reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Moja też dlatego wylądowała u mnie w łóżku...bo stałam pół nocy nad łóżeczkiem bo pobudki były co 15 min jak szły zęby.
I tak się zarzekałam , że nie będzie z nami spać...no to śpi już od października🤣
Ja też bym z chęcią spała z psem ale mój mąż absolutnie się nie zgadza bo inny rodzaj wychowania u niego bo pies służył za robienie hałasu na podwórku ale z drugiej strony cieszę się , że tak nauczył psa bo nie mam tony sierści w łóżku codziennie:)

No to jest nadzieja , że za 17 lat zacznie się przytulać:)Żarcik bo nie chce aby powodem była wojna...myślę, że jako dziewczynka szybciej się przekona , że tulaski są jak najbardziej fajne:)Bo wiadomo jak chłopak osiągnie już dany wiek to "obora' tulić się do mamy:)

Ach te oczy....ach te włosy...wzdycham ja 38 letnia stara baba:)Ale jakby Iga tylko "kumała czaczę" to pewnie robiłaby to co matka🥰
Jeszcze raz najlepszego dla Bastianka i rodziców😘
Czajo, uczepię się Twojego " stara baba" 🤣🤣🤣
Jaka "stara"?
To ja już w grobie leżę chyba 😆
Jesteś 8 lat młodsza odemnie 🤣
...a tak, byliśmy dziś na placu zabaw, u nas nowe osiedle to dzieciaczkow bardzo dużo i serio dziwnie staro się czułam, mimo iż, dziecko moje było najmłodsze 😉
Na wywiadówki to Medarda będziemy wysyłać 😂

reklama
Hej dziewczyny. Czytam was caly czas ale nie mam czasu na odpisywanie. Dużo pracy w pracy, w domu, padam wieczorami, bo mąż w służbie ojczyznie codziennie do 20.00 pracuje a i jeszcze w weekend po 12h. Mam nadzieję,
że to się niedługo skonczy. Weszłam na chwile życzyć wszystkim marcowym dzieciaczkom szczęśliwego dzieciństwa, tym co już są po roczku i tym co dopiero będą świętować🥳🥳🥳 my musimy przełożyć urodzinki bo jesteśmy na kwarantannie, ale nic nam nie jest, ja i Domi miałyśmy lekką temp.przez 3 dni i postanowilam zrobić test,żeby nie pchać małej na różne badania. No i zonk🤪 urodziny przełożone.
MaM - cieszą mnie sukcesy nocniczkowe Melanii👍👍👍Fabryczna - świetny piesek 🥰 odezwę się za jakiś czas🖐🖐🖐

Spanie w nocy łóżeczko vs łóżko rodziców - Tomek śpi od początku w swoim łóżeczku, bo raz że chcieliśmy z mężem walczyć o to minimum prywatności/intymności, bo wiedzieliśmy, że długo będzie z nami w sypialni, więc niech chociaż nie zabiera nam łóżka, a dwa, że mamy składane wyro i 2 matwrace ze szczeliną pomiędzy i w trójkę jest nam niewygodnie. Podczas chorób mały śpi z nami, bo budzę się co chwilka i tak mi łatwiej, czuję się pewniej.
Ostatnio był problem, bo Tomek nie chciał zasypiac w swoim szczebelkowym łóżeczku, wiec szybko postanowilismy kupic łozeczko podłogowe z barierkami i na tyle duze, by dalo sie z nim polozyc na czas usypiania. Pomoglo. Przesypia noce, cieszy sie z łożeczka, lubi w nim byc, wie gdzie szukac bidonu z wodą, z rana lubi przeglądać w nim swoje ksiazeczki.

Sucha skóra, czerwone plackowate zmiany - dzisiaj bylismy u alergolożki i okazuje się, ze Tomek jeat alergikiem wziewnym. Gdyby byl uczulony na bmk to rewelacje bylyby od strony ukladu pokarmowego. Punkty przemawiające za alergią wziewną to:
- zmiany na skorze i swiąd, ktore zdiagnozowala jako AZS,
- rozszerzanie diety bylo bez zarzutów,
- ja jestem wziewną alergiczką (roztocza, pylki drzew i traw) choc juz mam slabe objawy, ale jednak w mlodszym wieku byly mocniejsze
- samo odstawienie mleka i przejscie na mleko pepti nie przynioslo poprawy skóry,
- dotychczasowe maści od pediatry nie działały,
- mega nasilenie problemow skornych + brzydka skora i placki na twarzy, ktore pojawily sie miesiac temu idealnie zbiegaja sie z chwila rozpoczecia pylenia leszczyny.

