reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

O kurczaczki, po roku uskutecznimy nocnik, teraz za dużo zmian, nie chce już Nastce dokładać, ale ciekawi mnie też czy załapie w formie zabawy jak robić na nocnik 😃

Ps. Wczoraj jak pojechałam do miejsca pracy to podobnie, wszyscy z danej zmiany mnie wyściskali i tylko się cieszyli że wracam. Ponoć wszyscy się cieszą, bo już dostałam też telefon od drugiej zmiany. 😃
Mary, zapytaj w żłobku jakie mają podejście do wysadzania na nocnik. W żłobkach państwowych wcześnie zaczynają wysadzać a w prywatnych to jak powiesz, że już zaczęliście to dopiero wtedy będą kontynuować. ale pewnie też zależy od żłobka

reklama
No i tu rozwiązałaś zagadkę, czemu Melania sika na nocniku. Nocnik jest chłodny, podłoga w łazience chłodna, bo kafle, uwolniona pupa z ciepłej pieluszki i sik gotowy 😉
Tu nie ma mowy o zgłaszaniu potrzeby, tu jest zabawa, że robię to co duża mama 😉
MamM za miesiąc będziesz zdziwiona jak łatwo rozpoznajesz sygnały od Melanii, że chce na nocnik :)
Dziewczyny, wiem, że trudno wam w to uwierzyć, że taki maluch daje już sygnały, że chce siku czy kupkę - obydwie strony muszą się tego nauczyć - nawet już z noworodkiem można zacząć taką higienę naturalną, ale ten etap już dawno za nami. To tak samo jak z nauką jedzenia łyżeczką - jak się zacznie i kontynuuje to załapie maluszek, a dzieci bardzo szybko się uczą. ALe nie stresujcie się, każdy się nauczy, prędzej czy później

też wcześniej nie pomyślałam , że są czynniki sprzyjające siusianiu do nocnika😉

A do mnie dzwoniła Pani z banku , że jakaś dziwna aktywność na koncie....i jak się okazało nie była to Pani z banku tylko zwykli oszuści. Dzwoniłam później do banku żeby zgłosić próbę wyłudzenia danych i próbę kradzieży😱
Tylko , że ja nie dam się nabrać na jakieś głupie gadanie ale obawiam się , że moja babcia lub nawet mama mogłaby podać wszystko jak leci no chyba , że nie byłaby w domu i nie miała wszystkich danych przy sobie....
Muszę znowu im przypomnieć , że przez tel nic nie podajemy...
A nr z którego do mnie dzwonili to 792749001 tak na zaś macie dziewczyny:)
Numer oczywiście już jest nieaktywny.
Tylko ciekawe też skąd mieli moje dane i wiedzieli , że mam konto w danym banku...
jakaś plaga jest tych oszustw, nie do pomyślenia, ciągle dzwonią i naciągają na coś, smsy od kurierów, z olx oszuści. trzeba się mieć na baczności i racja - rodziców i dziadków też trzeba uświadamiać

Wiesz, kupili gdzieś dane. Ja ogólnie mam żelazna zasadę - nie odbieram obcych numerów. I zaraz po nie odebraniu sprawdzam w necie co to i ewentualnie oddzwaniam albo blokuje. Ewentualnie jak wyświetla mi się miejscowość- Bydgoszcz to domyślam się że może np lekarz dzwoni. A tak to bym nie odebrała. Albo jak cos to dostanę sms jeżeli coś istotnego
oj tak, te numery międzymiastowe to ciągle dzwonią w weekend. mój mąż spieszył się, zeby odebrać, bo może to coś ważnego :D kto z rodziny lub znajomych by do nas dzwonił z numeru stacjonarnego z Opola czy Katowic ;) i to jeszcze w niedzielę. wszyscy mają komórki

my już zaliczyłyśmy pierwsze ścięcie włosków 🙈 jakiś miesiąc temu zauważyłam, że Domi zrobiła się jeszcze ciemieniucha i mąż po jednym dniu zczesywania poddał się ;) no cóż...blaski i cienie rodzicielstwa. mąż maszynką skrócił jej włoski, ale nie miała jakiś bardzo długich, takie niemowlęce jeszcze, cienkie. wyglądała na początku jak chłopak, ale już ładnie odrastają

oj tak, te numery międzymiastowe to ciągle dzwonią w weekend. mój mąż spieszył się, zeby odebrać, bo może to coś ważnego :D kto z rodziny lub znajomych by do nas dzwonił z numeru stacjonarnego z Opola czy Katowic ;) i to jeszcze w niedzielę. wszyscy mają komórki
U nas tez wiecznie dzwonią nic nie pomaga 😬 ja oprócz komórek mam jeszcze telefon stacjonarny to poprostu już nie chodzę go w ogóle odbierać 🙈
my już zaliczyłyśmy pierwsze ścięcie włosków 🙈 jakiś miesiąc temu zauważyłam, że Domi zrobiła się jeszcze ciemieniucha i mąż po jednym dniu zczesywania poddał się ;) no cóż...blaski i cienie rodzicielstwa. mąż maszynką skrócił jej włoski, ale nie miała jakiś bardzo długich, takie niemowlęce jeszcze, cienkie. wyglądała na początku jak chłopak, ale już ładnie odrastają
O też mam czasem ochotę ściąć 😀pamiętam jakie to było uciążliwe jak rozdrapywał główkę i te długie włoski i wcale się nie dziwię Twojemu mężowi 😅
MamM za miesiąc będziesz zdziwiona jak łatwo rozpoznajesz sygnały od Melanii, że chce na nocnik :)
Dziewczyny, wiem, że trudno wam w to uwierzyć, że taki maluch daje już sygnały, że chce siku czy kupkę - obydwie strony muszą się tego nauczyć - nawet już z noworodkiem można zacząć taką higienę naturalną, ale ten etap już dawno za nami. To tak samo jak z nauką jedzenia łyżeczką - jak się zacznie i kontynuuje to załapie maluszek, a dzieci bardzo szybko się uczą. ALe nie stresujcie się, każdy się nauczy, prędzej czy później
Ja to kompletnie nie wiem kiedy mój syn robi siku , kupę to jeszcze czasem widzę, nawet nie wiem kiedy miałabym go wysadzać jedyne co mi przychodzi do głowy to po przebudzeniu 🙈

Właśnie miałam pisać, że Nelce pojawiają się placki ciemieniuchy jeszcze.

reklama
Do góry