reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

U mnie to drugie dziecko ale też jaram się wszystkimi nowymi postępami i tym jak bardzo dziecko potrafi zaskoczyć. Ostatnio pytałam gdzie jest bóbr w książeczce to młody najpierw odsłonił okienko z bobrem a zaraz potem poszedł po zabawkę bobra więc też byłam w szoku ile taki maluch już rozumie 😁 Tak samo jak pokazuję słoneczko w książeczce a on od razu oczka mruży tak jakby go raziło. Dużo jest takich rzeczy i mam wrażenie, że dzieci rozumieją o wiele więcej niż nam się nawet wydaje 🙂
Też jestem zdania, że rozumieją duuuzo więcej :)
Może Pamiętacie Dziewczyny naszą dyskusję o fotelikach kiedyś i o tym , że moja tak strasznie płacze w podróży i w wózku, że ją w aucie wyjmuję i rzadko używam wózka tylko noszę w chuście.
Teraz po skończeniu roczku okazuje się, że ona ma jednak bardzo silną chorobę lokomocyjną. To już trzecią jazda autem, gdy nam wymiotuje :( jak się tylko zatrzymam i wyjmę na powietrze to jest zdrowa i wesoła, a aucie robi się blada i niestety wymiotuje.
Muszę trraz poszukać rad co robić w podróży w przypadku tak małego dziecka.
O matko, współczuję 😕

reklama
Może Pamiętacie Dziewczyny naszą dyskusję o fotelikach kiedyś i o tym , że moja tak strasznie płacze w podróży i w wózku, że ją w aucie wyjmuję i rzadko używam wózka tylko noszę w chuście.
Teraz po skończeniu roczku okazuje się, że ona ma jednak bardzo silną chorobę lokomocyjną. To już trzecią jazda autem, gdy nam wymiotuje :( jak się tylko zatrzymam i wyjmę na powietrze to jest zdrowa i wesoła, a aucie robi się blada i niestety wymiotuje.
Na leki jest pewnie za mała jeszcze, może lekarz ci coś poradzi. U mojego starszaka bardzo pomagały takie specjalne bransoletki, które niby masowały punkty na nadgarstkach co miało łagodzić mdłości. Nie wierzyłam w to ale u nas się sprawdziło więc może warto spróbować 🤔

Coś takiego :

No, my już po roczku...zrobiliśmy imprezę tydzień wcześniej z uwagi na urlop mojego taty, bo za tydzień mógłby być niedostępny.
Wszystko poszło super, ale szkoda mi tylko, że Tomek był mega poważny od początku do końca, bo dużo ludzi, obce miejsce i szum, gwar, hałas...normalnie to gaduła i chichracz, a tu się ani słowem nie odezwał, no ale to tylko dziecko, w dodatku malusie jeszcze 😕
Tort wklejam poniżej, świeczka mogła być niższa, ale Pani kelnerka nie podcięła, trudno 😊
Z prezentów Tomek dostał: przepiękny basen w jeże z piłkami szaro-przezroczysto-złotymi, rowerek spacerowy z kinderkrafta, drewnianą kolorową karę, drewnianą piaskownicę z daszkiem, drewniany pociąg-klocki, sztućce w pudełku z dedykacją, album i trochę drobiazgów 😊 jest tego trochę, bo rodzina duża, ale bardzo jestem zadowolona z prezentów, bo wszystkie są przemyślane i trafione, nawet te drobiazgi 😁

Śliczny torcik!!!
Życzenia będą za kilka dni ale wez wrzuc fotkę tej kary 😉

U nas w piątek było szczepienie i bilans, mała ma 76cm i waży 8800g, lekarz mówi, że bardzo dobrze rozwinięta motoryka i ogólnie jest "gut gebaut" 😁

Powiem Wam, że nie mogę uwierzyć w te wszystkie postępy mojej córeczki...
Ona już nie chodzi, teraz biega.. najlepiej wychodzi jej to, gdy nie mam pampersa 🤭
Niby takie małe rzeczy ale dla mnie to ogromne wydarzenia !

Wczoraj wieszałam pranie i do tego, że mała podaje mi każda rzecz już przywykłam ale taka sytuacja... mąż bierze z kosza większe rzeczy i mówi, że powiesi na grzejniku..na co ja: nie zapomnij strzepnąć przed powieszeniem! i w tym momencie dziecko wyrywa mi mokra bluzeczkę, która przed chwilką mi podała i zaczyna strzepywać 😅 a potem każda kolejna rzecz... przejedzie auto na ulicy (u nas dość rzadko, bo wioska) a ona "brrrrruuu" 😊 ... pytam jej czy chce siusiu? Młoda drepta do łazienki i pokazuje nocnik. Gdy pytam czy chce e e to najczęściej mówi 'nie' 😁 Pytam chcesz mniam mniam, odpowiada mniam mniam! Dziś leżała na kocyku i mąż położył stopę na kocyk to zaczęła mu odpychac mówiąc 'nie'... uciekałam jej ostatnio i bawiłyśmy się w chowanego, raz przez dłuższą chwilę nie mogła mnie znaleźć i zaczęła głośno nawoływać maaammma 🙂 mówi mmm jak widzi krowę, ia ia ia jak widzi konia a piesek robi bu bu bu (mój bokser tak właśnie szczeka) albo jak ma faze na buziaki to wszyscy dostają, misie, obrazki, ja z tatusiem a nawet pies. Jak gadam z mamą na video i zamierzamy sie rozlaczyć, to dotąd zajęte czymś dziecko na słyszane w tle słowa 'dobra, konczymy' zaczyna machac papa...
Dziewczyny, które mają więcej dzieci to już pewnie nie dostrzegają takich drobnostek albo moze śmieją się z takich przewrażliwionych jak ja ale... wierzę, że przy pierwszym maluszku też się tym wszystkim tak jarały 😁😁😁

