reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

U nas dokładnie tak samo. Jedna pobudka nad ranem, biorę go do łóżka i śpimy dalej. Zdarzyły się też noce przespane. Myślę, że każde dziecko musi dojrzeć do przespanych nocy czy samodzielnego spania w łóżeczku. Są rzeczy, których nie da się nauczyć. Po prostu przychodzi taki moment, że dziecko już jest gotowe i tyle. Jasiek zasypiał wyłącznie na rękach i nagle zaczął się wyrywać jak go nosiłam wieczorem. Więc położyliśmy się razem na łóżku i tak teraz zasypia. Od kilku wieczorów jak leży na łóżku ze mną to chce wejść do swojego łóżeczka i tam się przewala.. Ostatecznie zasypia u mnie ale coś czuję że to kwestia czasu i będzie chciał u siebie. No i też jedyne karmienie wieczorne pewnie pójdzie w zapomnienie bo już zupełnie inaczej się zachowuje przy nim. Kiedyś się mega na nie cieszył i faktycznie pił z chęcią a teraz tak pije bo pije..Chyba żeby mi przykro nie było, że mi odmawia 😀 Także myślę, że każda z nas doczeka się tych przespanych nocy i będzie jeszcze tęsknić za dzieckiem we własnym łóżku😊
A mój młody już od dłuższego czasu przesypia całe nocki. Jednak ostatnio dość często się wybudza z płaczem lub jękiem i wtedy muszę chwilę po główce pogłaskać i jest ok. Jednak te pobudki coś często są ostatnio,nie wiem czy zęby czy te rehabilitacje tak przeżywa. Na szczęście śpi już u siebie w łóżeczku chociaż jak tak się budzi to chyba bym wolała aby był w moim łóżku bo bym się tak zrywać nie musiała. Jednak po epizodzie z upadkiem z łóżka boje się go w nocy zabierać do siebie🥴

reklama
A mój młody już od dłuższego czasu przesypia całe nocki. Jednak ostatnio dość często się wybudza z płaczem lub jękiem i wtedy muszę chwilę po główce pogłaskać i jest ok. Jednak te pobudki coś często są ostatnio,nie wiem czy zęby czy te rehabilitacje tak przeżywa. Na szczęście śpi już u siebie w łóżeczku chociaż jak tak się budzi to chyba bym wolała aby był w moim łóżku bo bym się tak zrywać nie musiała. Jednak po epizodzie z upadkiem z łóżka boje się go w nocy zabierać do siebie🥴
Mój spadał już 3 razy, za każdym razem przy mnie🥶, więc już się przyzwyczaiłam😉, ale jak łupnął głową w ścianę (oczywiście też przy mnie), to mam lęki jak zaczyna wariować i biega nie patrząc na nic.

Ja początkowo nie lubiłam z nim spać, ale że miał 10 pobudek to tak było łatwiej. Teraz nie wyobrażam sobie inaczej. Jak idę spać to i jego zabieram. Uwielbiam w nocy złapać za nóżkę, albo pocałować. A poza tym u mnie w łóżku śpi wszystko co żywe, więc czasami to jestem na małym skrawku i wiem, że może to i chore, niehigieniczne, ale kocham
O ja także uwielbiam z małą spać.
Też śpię tak niehigienicznie 😁
Czajo, mój synek był taki niedotykalski, wiem o co Ci chodzi.
A teraz duży chlop i nagle się przełamał, od czasu wybuchu tej nieszczęsnej wojny przytula i całuje nas- mnie i Melanię, jak często się da.

Wszystkiego najlepszego ❤❤ czekamy na zdjecia 😊
A dzisiaj nie mamy podwójnych urodzin?Czy coś pomieszałam ale chyba 16 urodziła się nam Maja i Bastek?
Wszystkiego Najlepszego dla maluszków i ich rodziców😘
Sto lat sto lat niech żyją żyją nam🤗
🎂🍰🍾
Dziękuje my za pamięć i życzenia. 😘
Lipaaa to nasz dzień i naszych maluszków 🍾🥂
Majce życzymy sto lat, zdrowia i wszelkiej pomyślności na całe życie 🎂🥳🎁

A my to jakoś uwielbiamy tego naszego szkraba w łóżku🤭 tatuś się nasluchał ,że się mały przyzwyczaji I nie wydostaniemy go z łóżka ale jak mały za długo śpi w swoim łóżeczku to mnie pyta kiedy on przyjdzie do nas albo wczoraj usnął miał go odłożyć do łóżeczka to stwierdził że zostaje u nas bo bez niego spać nie może i lepiej się śpi 🤭także już się pogubiliśmy kto z kim lubi bardziej spać 🤭😉My chyba gorzej to zniesiemy jak nie będzie chciał z nami spać 😅
To wyobraź sobie jak ja zniosę to jak Nela już nie będzie ze mną spała 🙈 Ja sobie tego na dzień dzisiejszy nie wyobrażam, ponieważ ona od urodzenia każdą noc śpi ze mną w łóżku, zawsze razem, nawet w szpitalu po urodzeniu spała ze mną na łóżku ❤️ Ani jednej nocy nie spała w swoim łóżeczku 😀

A dzisiaj nie mamy podwójnych urodzin?Czy coś pomieszałam ale chyba 16 urodziła się nam Maja i Bastek?
Wszystkiego Najlepszego dla maluszków i ich rodziców😘
Sto lat sto lat niech żyją żyją nam🤗
🎂🍰🍾
A zgadza się 😀
Wszystkiego najlepszego dla Majki i Bastka, niech rosną zdrowo i czerpią jak najwięcej radości z życia ❤️

reklama
Do góry