reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

chyba żadna z nich nie miała cc, ze tak mowia 🙈dla mnie cc równie ważna jak sn i wyczyn! Po sn dochodzi sie zaswyczaj szybko do siebie po cc moze to trwać dluzej takze te co mowia ze cc to nie porod tylko wydobyciny niech kiedys sporobuje cc to pogadamy 😂
Patrz już ich ten zaszczyt nie kopnie bo większość w wieku mojej mamy😉 jak dla mnie czy sn czy cc to jest poród tylko dwa różne sposoby i tyle. 😊

reklama
Właśnie wróciłam od lekarza i jest pęcherzyk ale jeszcze bez zarodka ..zmartwiłam się bo 6 tyg wychodzi ...dostałam luteinę dopochwowo ...boje się zrobić bety :(
a jakie mialas długie cykle? U mnie tez ciaza młodsza ale tylko koło tygodnia. Za to poprzednia miałam prawie 2 tyg młodsza :/ ale cykle 40-42 dniowe. Nie martw sie na zapas!

Bardzo staram się jeść zdrowo. Chociaż z ciążowych zachcianek to najlepiej zupka chińska by mi się marzyła [emoji6] najlepiej przyjmują mi się warzywa pokrojone w słupki i sos jogurtowy albo czosnkowy. A na obiad różne warzywne zupy. Albo krem albo zwykłe. Właśnie zjadłam z pomidorami chilli i kukurydza. Na kolację sałatki np z kaszą kus kus pomidorem cebulką i mozzarellą. I owoce. Dużo owoców. Nektarynki i czereśnie, albo borówki jako deser.
O jaaa podziwiam 🤭. Ja staram sie jeść domowo, mysle że tak jest też dobrze. Ale nie wmusilabym w siebie tyle warzyw 🤦‍♀️. Pomidor odpada ogórek zielony też, cebula o matko na sam zapach mi słabo... Wlasnie zrobiłam sobie salatke ryż papryka kukurydza ogorek kiszony i jogurt naturalny sól pieprz do tego jakże fantastyczna konserwa 🤷‍♀️😅😅. Jeszcze na poczatku pilam koktajl ze szpinakiem jednak sie chyba przejadlam 😏 za jakis czas znowu spróbuję. Owoce tak, wchodzą dosyc dobrze natomiast warzywa ewentualnie gotowane w sosie ale na surowo niestety nie 🙄.

Nie mam pojęcia o sn dla mnie to jak bajki o smokach i księżniczkach, ale kto powiedział, że każda kobieta musi doświadczyć sn? Nikt😊 a osłuchałam się w pracy, bo same baby, cc to żaden poród i dopiero sn to doświadczenie która powinna przeżyć każdą kobieta😜
Tez to słyszałam a jak leżała ze mną jedna na sali po sn i miała razem ze mną cc to strasznie płakała że w życiu by się nie zgodziła bo ma porównanie i dla Niej to kobiety po cc są święte 😂

O jaaa podziwiam 🤭. Ja staram sie jeść domowo, mysle że tak jest też dobrze. Ale nie wmusilabym w siebie tyle warzyw 🤦‍♀️. Pomidor odpada ogórek zielony też, cebula o matko na sam zapach mi słabo... Wlasnie zrobiłam sobie salatke ryż papryka kukurydza ogorek kiszony i jogurt naturalny sól pieprz do tego jakże fantastyczna konserwa 🤷‍♀️😅😅. Jeszcze na poczatku pilam koktajl ze szpinakiem jednak sie chyba przejadlam 😏 za jakis czas znowu spróbuję. Owoce tak, wchodzą dosyc dobrze natomiast warzywa ewentualnie gotowane w sosie ale na surowo niestety nie 🙄.
Ja teraz zajadam ogórki na kanapce i wykorzystuje mój stan bo normalnie nie jadam bo nie mogę 🤦a w poprzednich tak jadłam cytrusy. Zawsze po zakupach musiałam mieć mandarynki i pomarańcze 🤣

Bardzo staram się jeść zdrowo. Chociaż z ciążowych zachcianek to najlepiej zupka chińska by mi się marzyła [emoji6] najlepiej przyjmują mi się warzywa pokrojone w słupki i sos jogurtowy albo czosnkowy. A na obiad różne warzywne zupy. Albo krem albo zwykłe. Właśnie zjadłam z pomidorami chilli i kukurydza. Na kolację sałatki np z kaszą kus kus pomidorem cebulką i mozzarellą. I owoce. Dużo owoców. Nektarynki i czereśnie, albo borówki jako deser.

@MamaTolka a liczyłaś ile zjadasz kcal? Bo produkty brzmią świetnie, ale na warzywach ciężko 'nabić' odpowiednią ilość wartości odżywczych.

reklama
Do góry