Moje drugie i ciągle się jaram 😂
Ale rozwija się zupełnie inaczej niż starsza córka, ma zupełnie inne zainteresowania niż ona i zupełnie inny charakter. Naprawdę widać ile znaczą geny 😂

Śliczny torcik!!!
Życzenia będą za kilka dni ale wez wrzuc fotkę tej kary 😉

Moje drugie i ciągle się jaram 😂
Ale rozwija się zupełnie inaczej niż starsza córka, ma zupełnie inne zainteresowania niż ona i zupełnie inny charakter. Naprawdę widać ile znaczą geny 😂
Kara robi poruszenie widze 😂 może ten wozek jakos inaczej sie nazywa, ale u nas własnje kara. Idealne wozidełko po ogródku wkoło domu na wsi.

Miło, że tort Wam się podoba, wypatrzyłam taki wzór kilka lat temu na necie i tak mi zapadł w pamięć, że go odgrzebałam 😁

Załączniki

• 20220313_221735_compress85.jpg
    20220313_221735_compress85.jpg
    814,6 KB · Wyświetleń: 66
U nas w piątek było szczepienie i bilans, mała ma 76cm i waży 8800g, lekarz mówi, że bardzo dobrze rozwinięta motoryka i ogólnie jest "gut gebaut" 😁

Powiem Wam, że nie mogę uwierzyć w te wszystkie postępy mojej córeczki...
Ona już nie chodzi, teraz biega.. najlepiej wychodzi jej to, gdy nie mam pampersa 🤭
Niby takie małe rzeczy ale dla mnie to ogromne wydarzenia !

Wczoraj wieszałam pranie i do tego, że mała podaje mi każda rzecz już przywykłam ale taka sytuacja... mąż bierze z kosza większe rzeczy i mówi, że powiesi na grzejniku..na co ja: nie zapomnij strzepnąć przed powieszeniem! i w tym momencie dziecko wyrywa mi mokra bluzeczkę, która przed chwilką mi podała i zaczyna strzepywać 😅 a potem każda kolejna rzecz... przejedzie auto na ulicy (u nas dość rzadko, bo wioska) a ona "brrrrruuu" 😊 ... pytam jej czy chce siusiu? Młoda drepta do łazienki i pokazuje nocnik. Gdy pytam czy chce e e to najczęściej mówi 'nie' 😁 Pytam chcesz mniam mniam, odpowiada mniam mniam! Dziś leżała na kocyku i mąż położył stopę na kocyk to zaczęła mu odpychac mówiąc 'nie'... uciekałam jej ostatnio i bawiłyśmy się w chowanego, raz przez dłuższą chwilę nie mogła mnie znaleźć i zaczęła głośno nawoływać maaammma 🙂 mówi mmm jak widzi krowę, ia ia ia jak widzi konia a piesek robi bu bu bu (mój bokser tak właśnie szczeka) albo jak ma faze na buziaki to wszyscy dostają, misie, obrazki, ja z tatusiem a nawet pies. Jak gadam z mamą na video i zamierzamy sie rozlaczyć, to dotąd zajęte czymś dziecko na słyszane w tle słowa 'dobra, konczymy' zaczyna machac papa...
Dziewczyny, które mają więcej dzieci to już pewnie nie dostrzegają takich drobnostek albo moze śmieją się z takich przewrażliwionych jak ja ale... wierzę, że przy pierwszym maluszku też się tym wszystkim tak jarały 😁😁😁
U nas doszło słowo "alo" na halo jak się bawi telefonem zabawkowym i udaje że do kogoś dzwoni, "diedi" to dzieci. Na każdy obrazek pokazuje z dzieciakami i tylko słyszę "diedi" a Nastka dzieciaki uwielbia. Męczy swojego kuzyna jak nie wiem co 😂. I już czasem usłyszę słowo mama, więc są postępy. Dziś zauważyłam ich dość sporo.

Ja też się wszystkim jaram :D nawet tupanie nogami jest słodkie :D i pokazywanie paluszkiem ptaków, i robienie akuku, a jak zjada całego placka że nie ma co z podłogi zbierać to taka szczęśliwa jestem :D trzeba celebrować takie małe chwile szczęścia, ani się obejrzymy a zaczną papieroski palić :D
Byle nie fajki. Chyba będziemy z mężem na okrągło młodej powtarzać żeby nie paliła bo jest to paskudny nałóg (Oby dwoje nie palimy, mąż kilka lat a ja już 2 lata).

A kiedyś o tym wspominałam , że może się okazać że nasze dzieci mają najnormalniej chorobę lokomocyjną.
Ja gdzieś kiedyś słyszałam ale nie testowałam , żeby zakleić pępek plasterkiem:)
Więc tyle mogę podpowiedzieć, warto spróbować.
Biedna Melania i biedna Ty...bo ona się umęczy i Ty niestety też...3majcie się dziewczyny😗
Pępek plasterkiem? Ależ to musi wkurw*@^%co ciągnąć za skórę...może to jest klucz do sukcesu, nie skupiasz się, że Ci niedobrze 😂

reklama
Kara robi poruszenie widze 😂 może ten wozek jakos inaczej sie nazywa, ale u nas własnje kara. Idealne wozidełko po ogródku wkoło domu na wsi.

Miło, że tort Wam się podoba, wypatrzyłam taki wzór kilka lat temu na necie i tak mi zapadł w pamięć, że go odgrzebałam 😁

Zajebiste... A dwoje tam wlizie? 🤔

Szukam inspiracji na roczek Bartusia, to mi się podoba 😁

Do góry