reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Nie trzeba. Ale jak kaszka jest na mleku to przecież na to samo wychodzi, tylko kolacja wtedy bardziej treściwa jest🙂 Mi bardziej chodzi o to aby jakoś po roczku od butli odzwyczajać a mleko w formie do popicia podawać np w b.boxie na początek a później normalny kubeczek ale to na spokojnie, zależy od dziecka 😁
Ahaaaa, nie od mleka a od butli, rozumiem. Ja tam butle zostawiam, tak czy siak kiedys z niej wyrosnie, a mega to wygodne. A tez zgryz sie nie popsuje jak raz dziennie przez minute bedzie pil z butli. Tylko musze zaczac mu zmieniac kolejnosc, by jednak mycie zębów bylo po mleku a nie przed tak jak teraz.

A tak w ogóle to syn mi się rozchorował. Dzisiaj w nocy dostał gorączki tak koło 39, teraz też ma, leki już podane. I mam ochote wypieprzyć przez okno termometr bezdotykowy, a że mieszkam na pietrze, to leciałby pieknym łukiem. Potrzebuje elektronicznego termometra pod pache, ktoś coś poleca?

reklama
Ahaaaa, nie od mleka a od butli, rozumiem. Ja tam butle zostawiam, tak czy siak kiedys z niej wyrosnie, a mega to wygodne. A tez zgryz sie nie popsuje jak raz dziennie przez minute bedzie pil z butli. Tylko musze zaczac mu zmieniac kolejnosc, by jednak mycie zębów bylo po mleku a nie przed tak jak teraz.

A tak w ogóle to syn mi się rozchorował. Dzisiaj w nocy dostał gorączki tak koło 39, teraz też ma, leki już podane. I mam ochote wypieprzyć przez okno termometr bezdotykowy, a że mieszkam na pietrze, to leciałby pieknym łukiem. Potrzebuje elektronicznego termometra pod pache, ktoś coś poleca?

Moim zdaniem zgryz to kwestia genów. Ja piłam mleko do 6 roku życia z butli i mam diasdeme lecz to wynikiem jest czego innego, a mąż do 6 roku cmokał smoczek i ma ładne równe zęby bez ani jednej szpary. Plus nie wszystkie zęby mi wyszły

Polecam pójść do pierwszej lepszej apteki i kupić taki jaki mają. Ja mam taki już wiele wiele lat- na pewno ponad 10 - i nadal działa

@Mama Mia! pięknie za mnie odpowiedziała...lepiej bym tego nie ujęła😁

Kurczę zdrówka życzę aby szybko przeszło....
Co do termometrów to też nie raz mam ochotę moim "jebnąć" bo na 3 próby różnica nawet jednego stopnia:oops:
Ostatnio zamówiłam termometr od neno. Pół internetu przeleciałam i czytałam opinie i te wasze i na innych aukcjach. Dałam za niego 80zl na ole ole.pl, i muszę mu oddać, dokładny pomiar za każdym razem

Ostatnio zamówiłam termometr od neno. Pół internetu przeleciałam i czytałam opinie i te wasze i na innych aukcjach. Dałam za niego 80zl na ole ole.pl, i muszę mu oddać, dokładny pomiar za każdym razem
Super, moze też zakupię. Ja mam Microlife za 160 zł i też cholera potrafi różne temp pokazywać, i jak tu dziecku w ogóle zmierzyć jak takie głupstwa pokazuje 🤬

Moim zdaniem zgryz to kwestia genów. Ja piłam mleko do 6 roku życia z butli i mam diasdeme lecz to wynikiem jest czego innego, a mąż do 6 roku cmokał smoczek i ma ładne równe zęby bez ani jednej szpary. Plus nie wszystkie zęby mi wyszły
Ja miałam smoczek do 3 roku życia i niestety zgryz by się przydało wyprostować. To taki mój trochę kompleks. Nie ma jakiejś tragedii ale jednak ... Kiedyś jakoś o tym nie myślałam, ale też wadą się z wiekiem pogłębia. Jako dziecko miałam taki aparat na noc dopóki pies mi go nie zeżarł więc w sumie to śp. Gucio jest winny mego zgryzu😂

Ja tak mordowalam smoczek, że aż zeby mi sie nie stykały, bo mialam zdarte srodkiem i kanapki ciezko sie jadało 😅 (mega duzo chorowalam z goraczkami w okolicach 40st, a smoczek choc na chwile pozwalal mi zasypiac, to rodzice pozwalali, zebym byla w stanie odpoczac, wiec nie mam do nich nic). Teraz stale zeby mam idealnie proste, az czasami slysze pytania czy nosilam aparat. Takze sama juz nie wiem od czego krzywe zeby zalezą.

Polecam pójść do pierwszej lepszej apteki i kupić taki jaki mają. Ja mam taki już wiele wiele lat- na pewno ponad 10 - i nadal działa
Tak kupilam kiedys dwa i oba byly do chrzanu, ale z braku czasu na kupowanie przez neta, to meza dzisiaj po pracy wysle do apteki i niech mu cos doradzą.

W ogole to pisze na szybko bez sprawdzania skladni, bo trzymam malego na rekach, bo inaczej sie nie da dzisiaj 😅

Tak kupilam kiedys dwa i oba byly do chrzanu, ale z braku czasu na kupowanie przez neta, to meza dzisiaj po pracy wysle do apteki i niech mu cos doradzą.

W ogole to pisze na szybko bez sprawdzania skladni, bo trzymam malego na rekach, bo inaczej sie nie da dzisiaj 😅
Też ostatnio przerabialismy gorączkę i żeby sprawdzić ten bezdotykowy to wróciłam do takiego pod pachę . Wtedy przynajmniej miałam pewność pomiaru.

A w ogóle okazało się że nasza choroba to covid , Tatuś poszedł do lekarza bo potrzebował zwolnienie do pracy i test wyszedł mu pozytywnie. Na szczęście nie mamy już objawów, szkoda tylko że nie załapaliśmy się na nowe zasady bo było by krócej 😬
MamaMia Twój syn jak przeszedł covid?

reklama
Też ostatnio przerabialismy gorączkę i żeby sprawdzić ten bezdotykowy to wróciłam do takiego pod pachę . Wtedy przynajmniej miałam pewność pomiaru.

A w ogóle okazało się że nasza choroba to covid , Tatuś poszedł do lekarza bo potrzebował zwolnienie do pracy i test wyszedł mu pozytywnie. Na szczęście nie mamy już objawów, szkoda tylko że nie załapaliśmy się na nowe zasady bo było by krócej 😬
MamaMia Twój syn jak przeszedł covid?
Mozliwe ze u nas to tez covid, bo mam mocne podejrzenia, ale nie wiem na pewno.

Do góry