reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Super słoneczko u Was...zazdro...u nas pochmurno ale przynajmniej nie wieje:)
Ja myślałam zawsze , że wszystkie dzieci lubią wózek..jak widać bardzo się myliłam🤣
Łapcie wit d...miłego spacerku:)
Oj Nela jak nie jest na spacerze w trakcie drzemki to wytrzyma oglądając góra 15 minut a potem już marudzi, więc ona też w wózku nie bardzo, szybko się nudzi 😜 jak wstanie z drzemki na spacerze to wiem, że muszę się już kierować w stronę domu, bo to mogą być tylko minuty jak zacznie marudzić a później płakać 😜

Podajecie swoim maluchom coś na kolacje? U nas jest po prostu butla mleka przed snem, ale zastanawiam się już nad kolacją stałą+mleko. Jeśli u Was juz weszly stale kolacje to co podajecie? Mam opory zrobic Tomkowi cos smazonego na noc, czy cos rownie ciezkiego a nie wiem co mu dac 😬
Koło 17-18 jemy kolację to dostaje jakieś zrzuty, bo zachowuje się jak chytra baba z Radomia 😉 i nie idzie zjeść. Jest to owoc, ser żółty, dzisiaj mozzarella i kawałek pasztetu.

Podajecie swoim maluchom coś na kolacje? U nas jest po prostu butla mleka przed snem, ale zastanawiam się już nad kolacją stałą+mleko. Jeśli u Was juz weszly stale kolacje to co podajecie? Mam opory zrobic Tomkowi cos smazonego na noc, czy cos rownie ciezkiego a nie wiem co mu dac 😬
Ja czasem ok. 18 robię mu placuszki bananowe albo z twarogu. Choć najbardziej i tak lubi zwykłe pankejki tylko że bez cukru. Wszystko smażę bez oleju więc jest w miarę delikatnie

A czy Wasze.dzieci bywają nerwowe?! Moja to od 16 jakby ją piorun strzelił, marudzi i denerwuje się nie mam pojęcia od czego 🙄
Mój bywa nerwowy czasami...Dziś np. zrobił awanturę o to, że nie pozwoliłam mu walić pilotem od tv o podłogę. Zawsze bez problemu oddawał i było ok a dziś coś mu nie podpasowało i awantura jak nie wiem 🤷‍♀️

Ja czasem daje ok.18.30 bułeczka że śliwkami dzisiaj była nie piekę już niczego bo mi się nie chce. Pewnie przez tą alergie długo pozostaniemy przy bułkach bo co tu wymyślać 😉

reklama
Mój też na noc butla ale myślę aby zacząć dawać mu kaszę na mleku na kolację, np mannę. Masz rację- smażonego lepiej nie podawac przed snem a najlepiej byłoby w ogóle nie dawać smażonego. Chociaż mój młody zjada jajecznicę krótko smażoną na maśle klarowanym i uwielbia 😁

Do góry