reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Dwa tyg temu pisałam , że czasy jak przy mleku zasypiała odeszły niestety w zapomnienie....
Na drzemkę jedną jedyną w ciągu dnia podejmuję próbę między 11:30-12 jak wstanie w okolicach 7 rano...daje mleko i wsadzam do wózka i bujam lub chodzę żeby poszła w kimę:)
Nie raz też kończy się awanturą to...ale na szczęście niezbyt często...

Moja nie tupta ale popatrzę bo takie rady są na wagę złota:)Zrobię rozeznanie na zaś:)

Dzięki:)

Kurczę to przekichane...powodzenia podczas rozmowy...aby wszystko poszło po Twojej myśli...😘

No to jak Antkowi wyszła 3 to muszę patrzeć u swojej...bo ona tak zaraz po nim dostawała nowego nabytku w buzi....
Ślini się jak szalona...więc pierwszy zwiastun jest:)

Super...dzięki:)
Jestem już po rozmowie i wracam do pracy od września. Do 10.06 mam urlop, później do 31.08 będę na wychowawczym i od 1.09 na cały etat. Zrezygnowałam z pół etatu bo to by wyglądało tak że bym do pracy chodziła codziennie na kilka godzin. Decyzja zapadła, jeden kamień z serca, a teraz muszę szukać kogoś do opieki, mam jeszcze czas więc chyba znajdę 😊

reklama
Ja idę dzisiaj rozmawiać z dyrekcją. Ja pracuję w przedszkolu i wstępnie miałam plany iść na zdrowotny albo jak nie dostanę to na wychowawczy bo nie mam z kim go zostawić, ale dowiedziałam się, że będą ograniczenia w przyjmowaniu dzieci do przedszkola, redukcja oddziałów bo musimy jako placówka opuścić dodatkowy budynek i trochę mam teraz dylemat, żebym po roku kolejnym miała do czego wracać 🤔 i teraz głowa pełna myśli. Jest jeszcze opcja iść na pół etatu, tylko teraz się zastanawiam czy jest sens bawić się w to jak i tak idąc na pół etatu muszę kogoś szukać do niego albo gdzieś go dać. Kurde wkurzają mnie te ciągłe dylematy, decyzje🙉🙈
To faktycznie trudna decyzja, pomyślnej rozmowy😉
Mi też by najlepiej pasowało wrócić na pół etatu niestety w moim przypadku to kompletnie mija sie z celem I rezygnuje póki co z pracy , nie wiem na ile może rok albo dwa🤔

Dwa tyg temu pisałam , że czasy jak przy mleku zasypiała odeszły niestety w zapomnienie....
Na drzemkę jedną jedyną w ciągu dnia podejmuję próbę między 11:30-12 jak wstanie w okolicach 7 rano...daje mleko i wsadzam do wózka i bujam lub chodzę żeby poszła w kimę:)
Nie raz też kończy się awanturą to...ale na szczęście niezbyt często...

Moja nie tupta ale popatrzę bo takie rady są na wagę złota:)Zrobię rozeznanie na zaś:)

Dzięki:)

Kurczę to przekichane...powodzenia podczas rozmowy...aby wszystko poszło po Twojej myśli...😘

No to jak Antkowi wyszła 3 to muszę patrzeć u swojej...bo ona tak zaraz po nim dostawała nowego nabytku w buzi....
Ślini się jak szalona...więc pierwszy zwiastun jest:)

Super...dzięki:)
Odpukać dziś usnął😉ale też wstał wcześniej, no tak właśnie wszystko u nas wskazuje że jakaś przemiana w kwestii spania nam się szykuje🤔
A zabierasz Igę do łóżka w nocy?

Igunia śpi cały czas ze mną na materacu w sypialni:)
Ale już ma łóżko zamówione i jak tylko przyjdzie to ląduje w swoim a ja pewnie obok niej na ziemii🤣
Jakie zamówiłaś? Ja ciągle myślę nad parterowym, ale nie wiem jaki wymiar...czy 170x40, czy 160x80...parterowe będzie tylko na kilka lat, nie wiem do kiedy mniejszy wymiar by wystarczył.

Igunia śpi cały czas ze mną na materacu w sypialni:)
Ale już ma łóżko zamówione i jak tylko przyjdzie to ląduje w swoim a ja pewnie obok niej na ziemii🤣
Mój synunio też od około północy z nami, zasypiam już tak mocno że zapominam odłożyć do łóżeczka 🙈 a przynajmniej jestem wyspana 🤭

Dziewczyny, odnoście butów wysyłam Wam fajny filmik, który przyda się w wyborze dobrych bucików 😊
Mój fizjo mówił mi, że jak się but da skręcić wokół własnej osi wzdłuż to można kupować :) tak jak tu na filmie. Muszą mieć miękką podeszwe, jak obecne buty do biegania itp. Jak ja byłam dzieckiem to najlepsze były buty z twardą podeszwą ale to już chyba dla starszych dzieci. Osobiście nienawidzę zakupów butowych, mogłabym cały rok w adidasach chodzić i sandałach i to by było na tyle :D

Ja zawsze sobie mówiłam , że nie będę spać z dzieckiem....no to masz🤣
Dlatego już nie zarzekam się na nic...bo wszytko przy niej na odwrót:oops:
Ja w sumie też nie miałam zamiaru spać z dzieckiem....... 🤣 I dobrze nam szło do czasu 🤭 a teraz zrobiłam się chyba leniwa😁
Mój też koło północy przenosi się do mnie. Ostatnio nawet nie je w nocy i tylko jedna pobudka 😁.
Właśnie u nas też dzięki temu zrezygnował z jedzenia w nocy.

reklama
Ja zawsze sobie mówiłam , że nie będę spać z dzieckiem....no to masz🤣
Dlatego już nie zarzekam się na nic...bo wszytko przy niej na odwrót:oops:
Ja też mówiłam wcześniej, że dziecko będzie spało w swoim łóżeczku 😁 Ehe, ani jednej nicy nie przespała w swoim łóżeczku, od początku ze mną 😅 No ale u mnie akurat była taka sytuacja, że po trudnym porodzie nie potrafiłam miesiąc usiąść i siedziałam tylko na jednym pośladku z noga na kanapie, inaczej ból jak diabli, więc u mnie karmienie na siedząco odpadało. I tak już zostało, że śpi ze mną 😊

Do góry