reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

A powiedzcie mi, czy istnieje jakaś zabawka, na którą moglabym zgrać piosenki i żeby maluch mógł je sobie kolejno odtwarzać po naciśnięciu jakiegoś przycisku? Mamy Łosia z Linkimals i kiedy Tomek ma ochote na muzykę to molestuje go raz po raz wlączając.
My mamy leniwca i bobra z linkimalsów i na leniwcu są przyciski i ma o wiele wiele więcej piosenek, Nastka go uwielbia bo on robi brawo I rusza głową, bo bóbr nic nie robi.

reklama
Dziękuję za podpowiedzi. Tak w sumie podobnie jest i u nas. Najlepsza zabawka to pilot i telefon jak dorwie. A jeżeli chodzi o zabawy to wspinanie się przy wszystkim przy czym tylko jest możliwość i zabawki psa. A tak to nie zainteresuje się niczym na dłużej, najchętniej to gdybym była przy nim non stop , ostatnio to nawet do toalety nie mogę iść, ani zejść mu na sekundę z oczu bo jest raban, rzuca zabawy, rusza za mną i łzy lecą jak grochy 🙃😅
Książeczki nie będzie interesują go totalnie, paluszkiem też nie wskazuje, może to tylko kwestia czasu 😉
Skąd to znam, bawi się i albo jak ja albo mąż idziemy do kuchni to jest taki bieg za nami. No chyba że chce coś zbroić to nas olewa.

Ogólnie u nas zabezpieczenia nie wypaliły 😂😂 Anastazja wie jak je otworzyć, bo przypadkiem długim chrupkiem na nie nacisnęła i później kombinowała. Ale nie otworzyła szafki a próbowała włożyć je spowrotem tam gdzie było (bez skutku oczywiście), 10 minut spokoju, mogłam posprzątać kuchnie 😂😂

Książeczki, rzeczami których nie powinna Nastka tykać - czyli wyrzucanie kosmetyków moich do malowania się, uciekanie z pilotami, no i linkimalsy teraz pasują, początkowo nie była zainteresowana a teraz tańczy do muzyki.
A i jeszcze bieganie do okna balkonowego i pukanie w nie i wypatrywanie 😂
O pacianie i całowanie luster i okna balkonowego to u nas też ciągła atrakcja. I zapalanie lampki dotykowej😅
My w sumie też funkcjonujemy bez zabezpieczeń na szafkach.

O pacianie i całowanie luster i okna balkonowego to u nas też ciągła atrakcja. I zapalanie lampki dotykowej😅
O, też mam lustro wiszące to non stop mam odciśnięte ręce i buzie Nastki 😂 albo ile razy skieruje na nią lustro bo wisi na drzwiach, to ma taki ubaw że się widzi, mam nagrane jak się wygłupia 😂

Dziękuję za podpowiedzi. Tak w sumie podobnie jest i u nas. Najlepsza zabawka to pilot i telefon jak dorwie. A jeżeli chodzi o zabawy to wspinanie się przy wszystkim przy czym tylko jest możliwość i zabawki psa. A tak to nie zainteresuje się niczym na dłużej, najchętniej to gdybym była przy nim non stop , ostatnio to nawet do toalety nie mogę iść, ani zejść mu na sekundę z oczu bo jest raban, rzuca zabawy, rusza za mną i łzy lecą jak grochy 🙃😅
Książeczki nie będzie interesują go totalnie, paluszkiem też nie wskazuje, może to tylko kwestia czasu 😉
Taaaak, pilot i telefon jak dorwie to największa frajda 😅 To za mną też Nela wszędzie chodzi, ale już minął etap, że jak zejdę jej z oczu to płacz, po prostu odrywa się od zabawy i rusza za mną 😁 No chba, że jest marudna i ma zły dzień to wtedy jak muszę coś zrobić i dłużej tak za mną chodzi to już marudzi i jak odchodzę to też se tak pojękuje/popłakuje.

My mamy na szafce w kuchni z chemią domową i na dwóch szufladach gdzie są dokumenty, ale te zabezpieczenia to moje gumki do wlosow, ktore trzymią gałeczki drzwiczek i szuflad 😅

U nas najlepszą zabawą jest chowanie zabawek do szuflad i szafek. Potem chodzi, otwiera i jest radosc😁 Na szczęście nauczył się już zamykać szuflady bez uszczerbku dla palców. Kiedyś cały wieczór szukałam smoczka a on wstał rano, otworzył szufladę i zadowolony włożył go sobie do buzi🤦‍♀️ Druga zabawa która go "wciąga" to jest zabawa w ganianego albo chowanego no ale tutaj już jest potrzebna druga osoba.
A zabawki zajmują go tylko na chwilę. Ewentualnie samochód z clementoni do którego też można wkładać różne przedmioty. 😀 Większość czasu i tak spędza na chodzeniu przytrzymując się mojej nogawki albo wzdłuż ścian..

My mamy na szafce w kuchni z chemią domową i na dwóch szufladach gdzie są dokumenty, ale te zabezpieczenia to moje gumki do wlosow, ktore trzymią gałeczki drzwiczek i szuflad 😅
U nas nie ma żadnych zabezpieczeń na szafkach. Na szczęście w kuchni i łazience są szafki i szuflady których nie da rady otworzyć 😁 a u niego w pokoju mi nie przeszkadza że coś otwiera bo nie ma tam nic szkodliwego 😀

U nas najlepszą zabawą jest chowanie zabawek do szuflad i szafek. Potem chodzi, otwiera i jest radosc😁 Na szczęście nauczył się już zamykać szuflady bez uszczerbku dla palców. Kiedyś cały wieczór szukałam smoczka a on wstał rano, otworzył szufladę i zadowolony włożył go sobie do buzi🤦‍♀️ Druga zabawa która go "wciąga" to jest zabawa w ganianego albo chowanego no ale tutaj już jest potrzebna druga osoba.
A zabawki zajmują go tylko na chwilę. Ewentualnie samochód z clementoni do którego też można wkładać różne przedmioty. 😀 Większość czasu i tak spędza na chodzeniu przytrzymując się mojej nogawki albo wzdłuż ścian..
O jak miło że są dzieci dla których schowane zabawki są atrakcją 😃😉 u nas niestety nie a tez wpadłam na ten pomysł to wyrzucał wszystko z szafy a ta zabawka siedziała tam najdłużej jak za karę🙈

reklama
O jak miło że są dzieci dla których schowane zabawki są atrakcją 😃😉 u nas niestety nie a tez wpadłam na ten pomysł to wyrzucał wszystko z szafy a ta zabawka siedziała tam najdłużej jak za karę🙈

Do góry