reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Moja też dlatego wylądowała u mnie w łóżku...bo stałam pół nocy nad łóżeczkiem bo pobudki były co 15 min jak szły zęby.
I tak się zarzekałam , że nie będzie z nami spać...no to śpi już od października🤣
Ja też bym z chęcią spała z psem ale mój mąż absolutnie się nie zgadza bo inny rodzaj wychowania u niego bo pies służył za robienie hałasu na podwórku ale z drugiej strony cieszę się , że tak nauczył psa bo nie mam tony sierści w łóżku codziennie:)

No to jest nadzieja , że za 17 lat zacznie się przytulać:)Żarcik bo nie chce aby powodem była wojna...myślę, że jako dziewczynka szybciej się przekona , że tulaski są jak najbardziej fajne:)Bo wiadomo jak chłopak osiągnie już dany wiek to "obora' tulić się do mamy:)

Ach te oczy....ach te włosy...wzdycham ja 38 letnia stara baba:)Ale jakby Iga tylko "kumała czaczę" to pewnie robiłaby to co matka🥰
Jeszcze raz najlepszego dla Bastianka i rodziców😘
Czajo, uczepię się Twojego " stara baba" 🤣🤣🤣
Jaka "stara"?
To ja już w grobie leżę chyba 😆
Jesteś 8 lat młodsza odemnie 🤣
...a tak, byliśmy dziś na placu zabaw, u nas nowe osiedle to dzieciaczkow bardzo dużo i serio dziwnie staro się czułam, mimo iż, dziecko moje było najmłodsze 😉
Na wywiadówki to Medarda będziemy wysyłać 😂

reklama
Hej dziewczyny. Czytam was caly czas ale nie mam czasu na odpisywanie. Dużo pracy w pracy, w domu, padam wieczorami, bo mąż w służbie ojczyznie codziennie do 20.00 pracuje a i jeszcze w weekend po 12h. Mam nadzieję,
że to się niedługo skonczy. Weszłam na chwile życzyć wszystkim marcowym dzieciaczkom szczęśliwego dzieciństwa, tym co już są po roczku i tym co dopiero będą świętować🥳🥳🥳 my musimy przełożyć urodzinki bo jesteśmy na kwarantannie, ale nic nam nie jest, ja i Domi miałyśmy lekką temp.przez 3 dni i postanowilam zrobić test,żeby nie pchać małej na różne badania. No i zonk🤪 urodziny przełożone.
MaM - cieszą mnie sukcesy nocniczkowe Melanii👍👍👍Fabryczna - świetny piesek 🥰 odezwę się za jakiś czas🖐🖐🖐

Spanie w nocy łóżeczko vs łóżko rodziców - Tomek śpi od początku w swoim łóżeczku, bo raz że chcieliśmy z mężem walczyć o to minimum prywatności/intymności, bo wiedzieliśmy, że długo będzie z nami w sypialni, więc niech chociaż nie zabiera nam łóżka, a dwa, że mamy składane wyro i 2 matwrace ze szczeliną pomiędzy i w trójkę jest nam niewygodnie. Podczas chorób mały śpi z nami, bo budzę się co chwilka i tak mi łatwiej, czuję się pewniej.
Ostatnio był problem, bo Tomek nie chciał zasypiac w swoim szczebelkowym łóżeczku, wiec szybko postanowilismy kupic łozeczko podłogowe z barierkami i na tyle duze, by dalo sie z nim polozyc na czas usypiania. Pomoglo. Przesypia noce, cieszy sie z łożeczka, lubi w nim byc, wie gdzie szukac bidonu z wodą, z rana lubi przeglądać w nim swoje ksiazeczki.

Sucha skóra, czerwone plackowate zmiany - dzisiaj bylismy u alergolożki i okazuje się, ze Tomek jeat alergikiem wziewnym. Gdyby byl uczulony na bmk to rewelacje bylyby od strony ukladu pokarmowego. Punkty przemawiające za alergią wziewną to:
- zmiany na skorze i swiąd, ktore zdiagnozowala jako AZS,
- rozszerzanie diety bylo bez zarzutów,
- ja jestem wziewną alergiczką (roztocza, pylki drzew i traw) choc juz mam slabe objawy, ale jednak w mlodszym wieku byly mocniejsze
- samo odstawienie mleka i przejscie na mleko pepti nie przynioslo poprawy skóry,
- dotychczasowe maści od pediatry nie działały,
- mega nasilenie problemow skornych + brzydka skora i placki na twarzy, ktore pojawily sie miesiac temu idealnie zbiegaja sie z chwila rozpoczecia pylenia leszczyny.

