księżniczkach, ale kto powiedział, że każda kobieta musi doświadczyć sn? Nikt😊 a osłuchałam się w pracy, bo same baby, cc to żaden poród i dopiero sn to doświadczenie która powinna przeżyć każdą kobieta😜
Tez to słyszałam a jak leżała ze mną jedna na sali po sn i miała razem ze mną cc to strasznie płakała że w życiu by się nie zgodziła bo ma porównanie i dla Niej to kobiety po cc są święte 😂

O jaaa podziwiam 🤭. Ja staram sie jeść domowo, mysle że tak jest też dobrze. Ale nie wmusilabym w siebie tyle warzyw 🤦‍♀️. Pomidor odpada ogórek zielony też, cebula o matko na sam zapach mi słabo... Wlasnie zrobiłam sobie salatke ryż papryka kukurydza ogorek kiszony i jogurt naturalny sól pieprz do tego jakże fantastyczna konserwa 🤷‍♀️😅😅. Jeszcze na poczatku pilam koktajl ze szpinakiem jednak sie chyba przejadlam 😏 za jakis czas znowu spróbuję. Owoce tak, wchodzą dosyc dobrze natomiast warzywa ewentualnie gotowane w sosie ale na surowo niestety nie 🙄.
Ja teraz zajadam ogórki na kanapce i wykorzystuje mój stan bo normalnie nie jadam bo nie mogę 🤦a w poprzednich tak jadłam cytrusy. Zawsze po zakupach musiałam mieć mandarynki i pomarańcze 🤣

Bardzo staram się jeść zdrowo. Chociaż z ciążowych zachcianek to najlepiej zupka chińska by mi się marzyła [emoji6] najlepiej przyjmują mi się warzywa pokrojone w słupki i sos jogurtowy albo czosnkowy. A na obiad różne warzywne zupy. Albo krem albo zwykłe. Właśnie zjadłam z pomidorami chilli i kukurydza. Na kolację sałatki np z kaszą kus kus pomidorem cebulką i mozzarellą. I owoce. Dużo owoców. Nektarynki i czereśnie, albo borówki jako deser.

@MamaTolka a liczyłaś ile zjadasz kcal? Bo produkty brzmią świetnie, ale na warzywach ciężko 'nabić' odpowiednią ilość wartości odżywczych.

reklama
Do góry