reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

A powiedzcie mi, czy istnieje jakaś zabawka, na którą moglabym zgrać piosenki i żeby maluch mógł je sobie kolejno odtwarzać po naciśnięciu jakiegoś przycisku? Mamy Łosia z Linkimals i kiedy Tomek ma ochote na muzykę to molestuje go raz po raz wlączając.
My mamy leniwca i bobra z linkimalsów i na leniwcu są przyciski i ma o wiele wiele więcej piosenek, Nastka go uwielbia bo on robi brawo I rusza głową, bo bóbr nic nie robi.

reklama
Dziękuję za podpowiedzi. Tak w sumie podobnie jest i u nas. Najlepsza zabawka to pilot i telefon jak dorwie. A jeżeli chodzi o zabawy to wspinanie się przy wszystkim przy czym tylko jest możliwość i zabawki psa. A tak to nie zainteresuje się niczym na dłużej, najchętniej to gdybym była przy nim non stop , ostatnio to nawet do toalety nie mogę iść, ani zejść mu na sekundę z oczu bo jest raban, rzuca zabawy, rusza za mną i łzy lecą jak grochy 🙃😅
Książeczki nie będzie interesują go totalnie, paluszkiem też nie wskazuje, może to tylko kwestia czasu 😉
Skąd to znam, bawi się i albo jak ja albo mąż idziemy do kuchni to jest taki bieg za nami. No chyba że chce coś zbroić to nas olewa.

Ogólnie u nas zabezpieczenia nie wypaliły 😂😂 Anastazja wie jak je otworzyć, bo przypadkiem długim chrupkiem na nie nacisnęła i później kombinowała. Ale nie otworzyła szafki a próbowała włożyć je spowrotem tam gdzie było (bez skutku oczywiście), 10 minut spokoju, mogłam posprzątać kuchnie 😂😂

Książeczki, rzeczami których nie powinna Nastka tykać - czyli wyrzucanie kosmetyków moich do malowania się, uciekanie z pilotami, no i linkimalsy teraz pasują, początkowo nie była zainteresowana a teraz tańczy do muzyki.
A i jeszcze bieganie do okna balkonowego i pukanie w nie i wypatrywanie 😂
O pacianie i całowanie luster i okna balkonowego to u nas też ciągła atrakcja. I zapalanie lampki dotykowej😅
My w sumie też funkcjonujemy bez zabezpieczeń na szafkach.

O pacianie i całowanie luster i okna balkonowego to u nas też ciągła atrakcja. I zapalanie lampki dotykowej😅
O, też mam lustro wiszące to non stop mam odciśnięte ręce i buzie Nastki 😂 albo ile razy skieruje na nią lustro bo wisi na drzwiach, to ma taki ubaw że się widzi, mam nagrane jak się wygłupia 😂

Dziękuję za podpowiedzi. Tak w sumie podobnie jest i u nas. Najlepsza zabawka to pilot i telefon jak dorwie. A jeżeli chodzi o zabawy to wspinanie się przy wszystkim przy czym tylko jest możliwość i zabawki psa. A tak to nie zainteresuje się niczym na dłużej, najchętniej to gdybym była przy nim non stop , ostatnio to nawet do toalety nie mogę iść, ani zejść mu na sekundę z oczu bo jest raban, rzuca zabawy, rusza za mną i łzy lecą jak grochy 🙃😅
Książeczki nie będzie interesują go totalnie, paluszkiem też nie wskazuje, może to tylko kwestia czasu 😉
Taaaak, pilot i telefon jak dorwie to największa frajda 😅 To za mną też Nela wszędzie chodzi, ale już minął etap, że jak zejdę jej z oczu to płacz, po prostu odrywa się od zabawy i rusza za mną 😁 No chba, że jest marudna i ma zły dzień to wtedy jak muszę coś zrobić i dłużej tak za mną chodzi to już marudzi i jak odchodzę to też se tak pojękuje/popłakuje.

My mamy na szafce w kuchni z chemią domową i na dwóch szufladach gdzie są dokumenty, ale te zabezpieczenia to moje gumki do wlosow, ktore trzymią gałeczki drzwiczek i szuflad 😅

U nas najlepszą zabawą jest chowanie zabawek do szuflad i szafek. Potem chodzi, otwiera i jest radosc😁 Na szczęście nauczył się już zamykać szuflady bez uszczerbku dla palców. Kiedyś cały wieczór szukałam smoczka a on wstał rano, otworzył szufladę i zadowolony włożył go sobie do buzi🤦‍♀️ Druga zabawa która go "wciąga" to jest zabawa w ganianego albo chowanego no ale tutaj już jest potrzebna druga osoba.
A zabawki zajmują go tylko na chwilę. Ewentualnie samochód z clementoni do którego też można wkładać różne przedmioty. 😀 Większość czasu i tak spędza na chodzeniu przytrzymując się mojej nogawki albo wzdłuż ścian..

My mamy na szafce w kuchni z chemią domową i na dwóch szufladach gdzie są dokumenty, ale te zabezpieczenia to moje gumki do wlosow, ktore trzymią gałeczki drzwiczek i szuflad 😅
U nas nie ma żadnych zabezpieczeń na szafkach. Na szczęście w kuchni i łazience są szafki i szuflady których nie da rady otworzyć 😁 a u niego w pokoju mi nie przeszkadza że coś otwiera bo nie ma tam nic szkodliwego 😀

U nas najlepszą zabawą jest chowanie zabawek do szuflad i szafek. Potem chodzi, otwiera i jest radosc😁 Na szczęście nauczył się już zamykać szuflady bez uszczerbku dla palców. Kiedyś cały wieczór szukałam smoczka a on wstał rano, otworzył szufladę i zadowolony włożył go sobie do buzi🤦‍♀️ Druga zabawa która go "wciąga" to jest zabawa w ganianego albo chowanego no ale tutaj już jest potrzebna druga osoba.
A zabawki zajmują go tylko na chwilę. Ewentualnie samochód z clementoni do którego też można wkładać różne przedmioty. 😀 Większość czasu i tak spędza na chodzeniu przytrzymując się mojej nogawki albo wzdłuż ścian..
O jak miło że są dzieci dla których schowane zabawki są atrakcją 😃😉 u nas niestety nie a tez wpadłam na ten pomysł to wyrzucał wszystko z szafy a ta zabawka siedziała tam najdłużej jak za karę🙈

reklama
O jak miło że są dzieci dla których schowane zabawki są atrakcją 😃😉 u nas niestety nie a tez wpadłam na ten pomysł to wyrzucał wszystko z szafy a ta zabawka siedziała tam najdłużej jak za karę🙈

Do góry