Na mleku pepti i tak zostajemy i nadal mamy unikac mleka w pokarmach stalych, bo ono nasila objawy alergiczne nawet jesli powodem jest czynnik wziewny. Tak samo dzialaja cytrusy.

Dostalismy krem robiony na wyleczenie zmian i 2 syropy, jeden ma pic do odwolania, a drugi bedzie wlaczany dodatkowo tylko jak bedzie wyjatkowa masakra z objawami. Masakra jest teraz, wiec od razu zaczelismy od dawki-petardy.

Sucha skóra, czerwone plackowate zmiany - dzisiaj bylismy u alergolożki i okazuje się, ze Tomek jeat alergikiem wziewnym. Gdyby byl uczulony na bmk to rewelacje bylyby od strony ukladu pokarmowego. Punkty przemawiające za alergią wziewną to:
- zmiany na skorze i swiąd, ktore zdiagnozowala jako AZS,
- rozszerzanie diety bylo bez zarzutów,
- ja jestem wziewną alergiczką (roztocza, pylki drzew i traw) choc juz mam slabe objawy, ale jednak w mlodszym wieku byly mocniejsze
- samo odstawienie mleka i przejscie na mleko pepti nie przynioslo poprawy skóry,
- dotychczasowe maści od pediatry nie działały,
- mega nasilenie problemow skornych + brzydka skora i placki na twarzy, ktore pojawily sie miesiac temu idealnie zbiegaja sie z chwila rozpoczecia pylenia leszczyny.

Na mleku pepti i tak zostajemy i nadal mamy unikac mleka w pokarmach stalych, bo ono nasila objawy alergiczne nawet jesli powodem jest czynnik wziewny. Tak samo dzialaja cytrusy.

Dostalismy krem robiony na wyleczenie zmian i 2 syropy, jeden ma pic do odwolania, a drugi bedzie wlaczany dodatkowo tylko jak bedzie wyjatkowa masakra z objawami. Masakra jest teraz, wiec od razu zaczelismy od dawki-petardy.
Dużo ciekawych informacji.
To jesteśmy w jednym klubie ( niestety ).
Dobrze, że wiesz już jak działać.

A dzisiaj nie mamy podwójnych urodzin?Czy coś pomieszałam ale chyba 16 urodziła się nam Maja i Bastek?
Wszystkiego Najlepszego dla maluszków i ich rodziców😘
Sto lat sto lat niech żyją żyją nam🤗
🎂🍰🍾

Wszystkiego najlepszego ❤❤ czekamy na zdjecia 😊

Dziękuje my za pamięć i życzenia. 😘
Lipaaa to nasz dzień i naszych maluszków 🍾🥂
Majce życzymy sto lat, zdrowia i wszelkiej pomyślności na całe życie 🎂🥳🎁

A zgadza się 😀
Wszystkiego najlepszego dla Majki i Bastka, niech rosną zdrowo i czerpią jak najwięcej radości z życia ❤️

Matko jaki on jest słodki 😍❤️
A te włosy ma cudne, takie gęste i długie 😀 dłuższe od Neli 😁
Jeszcze raz 100 lat Bastianku 😘

Wszystkiego najlepszego dla maluchów. 💯🎂. Cudowna czuprynka🥰

Wszystkiego najlepszego dla naszych solenizantów 🎉🎂 Dużo uśmiechu i radości 🤗
Dziękuję dziewczyny za wszystkie życzenia!!!

@Niedługo mama gratulacje!!!! Mnie przepelnia dziś wzruszenie ❤❤❤

Zdecydowanie za szybko usunęłaś zdjęcie synka, też chciałabym zobaczyć 🙏🙏🙏

Hehe ale przynajmniej masz kogo posłać na te wywiadówki a u mnie będzie ,że babcia przyszła🤣
Liczę , że będą wywiadówki online...Żarcik oczywiście:)
Przecież my "młode dupy' jesteśmy..gdzie tam nam do "starych bab" czy "grobów":)
I trzymaj się tych "młodych dupeczek" następnym razem będąc na placu zabaw bo uwierz mi , że nie jeden tatusiek pewnie zawiesił by oko na mamusi Melanii:)
Ta "stara baba' było w kontekście Bastianka bo on ma roczek a ja 38 więc jestem dla niego staruszką i nie mam co "podchodów' robić aby patrzeć w te cudne oczka:)
Hehe to my rówieśniczki 🤩
Dziękujemy za życzenia i urocze komplementy matka pęka z dumy😁😘

reklama
Do góry