reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Hej dziewczyny, których dzieci już tuptają - w smyku sa promocje na buty 😁 polecam te z podeszwą bio-flex, są miękkciejsze niż inne. Są też w promocji trampki z metką "chodzę jak na bosaka", mają podeszwę elastycznością bardzo zbliżoną do attipasów. Kupiłam od razu 4 różne pary butów, dwie pary na teraz i dwie na kolejny rozmiar, bo nie chce tego horroru ponownie zbyt szybko przeżywać 😂
Muszę iść, potrzebuję butów do żłobka. Miałam zajrzeć do ccc, ale skoro mówisz że badziewie to odpuszczam. Mój synulek z kolei uwielbia takie wyprawy. W sklepie jeździ w wózku na zakupy, zaczepia wszystkich, podobnie w restauracji. Kocha. A w domu nuuuda.

reklama
Ja też mówiłam wcześniej, że dziecko będzie spało w swoim łóżeczku 😁 Ehe, ani jednej nicy nie przespała w swoim łóżeczku, od początku ze mną 😅 No ale u mnie akurat była taka sytuacja, że po trudnym porodzie nie potrafiłam miesiąc usiąść i siedziałam tylko na jednym pośladku z noga na kanapie, inaczej ból jak diabli, więc u mnie karmienie na siedząco odpadało. I tak już zostało, że śpi ze mną 😊
Pierwszy syn z nami nie spał i jak miał parę miesięcy to już spał w swoim pokoiku. Teraz też się zarzekałam, że tak będzie a jednak jest zupełnie inaczej😁 Mały generalnie śpi w swoim łóżeczku ale często około 4 rano muszę go przenieść do nas bo się kręci i stęka a przy mnie od razu zasypia dalej. Każde dziecko inne i naprawdę lepiej niczego wcześniej nie zakładać bo się często nie sprawdza 🙂

Pierwszy syn z nami nie spał i jak miał parę miesięcy to już spał w swoim pokoiku. Teraz też się zarzekałam, że tak będzie a jednak jest zupełnie inaczej😁 Mały generalnie śpi w swoim łóżeczku ale często około 4 rano muszę go przenieść do nas bo się kręci i stęka a przy mnie od razu zasypia dalej. Każde dziecko inne i naprawdę lepiej niczego wcześniej nie zakładać bo się często nie sprawdza 🙂
A nasza śpi z nami od kiedy skończyła 2mce, potem ani razu w łóżeczku. Zasypia przy cycu, jak próbuję ją potem przełożyć do łóżeczka to się budzi. W nocy też kilka razy się budzi, marudzi dopóki jej nie dam do buzi, wtedy zasypia dalej. Kiedyś wkladalam jej szybko smoczek i było ok, ale teraz już smoczek bleee. No i szczerze mówiąc mam już trochę dość, chciałabym żeby normalnie zasypiała

A nasza śpi z nami od kiedy skończyła 2mce, potem ani razu w łóżeczku. Zasypia przy cycu, jak próbuję ją potem przełożyć do łóżeczka to się budzi. W nocy też kilka razy się budzi, marudzi dopóki jej nie dam do buzi, wtedy zasypia dalej. Kiedyś wkladalam jej szybko smoczek i było ok, ale teraz już smoczek bleee. No i szczerze mówiąc mam już trochę dość, chciałabym żeby normalnie zasypiała
No to na pewno musi być męczące. Może w nocy zamiast piersi spróbuj wodę z butli jej podawać i mała pomału odzwyczai się od tak częstych pobudek na cyca 🤔 Doskonale Cię rozumiem bo przy pierwszym synu też chodziłam jak zombie. Najpierw wciąż się budził na pierś a potem jak był trochę starszy to raz lub dwa musiał chociaż wody popić w nocy i tak do około 3 roku życia 😬😄

reklama
No to na pewno musi być męczące. Może w nocy zamiast piersi spróbuj wodę z butli jej podawać i mała pomału odzwyczai się od tak częstych pobudek na cyca 🤔 Doskonale Cię rozumiem bo przy pierwszym synu też chodziłam jak zombie. Najpierw wciąż się budził na pierś a potem jak był trochę starszy to raz lub dwa musiał chociaż wody popić w nocy i tak do około 3 roku życia 😬😄

Ja do dziś się w nocy budze aby się napić i szklanka musi być obok abym mogła coś łyknąć. I odkąd pamiętam tak mam 😀

Do góry