Na mleku pepti i tak zostajemy i nadal mamy unikac mleka w pokarmach stalych, bo ono nasila objawy alergiczne nawet jesli powodem jest czynnik wziewny. Tak samo dzialaja cytrusy.

Dostalismy krem robiony na wyleczenie zmian i 2 syropy, jeden ma pic do odwolania, a drugi bedzie wlaczany dodatkowo tylko jak bedzie wyjatkowa masakra z objawami. Masakra jest teraz, wiec od razu zaczelismy od dawki-petardy.

Sucha skóra, czerwone plackowate zmiany - dzisiaj bylismy u alergolożki i okazuje się, ze Tomek jeat alergikiem wziewnym. Gdyby byl uczulony na bmk to rewelacje bylyby od strony ukladu pokarmowego. Punkty przemawiające za alergią wziewną to:
- zmiany na skorze i swiąd, ktore zdiagnozowala jako AZS,
- rozszerzanie diety bylo bez zarzutów,
- ja jestem wziewną alergiczką (roztocza, pylki drzew i traw) choc juz mam slabe objawy, ale jednak w mlodszym wieku byly mocniejsze
- samo odstawienie mleka i przejscie na mleko pepti nie przynioslo poprawy skóry,
- dotychczasowe maści od pediatry nie działały,
- mega nasilenie problemow skornych + brzydka skora i placki na twarzy, ktore pojawily sie miesiac temu idealnie zbiegaja sie z chwila rozpoczecia pylenia leszczyny.

Na mleku pepti i tak zostajemy i nadal mamy unikac mleka w pokarmach stalych, bo ono nasila objawy alergiczne nawet jesli powodem jest czynnik wziewny. Tak samo dzialaja cytrusy.

Dostalismy krem robiony na wyleczenie zmian i 2 syropy, jeden ma pic do odwolania, a drugi bedzie wlaczany dodatkowo tylko jak bedzie wyjatkowa masakra z objawami. Masakra jest teraz, wiec od razu zaczelismy od dawki-petardy.
Dużo ciekawych informacji.
To jesteśmy w jednym klubie ( niestety ).
Dobrze, że wiesz już jak działać.

A dzisiaj nie mamy podwójnych urodzin?Czy coś pomieszałam ale chyba 16 urodziła się nam Maja i Bastek?
Wszystkiego Najlepszego dla maluszków i ich rodziców😘
Sto lat sto lat niech żyją żyją nam🤗
🎂🍰🍾

Wszystkiego najlepszego ❤❤ czekamy na zdjecia 😊

Dziękuje my za pamięć i życzenia. 😘
Lipaaa to nasz dzień i naszych maluszków 🍾🥂
Majce życzymy sto lat, zdrowia i wszelkiej pomyślności na całe życie 🎂🥳🎁

A zgadza się 😀
Wszystkiego najlepszego dla Majki i Bastka, niech rosną zdrowo i czerpią jak najwięcej radości z życia ❤️

Matko jaki on jest słodki 😍❤️
A te włosy ma cudne, takie gęste i długie 😀 dłuższe od Neli 😁
Jeszcze raz 100 lat Bastianku 😘

Wszystkiego najlepszego dla maluchów. 💯🎂. Cudowna czuprynka🥰

Wszystkiego najlepszego dla naszych solenizantów 🎉🎂 Dużo uśmiechu i radości 🤗
Dziękuję dziewczyny za wszystkie życzenia!!!

@Niedługo mama gratulacje!!!! Mnie przepelnia dziś wzruszenie ❤❤❤

Zdecydowanie za szybko usunęłaś zdjęcie synka, też chciałabym zobaczyć 🙏🙏🙏

Hehe ale przynajmniej masz kogo posłać na te wywiadówki a u mnie będzie ,że babcia przyszła🤣
Liczę , że będą wywiadówki online...Żarcik oczywiście:)
Przecież my "młode dupy' jesteśmy..gdzie tam nam do "starych bab" czy "grobów":)
I trzymaj się tych "młodych dupeczek" następnym razem będąc na placu zabaw bo uwierz mi , że nie jeden tatusiek pewnie zawiesił by oko na mamusi Melanii:)
Ta "stara baba' było w kontekście Bastianka bo on ma roczek a ja 38 więc jestem dla niego staruszką i nie mam co "podchodów' robić aby patrzeć w te cudne oczka:)
Hehe to my rówieśniczki 🤩
Dziękujemy za życzenia i urocze komplementy matka pęka z dumy😁😘

reklama
Do góry