reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Też ostatnio przerabialismy gorączkę i żeby sprawdzić ten bezdotykowy to wróciłam do takiego pod pachę . Wtedy przynajmniej miałam pewność pomiaru.

A w ogóle okazało się że nasza choroba to covid , Tatuś poszedł do lekarza bo potrzebował zwolnienie do pracy i test wyszedł mu pozytywnie. Na szczęście nie mamy już objawów, szkoda tylko że nie załapaliśmy się na nowe zasady bo było by krócej 😬
MamaMia Twój syn jak przeszedł covid?
Julian miał 2 dni gorączkę i to wszystko. Żadnego kaszlu czy kataru. Lekarz tylko kazał być czujnym na pojawienie się PIMSu ale na szczęście się nie pojawił więc już chyba spokój 🙂 A jak Twój maluszek,?

reklama
Julian miał 2 dni gorączkę i to wszystko. Żadnego kaszlu czy kataru. Lekarz tylko kazał być czujnym na pojawienie się PIMSu ale na szczęście się nie pojawił więc już chyba spokój 🙂 A jak Twój maluszek,?
Miał gorączkę ale w niedzielę w poniedziałek byliśmy u lekarza nikt nie proponował nam testu. Lekarz dał mu lek na gardło ale od poniedziałku już było dobrze wczoraj trochę kaszlnąl to inhalacje mu zrobiłam i dzisiaj spokój ale też żadnego kataru nic.

Miał gorączkę ale w niedzielę w poniedziałek byliśmy u lekarza nikt nie proponował nam testu. Lekarz dał mu lek na gardło ale od poniedziałku już było dobrze wczoraj trochę kaszlnąl to inhalacje mu zrobiłam i dzisiaj spokój ale też żadnego kataru nic.
Nasz pediatra to razu na test kieruje, nawet przy stanie podgorączkowym 🥴 To dobrze, że małemu już przeszło 🙂

Nasz pediatra to razu na test kieruje, nawet przy stanie podgorączkowym 🥴 To dobrze, że małemu już przeszło 🙂
W sumie gdyby nas skierował w ten poniedziałek to byśmy byli krócej uziemieni😅 no ale trudno , najważniejsze że szybko przeszło i żeby żadne objawy nie wróciły 😉

Ostatnia edycja:
Ja miałam smoczek do 3 roku życia i niestety zgryz by się przydało wyprostować. To taki mój trochę kompleks. Nie ma jakiejś tragedii ale jednak ... Kiedyś jakoś o tym nie myślałam, ale też wadą się z wiekiem pogłębia. Jako dziecko miałam taki aparat na noc dopóki pies mi go nie zeżarł więc w sumie to śp. Gucio jest winny mego zgryzu😂

A też miałam aparat na noc, i nie pamiętam co się z nim stało 😂😂 chciałam aparat stały założyć, ale co 3 miesiące jestem u dentysty bo co rusz coś nowego więc trochę się cykam z aparatem 😂

reklama
Tak? A jakie? Bo ja nie lubię win musujących i wytrawnych. Lubię słodkie i ewentualnie półsłodkie 😁 Nie lubię np Cin Cin free, wino musujące. Ale normalne wino Cin Cin Bianco albo Lemon bardzo lubię, rozcieńczone z wodą, bo są słodkie.
Ale napiła bym się wina z Lidla Zibbibo albo Velada 🤩

Z dziewczyną na motorze 😂
IMG_20220128_194245.jpg

Ahaaaa, nie od mleka a od butli, rozumiem. Ja tam butle zostawiam, tak czy siak kiedys z niej wyrosnie, a mega to wygodne. A tez zgryz sie nie popsuje jak raz dziennie przez minute bedzie pil z butli. Tylko musze zaczac mu zmieniac kolejnosc, by jednak mycie zębów bylo po mleku a nie przed tak jak teraz.

A tak w ogóle to syn mi się rozchorował. Dzisiaj w nocy dostał gorączki tak koło 39, teraz też ma, leki już podane. I mam ochote wypieprzyć przez okno termometr bezdotykowy, a że mieszkam na pietrze, to leciałby pieknym łukiem. Potrzebuje elektronicznego termometra pod pache, ktoś coś poleca?

Zdrówka dla was!

A w jaki dzień robicie ? Bo my w sobotę

My robimy w niedzielę. Dzisiaj bylam zarezerwować mszę, bedzie w niedzielę palmowa o 13, potem restauracja.
Natomiast chrzest robiliśmy w sobotę i bardzo to sobie chwalę, teraz tez chcialam ale tesciowej pasuje bardziej niedziela, ona pracuje w szpitalu wiec musze sie dostosować do jej dyżurów 😉

Do góry