reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

U nas dokładnie tak samo. Jedna pobudka nad ranem, biorę go do łóżka i śpimy dalej. Zdarzyły się też noce przespane. Myślę, że każde dziecko musi dojrzeć do przespanych nocy czy samodzielnego spania w łóżeczku. Są rzeczy, których nie da się nauczyć. Po prostu przychodzi taki moment, że dziecko już jest gotowe i tyle. Jasiek zasypiał wyłącznie na rękach i nagle zaczął się wyrywać jak go nosiłam wieczorem. Więc położyliśmy się razem na łóżku i tak teraz zasypia. Od kilku wieczorów jak leży na łóżku ze mną to chce wejść do swojego łóżeczka i tam się przewala.. Ostatecznie zasypia u mnie ale coś czuję że to kwestia czasu i będzie chciał u siebie. No i też jedyne karmienie wieczorne pewnie pójdzie w zapomnienie bo już zupełnie inaczej się zachowuje przy nim. Kiedyś się mega na nie cieszył i faktycznie pił z chęcią a teraz tak pije bo pije..Chyba żeby mi przykro nie było, że mi odmawia 😀 Także myślę, że każda z nas doczeka się tych przespanych nocy i będzie jeszcze tęsknić za dzieckiem we własnym łóżku😊
A mój młody już od dłuższego czasu przesypia całe nocki. Jednak ostatnio dość często się wybudza z płaczem lub jękiem i wtedy muszę chwilę po główce pogłaskać i jest ok. Jednak te pobudki coś często są ostatnio,nie wiem czy zęby czy te rehabilitacje tak przeżywa. Na szczęście śpi już u siebie w łóżeczku chociaż jak tak się budzi to chyba bym wolała aby był w moim łóżku bo bym się tak zrywać nie musiała. Jednak po epizodzie z upadkiem z łóżka boje się go w nocy zabierać do siebie🥴

reklama
A mój młody już od dłuższego czasu przesypia całe nocki. Jednak ostatnio dość często się wybudza z płaczem lub jękiem i wtedy muszę chwilę po główce pogłaskać i jest ok. Jednak te pobudki coś często są ostatnio,nie wiem czy zęby czy te rehabilitacje tak przeżywa. Na szczęście śpi już u siebie w łóżeczku chociaż jak tak się budzi to chyba bym wolała aby był w moim łóżku bo bym się tak zrywać nie musiała. Jednak po epizodzie z upadkiem z łóżka boje się go w nocy zabierać do siebie🥴
Mój spadał już 3 razy, za każdym razem przy mnie🥶, więc już się przyzwyczaiłam😉, ale jak łupnął głową w ścianę (oczywiście też przy mnie), to mam lęki jak zaczyna wariować i biega nie patrząc na nic.

Ja początkowo nie lubiłam z nim spać, ale że miał 10 pobudek to tak było łatwiej. Teraz nie wyobrażam sobie inaczej. Jak idę spać to i jego zabieram. Uwielbiam w nocy złapać za nóżkę, albo pocałować. A poza tym u mnie w łóżku śpi wszystko co żywe, więc czasami to jestem na małym skrawku i wiem, że może to i chore, niehigieniczne, ale kocham
O ja także uwielbiam z małą spać.
Też śpię tak niehigienicznie 😁
Czajo, mój synek był taki niedotykalski, wiem o co Ci chodzi.
A teraz duży chlop i nagle się przełamał, od czasu wybuchu tej nieszczęsnej wojny przytula i całuje nas- mnie i Melanię, jak często się da.

Wszystkiego najlepszego ❤❤ czekamy na zdjecia 😊
A dzisiaj nie mamy podwójnych urodzin?Czy coś pomieszałam ale chyba 16 urodziła się nam Maja i Bastek?
Wszystkiego Najlepszego dla maluszków i ich rodziców😘
Sto lat sto lat niech żyją żyją nam🤗
🎂🍰🍾
Dziękuje my za pamięć i życzenia. 😘
Lipaaa to nasz dzień i naszych maluszków 🍾🥂
Majce życzymy sto lat, zdrowia i wszelkiej pomyślności na całe życie 🎂🥳🎁

A my to jakoś uwielbiamy tego naszego szkraba w łóżku🤭 tatuś się nasluchał ,że się mały przyzwyczaji I nie wydostaniemy go z łóżka ale jak mały za długo śpi w swoim łóżeczku to mnie pyta kiedy on przyjdzie do nas albo wczoraj usnął miał go odłożyć do łóżeczka to stwierdził że zostaje u nas bo bez niego spać nie może i lepiej się śpi 🤭także już się pogubiliśmy kto z kim lubi bardziej spać 🤭😉My chyba gorzej to zniesiemy jak nie będzie chciał z nami spać 😅
To wyobraź sobie jak ja zniosę to jak Nela już nie będzie ze mną spała 🙈 Ja sobie tego na dzień dzisiejszy nie wyobrażam, ponieważ ona od urodzenia każdą noc śpi ze mną w łóżku, zawsze razem, nawet w szpitalu po urodzeniu spała ze mną na łóżku ❤️ Ani jednej nocy nie spała w swoim łóżeczku 😀

A dzisiaj nie mamy podwójnych urodzin?Czy coś pomieszałam ale chyba 16 urodziła się nam Maja i Bastek?
Wszystkiego Najlepszego dla maluszków i ich rodziców😘
Sto lat sto lat niech żyją żyją nam🤗
🎂🍰🍾
A zgadza się 😀
Wszystkiego najlepszego dla Majki i Bastka, niech rosną zdrowo i czerpią jak najwięcej radości z życia ❤️

reklama
Do góry