reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

No to ekstra 😄 zaraz będzie śmigać śmielej.
Anastazja od wczoraj się puszcza mebli i sobie stoi, i próbuje się sama wybijac z nóg do stania. Zobaczymy co będzie dalej
Oj jak ja nie lubię jak Jasiek się wybija do stania bez trzymanki. Nigdy nie wiadomo czy wyląduje na twarzy czy tyłku🤦‍♀️Parę razy udało mu się wstać ale więcej jest tych nieudanych prób 😆 Przynajmniej chodzenie już mu coraz lepiej idzie. Coraz dłuższe dystanse mu się udaje zrobić 😁

reklama
No to ekstra 😄 zaraz będzie śmigać śmielej.
Anastazja od wczoraj się puszcza mebli i sobie stoi, i próbuje się sama wybijac z nóg do stania. Zobaczymy co będzie dalej
To Nelka już id dwóch tygodni puszcza się mebli i sobie próbuję stać, od tygodnia to już bardzo często to robi i dłużej umie ustać, a od kilku dni to naprawdę potrafi z 10 sekund tak stać bez trzymanki 😁 jak ja sadzam na to krzesełko z fisher price to sięga stopami do podłogi i ona z tego krzesełka potrafi sama wstać tylko na nogach, bez trzymania się 😍

Ostatnia edycja:
To Nelka już id dwóch tygodni puszcza się mebli i sobie próbuję sra, a id tygodnia to już bardzo często to robi i dłużej umie ustać, a od kilku dni to naprawdę potrafi z 10 sekund tak stać bez trzymanki 😁 jak ja sadzam na to krzesełko z fisher price to sięga nimi do podłogi i ona z tego krzesełka potrafi sama wstać tylko na nogach, bez trzymania się 😍
Wow, dzielna Nelcia. Ale próbuje sra?😂

To Nelka już id dwóch tygodni puszcza się mebli i sobie próbuję sra, a id tygodnia to już bardzo często to robi i dłużej umie ustać, a od kilku dni to naprawdę potrafi z 10 sekund tak stać bez trzymanki 😁 jak ja sadzam na to krzesełko z fisher price to sięga nimi do podłogi i ona z tego krzesełka potrafi sama wstać tylko na nogach, bez trzymania się 😍
A nie dziwi się ze stoi sama? 😀 Bo Jasiek jak stoi sam na środku pokoju i majstruje dwoma łapkami przy czymś to jak się zorientuje że niczego się nie trzyma to robi wielce zdziwioną minę 😆Później jest spojrzenie na mnie, uśmiech i szybki siad 😀

A nie dziwi się ze stoi sama? 😀 Bo Jasiek jak stoi sam na środku pokoju i majstruje dwoma łapkami przy czymś to jak się zorientuje że niczego się nie trzyma to robi wielce zdziwioną minę 😆Później jest spojrzenie na mnie, uśmiech i szybki siad 😀
To młoda podobnie robi. Ale tak ostrożna jest ze wszystkim i tak ostrożnie też się puszcza. Chyba nie jest pewna jeszcze tego wszystkiego.

Ps. Zrobiliśmy test z mlekiem krowim 1,5%. Wypiła trochę, chyba jej smakowało. Zobaczymy jak po nim brzuszek będzie.
Ale i tak trochę wypił a zaraz chciała cycusia 😃

Nie nie, ona specjalnie się np opiera o mnie, wstaje i puszcza i tak stoi i się uśmiecha jakby była dumna z siebie, a potem jak traci równowagę to bam na dupke 😁

To młoda podobnie robi. Ale tak ostrożna jest ze wszystkim i tak ostrożnie też się puszcza. Chyba nie jest pewna jeszcze tego wszystkiego.

Ps. Zrobiliśmy test z mlekiem krowim 1,5%. Wypiła trochę, chyba jej smakowało. Zobaczymy jak po nim brzuszek będzie.
Ale i tak trochę wypił a zaraz chciała cycusia 😃
Ja Jaśkowi dałam spróbować inki zalanej pół na pół mlekiem. Od tamtej pory codziennie rano robię dwie kawki 😀 Jemu bardzo zasmakowała, dla mnie bez cukru nie do przełknięcia 😁

Dziewczyny mam pytanie takie trochę z innej beczki. Czy wasze dzieci wskazują już palcem np. jakieś przedmioty czy obrazki w książeczce? Mój tego jeszcze nie robi. Ogólnie oglądałam dziś program gdzie był chłopak z autyzmem już dorosły i zaczęłam trochę czytać na ten temat i oczywiście zaczynam świrować. Mój mały żadnych oznak nie ma, ale to wskazywanie palcem mnie zastanawia 🤔

reklama
Dziewczyny mam pytanie takie trochę z innej beczki. Czy wasze dzieci wskazują już palcem np. jakieś przedmioty czy obrazki w książeczce? Mój tego jeszcze nie robi. Ogólnie oglądałam dziś program gdzie był chłopak z autyzmem już dorosły i zaczęłam trochę czytać na ten temat i oczywiście zaczynam świrować. Mój mały żadnych oznak nie ma, ale to wskazywanie palcem mnie zastanawia 🤔
Mój też jeszcze niczego nie pokazuje ale z tego co czytałem to jeszcze ma czas😉

Do góry