reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Super słoneczko u Was...zazdro...u nas pochmurno ale przynajmniej nie wieje:)
Ja myślałam zawsze , że wszystkie dzieci lubią wózek..jak widać bardzo się myliłam🤣
Łapcie wit d...miłego spacerku:)
Oj Nela jak nie jest na spacerze w trakcie drzemki to wytrzyma oglądając góra 15 minut a potem już marudzi, więc ona też w wózku nie bardzo, szybko się nudzi 😜 jak wstanie z drzemki na spacerze to wiem, że muszę się już kierować w stronę domu, bo to mogą być tylko minuty jak zacznie marudzić a później płakać 😜

Podajecie swoim maluchom coś na kolacje? U nas jest po prostu butla mleka przed snem, ale zastanawiam się już nad kolacją stałą+mleko. Jeśli u Was juz weszly stale kolacje to co podajecie? Mam opory zrobic Tomkowi cos smazonego na noc, czy cos rownie ciezkiego a nie wiem co mu dac 😬
Koło 17-18 jemy kolację to dostaje jakieś zrzuty, bo zachowuje się jak chytra baba z Radomia 😉 i nie idzie zjeść. Jest to owoc, ser żółty, dzisiaj mozzarella i kawałek pasztetu.

Podajecie swoim maluchom coś na kolacje? U nas jest po prostu butla mleka przed snem, ale zastanawiam się już nad kolacją stałą+mleko. Jeśli u Was juz weszly stale kolacje to co podajecie? Mam opory zrobic Tomkowi cos smazonego na noc, czy cos rownie ciezkiego a nie wiem co mu dac 😬
Ja czasem ok. 18 robię mu placuszki bananowe albo z twarogu. Choć najbardziej i tak lubi zwykłe pankejki tylko że bez cukru. Wszystko smażę bez oleju więc jest w miarę delikatnie

A czy Wasze.dzieci bywają nerwowe?! Moja to od 16 jakby ją piorun strzelił, marudzi i denerwuje się nie mam pojęcia od czego 🙄
Mój bywa nerwowy czasami...Dziś np. zrobił awanturę o to, że nie pozwoliłam mu walić pilotem od tv o podłogę. Zawsze bez problemu oddawał i było ok a dziś coś mu nie podpasowało i awantura jak nie wiem 🤷‍♀️

Ja czasem daje ok.18.30 bułeczka że śliwkami dzisiaj była nie piekę już niczego bo mi się nie chce. Pewnie przez tą alergie długo pozostaniemy przy bułkach bo co tu wymyślać 😉

reklama
Mój też na noc butla ale myślę aby zacząć dawać mu kaszę na mleku na kolację, np mannę. Masz rację- smażonego lepiej nie podawac przed snem a najlepiej byłoby w ogóle nie dawać smażonego. Chociaż mój młody zjada jajecznicę krótko smażoną na maśle klarowanym i uwielbia 😁

Do góry