U nas spanie dopiero o 21. Mamy dwie drzemki około 10 do 11.30/12 a potem o 15 do 16.00/17.00 i wtedy idziemy spać o 21 i śpi do 7/8dobrze to znam...ale u mnie od 17...wydaję mi się , że ona chyba by chciała odpocząć ale jak nieraz próbowałam ją uśpić to się nie udawało i ona dalej marudziła....to jest chyba z nudów i zmęczenia....teraz już nie próbuję nawet jej usypiać bo i tak ok 19 idzie spać
reklama
Niedługo mama
Fanka BB :)
Może tam gdzie sprzedają takie balonyJa planuje kupić balony z napisem "roczek", jakieś banery, balony. Tylko najlepiej jakby one były z helem. Gdzie można taki hel kupić ( poza internetem)?
Ja jeszcze oprócz balonów myślę o powieszeniu zdjęć tych co miesięcznych. Tylko się zastanawiam na czym
Mary2094
Moja przyjaciółka pochodzi z takiej rodziny gdzie była ich 5-ka. Wieczny Sajgon Akurat z tej 5-ki moja przyjaciółka jedynie zawsze mamie pomagała i tak do dziś jest. Ale nie powiem zawsze tam jaja odchodziły bo każdy z nich miał jakieś pomysłyJa bym mogla i 5kegdybym miała kuchara, nianie i Panią do sprzątania
Mary2094
Moja dziś jakieś miała nerwy w wózku. Czyli chyba dołączyła do klubu - wez mnie na ręceTo chyba każdy wtedy by myślał o minimum 5-ce
O jak dobrze Pati że wróciłaś....znowu masz chyba trochę do nadrobienia....
No to dobrze, że jest nas więcej...z dziećmi nie lubiącymi jazdy wózkiem...jakoś tak raźniej od razu
Mary2094
My kupiliśmy akurat w kiku hel. może u Ciebie też będzieJa planuje kupić balony z napisem "roczek", jakieś banery, balony. Tylko najlepiej jakby one były z helem. Gdzie można taki hel kupić ( poza internetem)?
Mary2094
Akurat chrzciny były u nas bez, lecz roczek już zrobimy z alkoholem. Liczyliśmy z mężem kto tam by pił to i tak wyjdzie nam mało osób.A właśnie, robicie roczek z alkoholem czy bez? Bo my robimy bez alko.
Mary2094
My mamy za ścianą taką 5 latkę, lecz akurat ja się z niej śmieje bo jest taką słodką łobuziarą, czasem aż męczy tych rodziców jedynie wkurza mnie to ze przez cały dzień jest cisza a na wieczór gdzie powinny się dzieciaki wyciszać jak usypiam mała to jest tak głośne bieganie i zabawy że czasem się boje ze mi się obudzi. Ta mloda nie chodzi jeszcze do przedszkola wiec dziwi mnie to ze sie tak uaktywnia na wieczórJak ja się cieszę, że mi się trafiła córka grzeczna I mam takie porównanie, bo mamy sąsiadów za ścianą, młodzi ok. 30stki i mają dwójkę dzieci, córka ma chyba 4 albo 5 lat i synek miał w grudniu roczek. Ta córka to po prostu diabeł wcielony. My mieszkamy już tu 4 lata i odkąd pamiętam to ona non stop wrzeszczała, piszczała, tupała nogami, nie raz jak rodzice się wkurzyli to wrzaski na nią ( bo słuchać się tego nie dało). Myśmy musieli stopować oglądanie filmy, bo nic nie słyszeliśmy, tak się darła ( bo łagodniej nie da się tego nazwać). Do dzisiaj nie raz płacze i krzyczy na cały głos. A ten synek w sumie spokojny w miarę jest, ale też często zdarza się, że w ciągu dnia płacze i płacze i tylko słyszę jak mówią " Kuba, o co Ty płaczesz?" Także chwała Bogu, że nie mamy sypialni w miejscu salonu, bo Nela to by wgl nie spała i na drzemkach i w nocy... I teraz tak porównując Nelcie chociażby do tego ich synka, to ona kompletnie wgl nie płacze w ciągu dnia i nie marudzi ( czasem jej się zdarzy jak jest śpiąca), ona zawsze jest pogodna,uśmiechnięta, coś sobie tam biadoli zawsze, tu tańcuję itp, także cieszę się, że mam aniołka Ale, żeby nie było, szogunek z niej jest, lubi głupieć i szaleć
Niedługo mama
O dokładnie też tak uważamMi ogólnie też się kłócą ale taki maluch jeszcze nie czai o co chodzi
Jak będzie starsza i zaprosi sobie koleżanki to logiczne ,że nie będziemy pić ale teraz za i na zdrowie jej z chrzestnymi wypada się napić
Tylko kulturalnie żeby nie wyszło , że jakieś pato ze mnie
Tyle że ja myślę że kolejne takie domowe to będzie starszy i niech już nie kojarzy z alkoholem ale teraz tymbardziej jak robimy w restauracji to kto by chciał to i tak by poszedł do baru coś sobie wziąść
U mnie niestety tez dla mnie alko moglby nie istnieć.U mnie z alko...
reklama
ilmenau
Melduję, ze my po wuzycie u lekarza.
Pediatra podejrzewa zapalenie układu moczowego, więc musimy zrobić badania. @Mary2094 niezła intuicja
Ale dzisiaj jest juz lepiej, zjadł trochę zupy oraz kilka chrupek kukurydzianych. Mam nadzieję, że ruszy z jedzeniem.
Humor tez sie poprawił, ma więcej energii tylko spanie dalej ma słabe - musi spać z kimś z nas, cały czas musi czuć kogoś koło siebie. Tym sposobem mam nic nie zrobione ale pospalam sobie 2h w dzień
Pediatra podejrzewa zapalenie układu moczowego, więc musimy zrobić badania. @Mary2094 niezła intuicja
Ale dzisiaj jest juz lepiej, zjadł trochę zupy oraz kilka chrupek kukurydzianych. Mam nadzieję, że ruszy z jedzeniem.
Humor tez sie poprawił, ma więcej energii tylko spanie dalej ma słabe - musi spać z kimś z nas, cały czas musi czuć kogoś koło siebie. Tym sposobem mam nic nie zrobione ale pospalam sobie 2h w dzień